Dr med. Dimitrije E. Panfilov, akademik, prof. IAAPS-a

Dr med. Dimitrije E. Panfilov

akademik, prof. IAAPS,

Dr Dimitrije Panfilov I Clinic Olymp
 • Specijalista estetske, plastične i opšte hirurgije
 • Predsednik i prof. IAAPS-a
 • Osnivač je GESAPS-a
 • Član je ASAPS-a i ISAPS-a
 • Nosilac Susrutine medalje
 • Dobitnik dva Zlatna skalpela
 • Akademik „Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika“

„Slikar ima jednu ravnu, vajar 60 ravni, a ja imam 62 ravni, radim s ljudskim tkivima i ljudskim nadama.“

– dr Panfilov

Počeci naše klinike vezani su za svetski priznatog stručnjaka dr. Dimitrija E. Panfilova – pionira estetske hirurgije u regiji i šire – licenciran je za rad u Nemačkoj, Austriji, Kataru i Srbiji – dobitnik je dva Zlatna skalpela i peti nosilac u svetu prestižne Susrutine medalje, koju mu je uručila predsednica Indije Mrs. Pratibha Patil 2004. Osnivač je Odseka za plastičnu hirurgiju vukovarske Bolnice, svetski priznate privatne klinike Nofretete u Bonu (Nemačka) i Specijalne bolnice Clinic Olymp u Novom Sadu.

Iza Dr. Panfilova je više od 30 godina iskustva, preko 16.000 operacija, dugogodišnje vođenje nagrađivane vlastite privatne klinike u Nemačkoj, brojne inovacije, organizacija 15 internacionalnih simpozijuma iz struke, predavanja na svim kontinentima, prestižne nagrade i priznanja, članstvo u svim najvažnijim strukovnim organizacijama. Autor je mnogih knjiga, među kojima je i „Aesthetic Surgery of the Facial Mosaic“, koja je od Amerikanaca proglašena za trenutno najkompetetniji udžbenik na svetu, a francuske kolege je nazivaju „novom Biblijom za face lift“.

Dr Panfilov više ne operiše, ali je nezamenjivi deo našeg tima i svojim znanjem, iskustvom i savetima doprinosi kvalitetnom radu Clinic Olymp.

Verujemo da postoje hirurzi i Hirurzi. Za ovo drugo potrebno je puno više od diplome i hirurške prakse. Potrebne su godine iskustva, kako u operacionoj sali tako i izvan nje. Pravi Hirurg mora biti psiholog, znati slušati pacijente i razumeti njihove brige, aspiracije i nade. Mora imati pasiju prema poslu i osećaj za lepo. Mora imati nežan, ali precizan dodir, savršen pokret, poput prvoklasnog umetnika, raditi predano, strpljivo i pedantno. Dr. Panfilov je Hirurg i umetnik, ne zna se gde prestaje jedno, a počinje drugo. „Mikelanđelo skalpela“ – kako su ga prozvali neki od pacijenata. Njegova duboka naklonost prema svemu lepome, prema poeziji, slikarstvu ili ljudskom telu očituje se u njegovom pristupu i delovanju.

Više o dr. Panfilovu

Nakon završetka medicinskih studija u Beogradu, specijalizovao je opštu hirurgiju 1977. u Dizeldorfu, zatim 1980. završio je specijalizaciju za plastičnu hirurgiju na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Geteovog Univerziteta u Frankfurtu, kod čuvenog plastičnog hirurga Prof. Lemperlea. Od tada se bavi isključivo plastičnom i estetskom hirurgijom.

Dr. Panfilov je kao član lekarske komore Severne Rajne-Vestfalije dobio ovlašćenje obučavanja u plastičnoj hirurgiji i organizacije operativnih kurseva sa internacionalnim učešćem.

Licenciran je u Nemačkoj, Austriji, Kataru i Srbiji.

Osnivač je Odseka za plastičnu hirurgiju vukovarske bolnice, svetski priznate privatne klinike „Nofretete“ u Bonu (Nemačka) i Specijalne bolnice „Clinic Olymp“ u Novom Sadu.

Tokom godina rada, konstantno se usavršava, prati trendove, a svoje stručno znanje dodatno je produbljivao hospitiranjem kod korifeja svoje struke u Parizu, Madridu, Kembridžu, Glazgovu, Njujorku, Meksiko Sitiju, San Francisku, Sao Paolu itd.

Održao je predavanja po pozivu i vršio demonstracije operacija na svim kontinentima.

Organizator je 15 internacionalnih simpozijuma za plastičnu i estetsku hirurgiju, a gostovao je na preko 90 simpozijuma na svim kontinentima.

Objavio je deset stručnih knjiga na srpskom, ruskom, engleskom, nemačkom i španskom jeziku, više od 140 stručnih radova i priredio 21 film sa tematikom iz estetske i plastične hirurgije.
Njegova knjiga, pisana za zainteresovane pacijente, «Tajne estetske hirurgije», prevedena na nemački, engleski i ruski, doživela je nekoliko reizdanja i postala bestseler.

Član je svih važnijih nacionalnih i internacionalni stručnih udruženja:

 • Prvi je hirurg s ovih područja (tada jedini hirurg iz Nemačke i jedan od malobrojnih ne-Amerikanaca) koji je postao član prestižnog udruženja ASAPS-a (American Society for Aesthetic Plastic Surgery).
 • Član je ISAPS-a (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), a od nedavno i jedan od malobrojnih počasnih članova.
  Osnivač je GESAPS-a („Global Expert Service Aesthetic Plastic Surgery“),
  glavni urednik njegovog žurnala „Aesthetic News“.
 • Predsednik je i „visiting profesor“ IAAPS- a (Intrnacional Acadeniv for Aesthestic Plastic Surgery). Asocirani je profesor univerziteta u Vilniusu (Litva).
 • U oktobru 1988. između Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Panfilov je vodio internacionalnu ekipu «Interplasta» koja se stavila na raspolaganje i besplatno operisala 76 siromašnih Koreanaca, od toga 40-toro dece. Za ovu humanitarnu akciju, članovi Interplasta su od kolega iz Seulske Nacionalne Univerzitetske Bolnice podarili po jednu ZLATNU MEDALJU.
 • Peti je nosilac u svetu prestižne Susrutine medalje (Susruta – prvi plastični hirurg u istoriji iz drevne Indije – 600 god. p. n. e.), najvrednijeg odličja koje jedan plastični hirurg može poželeti i kojeg mu je uručila Predsednica Indije Mrs. Pratibha Patil 2004.
 • Dobitnik je dva Zlatnia skalpela koje su mu 2009. i 2011. godine uručile kolege na Internacionalnom Forumu za plastičnu hirurgiju u Mađarskoj.
 • Dr. Panfilov je među 39 najznačajnijih plastičnih hirurga iz sveta koji su pozvani na simpozijum povodom obeležavanja 800 godina postojanja najstarijeg Fakulteta za medicinu i hirurgiju i 920 godina najstarijeg Univerziteta na svetu u Bolonji.

Akademik je „Srpske Akademije inovacionih nauka Nikola Tesla“ jer je u nauku uveo 10 novih operativnih metoda, a uz to je i akademik „Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika“

UPOZNAJTE NAS

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

INOVACIJE, KNJIGE I PRIZNANJA DR. PANFILOVA

Gotovo je nemoguće nabrojati sva postignuća, inovacije, knjige, članstva i priznanja koja su po celoj planeti obeležila tridesetogodišnju karijeru našeg hirurga Dr. Dimitrija E. Panfilova. O mnogim nagradama i priznanjima koje je dobio već smo pisali u rubrici Naš tim, pa nećemo da se ponavljamo. Ovde možete saznati o njegovim knjigama, inovacijama, članstvima u strukovnim udruženjima, umetničkom delovanju i zalaganju, simpozijumima i druženjima s vodećim svetskim kolegama.

 • Dr Panfilov dobitnik je Susrutine medalje | Clinic Olymp
 • Dr Panfilov - Nagrade zlatni skalpel | Clinic Olymp
 • Medalja sveučilišta u Seulu dodeljena Dr. Panfilovu | Clinic Olymp

KNJIGE

Dr. Panfilov je napisao 10 stručnih knjiga i udžbenika na srpskom, hrvatskom, engleskom, španskom, ruskom i nemačkom. Za knjigu Cosmetic Surgery Today korespodent londonskog Times-a je napisao da je to „briljantna knjiga“, a za udžbenik Aesthetic Surgery of the Facial Aesthetic zvanični časopis Američkog Društva za Plastičnu hirurgiju je objavio recenziju plastičnog hirurga iz New York-a, Charlesa Thorna, da je to najkompetentniji udžbenik koji se momentalno može naći na tržištu.

Charles Thorn piše: „Ja vidim tekst Panfilova kao knjigu za oprobane specijaliste plastične hirurgije i eksperte, pre nego za studente i stažere. Estetska hirurgija mozaika lica istražuje najaktuelnije teknike u estetskoj hirurgiji lica sveobuhvatnije nego ijedna druga knjiga na tržištu dan-danas. Knjiga je izvanredna i skoro mogu da garantujem da ću je konsultovati već iduće nedelje u mojoj sopstvenoj hirurškoj praksi.“
Predsednik Francuskog Udruženja Plastičnih hirurga, Dr Bernard Cornette de Saint Cyr M.D., isti je udžbenik nazvao „novom Biblijom Facelifta“.

 • Knjiga Aesthetic Surgery of the facial mosaic - autor Dimitrije E. Panfilov | Clinic Olymp

RADUJEMO VAM SE KAO PRIJATELJIMA

TO JE ONO ŠTO MI PODRAZUMEVAMO POD „PRIVATNOM“ KLINIKOM

Često se događa da nas klijenti ljube pri odlasku iz klinike, a to nas posebno raduje, jer steći pacijente je lako, ali izgraditi topao, prijatan i kvalitetan odnos, steći poverenje i prijatelje – to je malo teže. Radujemo se ako nas i nakon završne kontrole ponovo posetite te svratite na kafu, kapućino ili sok.

OSLOBODI SVOJU LEPOTU

Kontaktirajte nas već danas i dogovorite BESPLATNE konsultacije

  Dodajte fotografiju (.png ili .jpg datoteka veličine do 2 Mb)

  Sva polja su obavezna. Vaša privatnost nam je bitna.