POVEĆANJE GRUDI

POVEĆAVANJE GRUDI (MAMOPLASTIKA)

Uvećanje grudi ili augmentacija predstavlja hirurški zahvat kojim se menja veličina i oblik ženskih grudi.

Najčešći razlozi zbog kojih se devojke i žene odlučuju na ovaj zahvat su: ulepšavanje konture ženskog tela,  korekcija oblika grudi nakon dojenja, asimetrija dojki, odnosno nejednakost u njihovoj veličini i obliku ili je augmentacija grudi deo operativnog zahvata rekonstrukcije dojki.

Uvećanje grudi je danas rutinska i jedna od najpopularnijih operacija u estetskoj hirurgiji. Zahvaljujući najmodernijim operativnim metodama, proces oporavka je relativno kratak i sa malim stepenom rizičnosti, a rezultati vidljivi i dugotrajni.

PRIPREMA: KOJA JE VELIČINA NAJBOLJA ZA MENE?

Na besplatnim konsultacijama s našim hirurgom razgovaraćete o Vašim očekivanjima i željama, mogućim rešenjima, idealnoj veličini implantata i metodi operacije. Važno je da Vaši zahtevi za povećanje budu realni i u skladu sa fizionomijom tela. Dobićete odgovore na sva Vaša pitanja, sve informacije o implantatima, operativnom toku, kao i detaljne savete i informacije o oporavku.

OPERATIVNA TEHNIKA: KAKO SE IZVODI OPERACIJA POVEĆANJA GRUDI?

Operacija povećanja grudi implantatima traje oko sat vremena i radi se u opštoj anesteziji. Silikonski implantat se postavlja ispod žlezdanog tkiva (kako bi funkcija dojenja ostala nepromenjena), ili ispod grudnog mišića. Rezovi se najčešće nalaze na donjim polovima dojki, što kasnije ožiljke čini sakrivenim. Mi u Clinic Olymp koristimo samo najkvalitetnije i najsigurnije implantate na tržištu. Najčešće radimo sa Mentor ili Polytech implantatima. Time smo i moguće komplikacije i neželjeno stvaranje kapsula oko implantata sveli na minimum.

OPORAVAK I MERE OPREZA: KOLIKO TRAJE OPORAVAK NAKON POVEĆANJA GRUDI?

Operaija se izvodi ambulantno, što znači da istog dana, nakon izvesnog boravka i nadzora na našoj klinici, odlazite na kućno lečenje. Nakon operacije, 4 do 6 nedelja, preporučuje se nošenje specijalnog kompresivnog grudnjaka, koji ćete kod nas na klinici dobiti. Prva dva do tri dana nakon zahvata bolno je ograničeno uspravljanje u krevetu. Kasnije su mogući bol, oticanje, podlivi i pritisak u grudima, ali navedene nelagodnosti gube na iintenzitetu u narednih nekoliko dana. Svakodnevnim aktivnostima moći ćete da se vratite u roku od jedne do tri nedelje, dok se većim naporima možete izložiti šest nedelja nakon intervencije. Vreme oporavka je indvidualno i zavisi od samog pacijenta. Kompikacije su moguće ali vrlo retke.

PAKET: CENA POVEĆANJA GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu povećanja grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, grudnjak koji je potrebn oda nosite, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i kontrole u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU GRUDI

 • Trajanje operacije: oko sat vremena

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 10-14 dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana nakon operacije

 • 2. kontrola: 12 do 14 dana od operacije

 • Nema vađenja konaca! -umesto šivenja klasičnim hirurškim koncem koristimo intradermalni resorptivni materijal koji ne zahteva vađenje. Intradermalnim šavom prevenira se i stvaranje većih ožiljaka.

 • Preporuka: ne putovati daleko pre druge kontrole

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS