UKLANJANJE BORA

TRETMAN BORA

Srce nema bore.“ – Ovaj aforizam koji je osmilio Marquis de Savigne ukazuje na to da bez obzira na godine, čovek može i treba da se raduje životu.

A Elisabet Taylor imala je običaj da kaže: Kad je već dragi Bog odlučio da žene moraju imati bore, zašto ih nemaju na tabanima?“.

Srećom, današnja medicina omogućila nam je da jednostavno i bezbolno uklonimo bore sa lica kako bismo izgledali onako kako se osećamo. U poslednjih deset godina zastupljene su brojne metode otklanjanja bora na licu:

 • Uklanjanje bora hijaluronskim dermalnim filerima i kolagen stimulatorima
 • Uklanjanje bora botoxom
 • Uklanjanje bora sopstvenim masnim tkivom (lipofiling)

Prilikom tretmana hijaluronom ili botoksom, koristimo samo najkvalitetnije preparate na tržištu, Luminera Hydryalix Deep,Luminera Hydryalix Ultra Deep, Luminera Hydryalix Gentle, Luminera Crystalys, Luminera HArmonyCa, Juvederm Ultra 2, Ultra 3, Ultra 4, Juvederm Volbella,Voluma, Volift,Volite, Juvederm Smile, Juvederm Hydrate, Botox i Vistabel…

Detaljnije o svakoj metodi saznajte dalje u tekstu, a ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Doktor će uraditi detaljnu analizu vašeg lica, razgovaraćete o vašim očekivanjima od tretmana, trenutnom zdravstvenom stanju, kao i svim informacijama koje su ključne za kvalitetan tretman i oporavak. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000. Osoblje Clinic Olymp je tu za vas.

METODE ZA UKLANJANJE BORA NA LICU

Hijaluronska kiselina je potpuno prirodna i već je prisutna u našem organizmu tj. vezivnom tkivu naše kože. Ona hidratizira kožu, daje joj volumen i tonus, lepši i svežiji izgled. Budući da se količina hijaluronske kiseline u telu starenjem ili nezdravim životom troši i smanjuje, ponekad je neophodno nadomestiti je filerima. Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitalizuju kožu, ali i utiču na njenu prirodnu regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Pravilnim apliciranjem hijaluronskih filera zadržava se prirodan izgled, mimika i konture lica. Apliciranje hijaluronskih dermalnih filera trenutno je najpopularniji i najboljii metod popunjavanja bora na licu. Jednostavno je, bezbolno, bezbedno i efektno – zahvaljujući hijaluronu naše lice deluje mlađe, svežije i odmornije.

Hijaluronska kiselina se najčešće koristi za hidrataciju kože, izravnavanje nazolabijalnih bora i bora oko usana, ispravljanje i popunjavanje neravnina, ožiljaka i bora na koži celog lica, podmlađivanje vrata i ruku, prilikom tretmana uklanjanja podočnjaka. Koristi se za lifting lica, podizanje i popunjavanje jagodica kao i popunjavanje usana.

Često se kombinuje zajedno sa tretmanom Botoksom.

PRIPREMA: ZA BEZBOLAN TRETMAN

Tretman popunjavanja bora hijaluronskim filerima može imati izvanredan efekat kako kod tanjih bora tako i kod izraženih, debljih bora i izuzetno opuštene kože. Zajedno sa doktorom Predragom Matejinom ili doktorom Dariom Lizatovićem, nakon besplatnih konsultacija na kojima ćete razgovarati o vašim željama i očekivanjima od tretmana, odabrat ćete najbolji dermalni filer ili kombinaciju za Vas. Pred sam pregled ili tretman, neophodno je da uklonite šminku sa lica. Doktor će vam naneti anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi, a već nakon 10-15 minuta ukloniće anestetik i očistiti lice kako bismo započeli aplikaciju dermalnih filera.

Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  KAKO SE LICE POMLAĐUJE HIJALURONSKIM FILERIMA?

Tretman se obavlja ambulantno i može trajati od 30 do 60 minuta. Nakon aplikacije anestetske kreme i čišćenja lica, filer se ubrizgava u željeno područje. Tokom tretmana, doktor će vam pružati informacije o tome koliko je filera ubrizgano i u svakom momentu moći ćete da pratite tok. Tretman hijaluronskim filerima je brz, bezbolan, bezbedan i jednostavan. Efekat će biti vidljiv odmah nakon tretmana, a izvanredni rezultati u eliminaciji bora razlog su zašto ova tehnika konkuriše hiruškom liftingu.  Efekat je vidljiv 9 do 12 meseci, ovisno o regiji koja se tretirala i vrsti preparata.

Kako bi se odgodio trajni hirurški zahvat, a zadržao osvežen izgled lica, potrebno je ponoviti tretman. Tretmane je bez ikakvih negativnih posledica moguće ponavljati u nedogled.

OPORAVAK I MERE OPREZA

 U prvih 24 časa nakon tretmana na mestu injekcije može da se pojavi blagi otok ili modrica koja se povlači posle nekoliko dana. Komplikacije i neželjene reakcije su retke i svode se na kratkotrajnu preosetljivost i minimalna oštećena tkiva usled uboda igle. Crvenilo nestaje već nakon nekoliko sati, a finalne rezultate možete očekivati nedelju posle tretmana. U tom periodu treba izbegavati izlaganje suncu, korišćenje saune, laserskih tretmana, solarijuma kao i mehaničko pritiskanje tretiranog dela lica. Ako želite prestati sa tretmanima hijaluronskom kiselinom, to možete učiniti u bilo kojem trenutku, bez ikakvih negativnih posledica.

Tretman botoksom jedan je od najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na licu. Kozmetički botoks je zapravo prečišćeni protein dobijen od Clostridium Botulinum bakterije i koristi se za uklanjanje dinamičkih bora. Dobar je izbor za uklanjanje bora oko očiju, horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora između obrva, bora na nosu i oko nosa. Ubrizgavanjem botoksa može se ispraviti asimetrija kapaka ili obrva, ali je koristan i kod rešavanja problema stalnih glavobolja, problema sa pokretima očiju, mišićnim spazmima i sindroma pojačanog znojenja (hiperhidroze).

A kada injekcije botoksa nisu dobra opcija?

Botoksom nije moguće tretirati sve bore ili ožiljke nastale od sunca i sl.. Takođe, može se koristiti pri tretmanima na donjoj polovini lica, ali u manjim dozama jer su mišići u toj regiji potrebni za svakodnevne funkcije i nije dobro da budu sasvim oslabljeni. Zbog toga se često kombinuje aplikacija botoksa i hijaluronske kiseline.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE?

Izvanredni rezultati u velikoj meri zavise od dobre pripreme. Lekarski pregled pre tretmana omogućiće detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića – ovaj korak je ključan za zadovoljavajuće efekte. Tokom pregleda treba da obavestite lekara da li dojite, planirate trudnoću ili bolujete od neuromišićnih bolesti. Doktor će nakon obavljenog pregleda i razgovora odlučiti u koja područja treba aplicirati preparat.

Ukoliko niste sigurni da je baš botoks terapija pravi izbor za vas, pozivamo vas na besplatne konsultacije sa doktorom Lizatovićem. Doktor će odgovoriti na sva vaša pitanja i dati vam neophodne informacije.  Detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  BRZO I BEZBOLNO

Nakon što se u pravilnim dozama, od strane edukovanog lekara, ubrizga u specifične mišiće, botoks blokira hemijske signale i onemogućava preterane kontrakcije mišića. Time onemogućava nastajanje bora na tim regijama lica. Nakon nekoliko meseci, njegovo dejstvo prestaje, a mišić se u potpunosti oporavlja. Rezultat primene vidljiv je već nakon nekoliko dana, a potpuno dejstvo najbolje se vidi nakon 7 do 10 dana od apliciranja. Tretman je bezbolan, a mesta na kojima se najčešće izvodi su bore na čelu, bore između obrva, bore iznad gornje usne, bore sa spoljašnje strane očiju, neravnine na bradi.

Tretman traje oko 30 minuta i radi se bez anestezije

OPORAVAK I MERE OPREZA

Odmah po završetku tretmana moći ćete da se vratite svakodnevnim obavezama. Na mestu uboda može se javiti manja modrica koja se lako može prekriti šminkom. Efekti tretmana postepeno postaju vidljivi, a kao što smo već rekli, prve rezultate primetićete dva do tri dana po aplikaciji, a potpuno dejstvo nakon 7 do 10 dana. Ovaj tretman je poželjno ponavljati svako 3-4 meseca, ponekad i do 6 meseci. Najčešće nuspojave su kratkotrajna glavobolja, priviremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica. Može doći i do pojave crvenila na mestu aplikacije i oslabljenosti mišića. Ipak, sva neželjena dejstva su privremena i prolaze nakon nekoliko dana. Uobičajeni saveti nakon tretmana su izbegavanje konzumiranja većih količina alkohola 24 časa posle aplikacije, kao i težih fizičkih napora. Tri do četri dana posle tretmana izbegavajte izlaganje prejakom suncu, kao i korišćenje solarijuma i saune, kozmetičko čišćenje lica i potrudite se da u tom periodu što češće vežbate tretirane mišiće lica.

Zahvaljujući tehnici popunjavanja bora sopstvenim masnim tkivom, naše lice izgleda bolje, a ne drugačije! Zbog eliksir efekta, nastalog dovođenjem ženskog hormona estrogena pod kožu lica od strane estrogenih receptora svako lice zasjaji.

Lipofiling predstavlja estetski zahvat uklanjanja tj. smanjivanja bora i podmlađivanja kože ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva, matičnih ćelija i estrogenih receptora. Tehnikom mikro-liposukcije uzete masne stanice, sa područja unutrašnjih bedara, koriste se za popunjavanje bora tako što se masno tkivo ubrizgava u lice. Budući da je u pitanju sopstveno masno tkivo, organizam ga neće odbaciti i ono može da se modelira u više navrata, u zavisnosti od vaših potreba i želja. Kako starimo, naša koža gubi tonus, sklonija je pojavi bora i postaje opuštena. Volumen masti u predelu obraza se smanjuje, pa naše lice može izgubiti svežinu i delovati umorno i iscrpljeno. Transferom masti mogu se popuniti upale zone lica, najčešće u predelu oko očiju, usta i obraza. Mogu se umanjiti i bore oko usana, čela i nosa.

Najveća prednost lipofilinga ogleda se u izuzetno efektnim i vidljivim rezultatima, dugotrajnom trajanju dejstva, ali i u relativno kratkom procesu oporavka. Nakon izvršene transplatacije masnog tkiva, koža postaje snažnija, svežija i mekša, a ten tom “trajnom šminkom” postane čistiji i lepši.

PRIPREMA: KAKO SE PRIPREMITI ZA LIPOFILING?

Idealni kandidati za lipofiling imaju od 35 do 55 godina i vidljiva udubljenja, sitne i duboke bore u predelu oko očiju, obraza, nosa i čela. Budući da pre lipofilinga treba detaljno analizirati i proceniti vidljive znake starenja, karakteristične crte lica i stanje kože, naš prvi korak je besplatni lekarski pregled. Doktor će sa vama proći kroz sve korake zahvata, dati vam neophodne informacije, odgovoriti na sva pitanja, obaviti analizu i pregled lica. Prednost ove metode je i to da zajedno sa operaterom 20 do 30 minuta pre operacije, pred ogledalom, određujete regije lica i na taj način učestvujete u planiranju operacije.

Važno je da sa doktorom razgovarate sa vašim očekivanjima od tretmana, ali i da ga obavestite o pređašnjim intervencijama, o vašem trenutnom zdravstvenom stanju, lekovima koje uzimate, alergijama ukoliko ih imate itd. Neke od ovih informacija moći ćete da pružite odgovaranjem na upitnik pre konsultacije, a neke ćete podeliti sa doktorom tokom pregleda i razgovora. Imajte u vidu da se pre zahvata zabranjuje upotreba estrogenih hormona, vitamina E i lekova koji sadrže acetilosalicinu kiselinu poput aspirina.

Ako želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  BRZO I BEZBOLNO

Zahvat se radi pod lokalnom anestezijom i traje do 60 minuta. Planirana količina masnih ćelija izvlači se sa unutrašnje strane bedara tehnikom mikro-liposukcije tj. tankim kanilama, a zatim centrifugira i specijalno priprema za lipofiling. Pripremljeno vlastito masno tkivo se mikrokanilama ubrizgava u dogovorene regije, pritom pažljivo modelirajući lice. Do 30% sopstvenog masnog tkiva se nakon nekoliko dana i nedelja resorbuje, pa se zbog toga često aplicira malo veća količina (blaga hiperkorekcija). Već prilikom prvog tretmana uzimamo veću zapreminu masnih ćelija, koje se zatim zamrzavaju i koriste ukoliko u narednih šest meseci poželite dodatno da naglasite efekte tretmana. Vlastito masno tkivo se može ubrizgati i u druge delove tela prilikom zahvata, kao što su korekcija ožiljaka, podmlađivanje šake i povećanje penisa.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Tretirana područja nakon injektiranja mogu biti otečena i upaljena, ali se ovi simptomi povlače nakon nekoliko sati do nekoliko dana. Na području gde je uzeto vlastito masno tkivo mogu se primetiti modrice i otekline koje potpuno nestaju dve do tri nedelje posle zahvata.  Ukoliko se otekline pojave, savetuje se stavljanje hladnih obloga. Tokom oporavka obratite pažnju na higijenu lica i potrudite se da se umivate više puta u toku dana. Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti 2 do 5 dana nakon zahvata, a u periodu od dve nedelje nakon intervencije treba da izbegavate teže fizičke aktivnosti, kao i izlaganje suncu.

PAKET: CENA TRETMANA UKLANJANJA BORA

Konsultacije su besplatne, a u cenu uklanjanja bora uključene su pripreme za tretman, sam tretman, obuku za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O UKLANJANJU BORA HIJALURONOM

 • Trajanje tretmana: 30 do 60 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje efekta tretmana: Od 9 do 12 meseci, ponavljanje tretmana moguće bez negativnih posledica u nedogled

 • Saveti za oporavak: Izbegavati izlaganje suncu, korišćenje saune, laserskih tretmana, solarijuma kao i mehaničko pritiskanje tretiranog dela lica

KRATKO O UKLANJANJU BORA BOTOKSOM

 • Trajanje tretmana: Do 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje efekta tretmana: Poželjno ponavljati tretman svakih 3 do 4 meseca, ponekad i do 6 meseci

 • Saveti za oporavak: 24h ne konzumirati alkohol, nekoliko dana izbegavati izlaganje suncu, korišćenje saune, kozmetičkih, laserskih tretmana, solarijuma. Vežbati tretirane mišiće.

KRATKO O LIPOFILINGU

 • Trajanje tretmana: Do 60 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Anestezija: Lokalna anestezija

 • Zadržavanje efekta tretmana: Dugotrajno

 • Saveti za oporavak: Umivanje više puta dnevno. Dve nedelje nakon intervencije izbegavati teže fizičke aktivnosti, izlaganje suncu, solarijum.

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS