VIII UMETNOST

ESTETSKA HIRURGIJA KAO VIII UMETNOST

Umetnost je proizvod ljudskog duha materijalizovan na takav način da dodirne čula i čuvstva; ona je materinji jezik čovečanstva. Umetnost uključuje fantaziju, sposobnost apstraktnog mišljenja, transcendentalno delovanje u bezvremenskoj perspektivi i kreativnu potrebu za transformaciju osećanja od jednog pojedinca preko umetničkog predloška na drugu ili na druge individue.
Prvih šest umetnosti (muzika-ples, teatar, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, poezija-literatura) su poznate od davnina a film i estetska hirurgija kao VII i VIII umetnost su proizvodi XX stoleća.
Vajar radi u 60 ravni jednog slikara, a plastični hirurg kao „sculptor in vivo“ radi sa 62 ravni jer se ljudsko biće kao umetnički objekat menja i ono oseća. Mi radimo sa ljudskim tkivom i sa ljudskim nadama. Mi učimo operativnu tehniku od naših hirurških učitelja, a pravila harmonije antropometrijskih proporcija od Fidije, Praksitela, Mikelanđela, Leonarda, Dalija…
26.05.2007. na zajedničkom Evropskom kongresu ESLAS-a i VI Mitingu IAAPS-a u Atini pod gornjim naslovom „ESTETSKA HIRURGIJA KAO VIII UMETNOST“ je zvanično uvrštena u porodicu sa ostalim umetnostima i proglašena je osmom umetnošću.

Povodom izložbe „Telesni identitet i govor tela“ održanoj u prvoj polovini 2004. u njujorškom Muzeju umetnosti i dizajna (Museum of Arts & Design) 22. Aprila 2004. je održano veče sa Panfilovim, koji je predstavio svoju temu „Anthropo-Design“ i sa savremenom francuskom umetnicom Madam Orlan, koja je predstavila svoju „Mesnatu umetnost“ (Carnal Art). Ona je hirurški dala da joj se napravi „komponovani autoportret“ sa obrvama Davinčijeve „Mona Lize“, bradom Botičelijeve „Venere“ i još 5 detalja iz istorije umetnosti.

Tako su Dr Dimitrije Panfilov i još dvoje svetski priznatih plastičnih hirurga Don Fernando Ortiz-Monasterio iz Mexica, Don Ivo Pitanguy iz Rio de Janeira zaslužni za činjenicu da je estetska hirurgija primljena u hramove umetnosti, kao VIII umetnost.

INOVACIJE I PRIZNANJA

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

RADUJEMO VAM SE KAO  PRIJATELJIMA

TO JE ONO ŠTO MI PODRAZUMEVAMO POD „PRIVATNOM“ KLINIKOM

Često se događa da nas klijenti ljube pri odlasku iz klinike, a to nas posebno raduje, jer steći pacijente je lako, ali izgraditi topao, prijatan i kvalietan odnos, steći poverenje i prijatelje – to je malo teže. Radujemo se ako nas i nakon završne kontrole ponovo posetite te svratite na kafu, kapućino ili sok.

OSLOBODI SVOJU LEPOTU

Kontaktiraj nas već danas i na vreme dogovori termin BESPLATNIH konsultacija

    Dodajte fotografiju (.png ili .jpg datoteka veličine do 2 Mb)

    Sva polja su obavezna. Vaša privatnost nam je bitna.