ZATEZANJE NADLAKTICA

BRAHIOPLASTIKA

Zatezanje ili korekcija nadlaktica (brahioplastika) operativna je tehnika kojom se uklanjaju opuštena koža i višak masnog tkiva na unutrašnjem delu nadlaktice. Ponekad je opuštena koža toliko uporna da i uprkos dijetama i redovnom vežbanju ne uspeva da poprimi željeni izgled, a „krila slepog miša“, kako je viseće nadlaktice duhovito nazvala jedna naša pacijentkinja, često budu uzrok nesigurnosti, naročito kod žena iznad 40 godina ili kod osoba koje su značajno smanjile težinu. Ovom operacijom postiže se vitkiji izgled, a rezultati su vidljivi odmah.Ukoliko ovaj problem još nije toliko izražen i ako je koža još u stanju da se vežbanjem može dovesti u željeni tonus, višak masnih naslaga u području nadlaktice moguće je ukloniti i liposukcijom ili nehirurškom metodom Intralipoterapijom Aqualix-om tj. lipolizom.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE PRE ZATEZANJA RUKU?

Priprema za operaciju zatezanja nadlaktica podrazumeva detaljan razgovor o mogućim rešenjima sa našim hirurgom. Na besplatnim konsultacijama naš tim će iscrpno odgovoriti na sva vaša pitanja. Ono što možete očekivati, bez obzira na metod same intervencije, je ocena vašeg zdravstevnog stanja, i svakako saveti o prestanku konzumacije proizvoda poput aspirina, hormonalnih preparata, prestanku pušenja i drugih ativnosti koje mogu da otežaju oporavak.

OPERATIVNA TEHNIKA: METOD KOJI ĆE BAŠ VAMA DATI NAJBOLJE REZULTATE

Operacija zatezanja nadlaktica (brahioplastika) traje oko dva sata (zavisno od količine masnih naslaga i kože koja se uklanja). Vrši se u totalnoj narkozi i najčešće ambulantno, što znači da već nakon nekoliko sati možete napustiti kliniku i oporavak nastaviti kod kuće ili u hotelu. Nadlaktice se mogu zategnuti vretenastim rezom ili rezom u obliku hokejaškog štapa koji ostaje sakriven na unutrašnjoj strani nadlaktice, a nekoliko meseci nakon operacije, ovaj ožiljak izbledi i gotovo je nevidljiv. Osim zatezanja putem isecanja suvišne kože i potkožnog masnog tkiva, smanjivanje obima nadlaktica može se postići i liposukcijom i Intralipoterapijom Aqualix-om, kao što smo već spominjali.

OPORAVAK I MERE OPREZA: KOMPLIKACIJE SU RETKOST

Nakon zatezanja kože nadlaktica, često se javljaju otoci, podlivi i blaga nelagodnost koja se uspešno sanira lekovima protiv bolova. U roku od dve nedelje, otoci i podlivi se povlače i tada ćete primetiti finalne rezultate. Budući da kompresivni zavoji utiču na brži i kvalitetniji postoperativni oporavak, u prvih mesec dana nakon zahvata preporučuje se njihovo svakodnevno nošenje. Povratak društvenim aktivnostima moguć je već nakon desetak dana, kancelarijski poslovi se mogu obavljati nakon jedne nedelje, a teže fizičke aktivnosti tek nakon 4-6 nedelja.

PAKET: KOLIKO KOŠTA ZATEZANJE NADLAKTICA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije zatezanja nadlaktica uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O ZATEZANJU NADLAKTICE

 • Trajanje operacije: Oko 2 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 10 dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 4 nedelje

 • Saveti za oporavak:Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS