LIPOLIZA - AQUALIX

NEHIRURŠKO UKLANJANJE VIŠKA MASNIH NASLAGA – AQUALYX INTRALIPOTERAPIJA

Nepravilna i nezdrava ishrana, stres i manjak fizičke aktivnosti utiču na pojavu viška masnih naslaga. Ponekad ni dijete ni uporno vežbanje ne mogu pomoći jer koliko god da se trudimo – neke masne naslage prirodnim putem ne uspevaju da se uklone sa tela. Intralipoterapija je procedura zahvaljujući kojoj selektivno i postepeno smanjujemo neželjene masne naslage, bez oštećenja kože ili mišićnog tkiva, ubrizgavanjem medicinskog preparata Aqualyx, koji dovodi do razaranja membrane masnih ćelija i njihovog razbijanja na sitnije kapljice koje se nakon tretmana prirodnim putem eliminišu iz organizma.

Aqualyx je mikrogel, vodeni rastvor koji obuhvata polimer 3:6 anhidro-L-galaktoza i D-galaktoza, pufer sistemi, 3a, 12a-dehidroksi-56-24-dezoksiholna kiselina, natrijumova so, slani rastvor za injekcije. Ovaj preparat je biokompatibilan i potpuno se apsorbuje. Aqualyx ne sadrži fosfatidilholin, već kombinaciju aktivnih sastojaka koji smanjuju količinu masti. Stoga njegova primena nije bolna i nije povezana sa pojavom teških inflamacija.

Aktivni sastojak u proizvodu (deoksiholat) određuje njegovu visoku efikasnost i trajno uklanjanje masnog tkiva. Nehirurško uklanjanje masnih naslaga Aqualyx-om ne zamenjuje liposukciju, ali može biti komplementaran sa njom. Ne rešava gojaznost i namenjen je onim kandidatima koji nemaju previše masnog tkiva.

PRIPREMA: DA LI SAM KANDIDAT ZA OVAJ TRETMAN?

Kako bismo postigli što bolje rezultate, važno je da se dobro razumemo i pokrijemo svaki korak tretmana. I zato vas pozivamo na besplatne konsultacije tokom kojih će vam doktor odgovoriti na sva pitanja i pružiti neophodne informacije. Razgovaraćemo o vašem zdravstvenom stanju, navikama ali i očekivanjima od tretmana. Imajte u vidu da ovo nije metod mršavljenja već metod oblikovanja tela. Zato su idealni kandidati za ovu proceduru osobe čiji indeks telesne mase spada u prosek, koje paze na ishranu i vežbaju, ali zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim delovima tela nisu zadovoljne svojim izgledom.

Najčešće su u pitanju regija zadnjice, butina, potkolenica, stomaka i kukova, ali i ruku i ramenog pojasa. Kontraindikacije su moguće ako ste trudni ili dojite, ukoliko imate autoimune i infektivne bolesti, ako ste srčani ili bubrežni bolesnik, dijabetičar, psihijatrijski bolesnik ili imate poremećaj krvarenja ili koagulacije.

Želite da saznate više o našem prvom susretu? Detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

TEHNIKA IZVOĐENJA ZAHVATA

Procedura je bezbolna i traje do 30 minuta.  Tečan i resorptivan medicinski preparat Aqualyx se posebnom tehnikom ubrizgava u lokalizovanim zonama gde razgrađuje masno tkivo. Nakon ubrizgavanja, masne ćelije se razlažu, a razložena masnića se prirodnim putem izbacuje iz organizma ostavljajući tretiranu zonu vidljivo vitkijom. Na kožu deluje tako što je učvršćuje i sprečava nastanak viškova nakon topljenja masnih naslaga. Dejstvo je individualno, a kako biste postigli zadovoljavajuće rezultate, najčešće su potrebna 3-4 tretmana koji se rade u razmaku od 3 do 4 nedelje. Ukoliko je količina masnog tkiva minimalna, može biti dovoljan samo jedan tretman.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Svakodnevnim obavezama moći ćete da se vratite odmah, ali se savetuje da odaberete dan kada ćete moći da se odmorite kako bi se organizam što pre i lakše oporavio od tretmana. Neželjena ali normalna i uobičajena dejstva su površinske modrice ili crvenilo, a nestaju u roku od nekoliko dana. Nekoliko minuta nakon infiltracije može se pojaviti svrab, crvenilo, lokalizovana toplota i bol hematoma. Svi ovi simptomi nestaju ubrzo nakon tretmana, ali mogu potrajati i do 6 dana. Tretirano područje ne izlažite preteranom izvoru toplote (sunčanje, sauna), a savetuje se i nošenje kompresivnih pojaseva ili čarapa nedelju dana po tretmanu. Već za nekoliko dana od zahvata možete početi sa masažama i fizičkim aktivnostima, a u tom periodu se  preporučuje dodatno unošenje vode u organizam.

PAKET: CENA TRETMANA AQUALYX-OM

Kao i kod svih zahvata i tretmana u Clinic Olymp, konsultacije su besplatne. U cenu ovog tretmana spadaju pripreme za tretman, sam tretman, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O TRETMANU LIPOLIZE

 • Trajanje tretmana: do 30 minuta

 • Broj tretmana: Najčešće 3 do 4 tretmana u razmaku 3 do 4 nedelje

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Odmah nakon tertmana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 3 dana

 • Saveti za oporavak: Odmor, izbegavanje preteranih izvora toplote, dodatno unošenje vode i poželjno nošenje kompresivnih pojasa ili čarapa

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS