POVEĆANJE GRUDI

POVEĆAVANJE GRUDI (MAMOPLASTIKA)

Bujne i zategnute grudi vekovima su simbol ženstvenosti i plodnosti, ali ne i uslov da se žena oseća poželjno i zadovoljno svojim telom. Bez obzira na svetske trendove, mnoge dame na intervenciju povećanja grudi ne dolaze sa ciljem povećanja samopouzdanja. Ne manjka im sigurnosti, već žele da njihov odraz u ogledalu bude baš onakav kakvog su ga zamislile. Uvećanje grudi je danas rutinska i jedna od najpopularnijih operacija u estetskoj hirurgiji. Zahvaljujući najmodernijim operacionim metodama, proces oporavka je relativno kratak i sa malim stepenom rizičnosti, a rezultati vidljivi i dugotrajni.

PRIPREMA: KOJA JE VELIČINA NAJBOLJA ZA MENE?

Na besplatnim konsultacijama s našim hirurgom razgovaraćete o vašim očekivanjima i željama, mogućim rešenjima, idealnoj veličini implantata i metodi operacije. Na konsultacijama pacjentkinja u grudnjak ubacuje različite veličine implantata, da bi na osnovu promene konture pred ogledalom mogla da se odluči za poželjnu veličinu. Važno je da vaši zahtevi za povećanje budu realistični i u skladu sa fizionomijom tela. Dobićete odgovore na sva vaša pitanja, sve informacije o implantatima, mogućim komplikacijama, detaljne savete i informacije čega se trebate pridržavati pre i posle operacije i koji sve lekarski nalazi prethode operaciji.

Idealno vreme za operaciju je nekoliko dana posle menstruacije. Tada su dojke najmanje, a sklonost ka preteranom krvarenju najmanja..

Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KAKO SE IZVODI OPERACIJA POVEĆANJA GRUDI?

Operacija povećanja grudi implantatima traje oko sat vremena i radi se u opštoj anesteziji. Silikonski implantat se umeće ispod žlezdanog tkiva (kako bi funkcija dojenja ostala nepromenjena), ispod fascije ili ispod grudnog mišića. Rez se može napraviti na tri mesta: na donjem luku bradavice, na pregibu ispod dojke ili u predelu pazuha. U svakom slučaju ožiljci ostaju dobro sakriveni. Mi u Clinic Olymp koristimo samo najkvalitetnije i najsigurnije (najskuplje) implantate na tržištu. Najčešće radimo sa Mentor ili Polytech implantima. Time smo i moguće komplikacije i neželjeno stvaranje kapsula oko implantata sveli na minimum.

OPORAVAK I MERE OPREZA: KOLIKO TRAJE OPORAVAK NAKON POVEĆANJA GRUDI?

Operaciju je moguće izvesti ambulantno, a možete i ostati u klinici 1 do 3 dana. Nakon operacije, 4 do 6 nedelja, preporučuje se nošenje specijalnog kompresivnog grudnjaka. Prva dva do tri dana nakon zahvata bolno je otežano uspravjanje u krevetu. Kasnije su mogući bol, oticanje, podlivi i pritisak u grudima, ali navedene nelagodnosti povlače se u roku od par dana. Svakodnevnim aktivnostima moći ćete da se vratite u roku od jedne do tri nedelje, dok se većim naporima možete izložiti šest nedelja nakon intervencije. Vreme oporavka je indvidualno i zavisi od samog pacijenta. Kompikacije su moguće ali vrlo retke. Kao i kod svake operacije i ovde može da dođe do smetnji kod zarastanja rane i naknadnog krvarenja. Moguć je slučaj privremenog umanjenja senzibiliteta na bradavicama, koji se vraća već posle nekoliko nedelja. Više detalja o svim rizicima i savetima kojih treba da se pridržavate u postoperativnom periodu doznaćete na konsultacijama.

PAKET: CENA POVEĆANJA GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu povećanja grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, grudnjak koji je potrebn oda nosite, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i kontrole u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU GRUDI

 • Trajanje operacije: oko 60 minuta

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno ili po želji 1 do 3 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 1 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nošenje kompresivnog grudnjaka barem mesec dana, a nakon toga 3 do 6 meseci nositi grudnjak bez žica. Masaža dojki prema uputama hirurga.

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana nakon operacije

 • 2. kontrola: 12 do 14 dana od operacije

 • Nema vađenja konaca! – umesto šivenja klasičnim hirurškim koncem koristimo interdermalni resorptivni materijal koji ne zahteva vađenje. Interdermalnim šavom prevenira se i stvaranje većih ožiljaka.

 • Preporuka: ne putovati daleko pre druge kontrole

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

ZAKAŽI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS