POVEĆANJE USANA

POVEĆANJE USANA HIJALURONOM ILI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

Usne su značajan deo fizionimije lica. Prirodno pune, pravilne i lepo oblikovane usne, jedan su od najlepših ukrasa ženskog lica, i baš zbog toga mnoge pripadnice lepšeg pola žele da im usne budu bar malo punije, da je njihov oblik pravilniji, ili da se bar reše borica iznad gornje usne po kojima im se često razliva ruž. Mnoge žele baš sve efekte, zahvaljujući kojima će njihovo lice delovati senzualnije i mlađe. Metod povećanja usana bira se u dogovoru sa lekarom, a zavisi kako od vaših želja i očekivanja od zahvata, tako i od zdravstvenog stanja, stepena potencijalne asimetrije usana, dubine bora, proporcija vašeg lica i realnih mogućnosti hirurga.

U Clinic Olymp usne možete povećati sledećim metodama:

 • Povećavanje usana hijaluronom
 • Povećavanje usana sopstvenim masnim tkivom

Detaljnije o svakoj metodi saznajte dalje u tekstu, a ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Doktor će uraditi detaljnu analizu vašeg lica, razgovaraćete o vašim očekivanjima od tretmana, trenutnom zdravstvenom stanju, kao i svim informacijama koje su ključne za kvalitetan tretman i oporavak. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000. Osoblje Clinic Olymp je tu za vas.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE PRE POVEĆANJA USANA?

Poznavanje pravilnih proporcija lica je izuzetno važno. Doktor uzima u obzir dužinu vašeg nosa, oblik brade, razmak između zenica, veličinu lica ali i celokupno stanje kože lica. Efekti punjenja usana hijaluronom ili sopstvenim masnim tkivom moraju biti prirodni i zato su nam važne proporcije lica, ali i vaša očekivanja od tretmana. Ista količina hijalurona ili sopstvenog masnog tkiva može izgledati potpuno drugačije na vašem licu i licu vaše prijateljice. Zbog toga je individualni pristup od velikog značaja. Za najbolje rezultate ključno je obostrano razumevanje.

Na besplatnim konsultacijama naš doktor obaviće neophodan pregled lica, dati vam neophodne informacije i odgovoriti na sva vaša pitanja.  Imajte u vidu da treba da obavestite doktora  ukoliko bolujete od dijabetesa ili lupusa, imate problema sa vezivnim tkivom ili zgrušavanjem krvi.

Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

METODE POVEĆAVANJA USANA

Ponekad su usnice nesrazmerne, asimetrične, a ponekad je u pitanju samo smanjen volumen. U svakom slučaju, hijaluronski fileri učiniće da vaše usne izgledaju jedro, rumeno, lepo oblikovano i pre svega prirodno. Efekat tretmana može trajati 8 do 14 meseci, a senzitivnost u usnama se ne menja. One ostaju čulne, a postaju punije i prirodno rumenije.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  SIGURNO, BRZO I BEZBOLNO

Tretman povćanja usana hijaluronskim filerima počinje nanošenjem anestetske kreme kako bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon 15 minuta počinje apliciranje dermalnog filera tankom iglom i odgovarajućom metodom, kako bi se postigao željeni rezultat. Tretman je bezbolan i kratkotrajan. Već nakon 15 minuta primetićete efekte uz blagi otok koji se povlači u roku od dva dana nakon tretmana.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Odmah nakon tretmana moći ćete da idete kući, a posle dva sata moći ćete da se vratite svakodnevnim aktivnostima. Usne u početku mogu biti natečene, ali se ovi simptomi znatno smanjuju 48 sati od tretmana. U tom periodu ne preporučuje se nanošenje kozmetičkih preparata i potrebno je izbegavati nanošenje šminke. Iako su rezultati vidljivi odmah posle tretmana, nakon dve nedelje primetićete konačni oblik.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom spada u najefektnije i najbezbednije metode. Rezultat je trajan. Zahvaljujući prenosu masnog tkiva sa matičnim ćelijama, osim uvećanja i oblikovanja usana, postiže i podmlađivanje njihove kože. Presađeni estrogeni receptori dovode ženski hormon estrogen ispod kože lica, pa usne postaju meke, jedre, rumene i glatke: postižemo takozvani eliksir momenat koji podseća na efekat trajne šminke. Posle ovakvog tretmana, svako lice „sine“.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA: KAKO POVEĆATI USNE SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM?

Masno tkivo uzima se liposukcijom sa unutrašnje strane butina, gde je koncentracija matičnih ćelija i estrogenih receptora velika, a prenosom ovih ćelija postiže se povećanje i podmlađivanje kože usana.  Reparacija masnih ćelija traje skoro sat vremena. Tokom apliciranja koriste se tanke mikro igle, pomoću kojih se masno tkivo ubrizgava dužinom ruba usana i u same usne. Ukoliko to budete želeli, moći ćete da pratite posmatrate zahvat pred ogledalom i tako učestvujete u kreiranje novog oblika i jedrine vaših usana.

Tretman popunjavanja usana sopstvenim masnim tkivom možete kombinovati i sa zahvatom harmonizacije lica (Face Stylinga), i tako deo sopstvenog masnog tkiva iskoristiti da osvežite i lice. Proces apliciranja masnog tkiva u tom slučaju traje do pola sata. Pod terminom Face styling podrazumevamo upotrebu masnog tkiva za korekciju bora, povećanje jagodica i volumena obraza.

OPORAVAK I MERE OPREZA: NA POSAO SE MOŽETE VRATITI ISTOG DANA

Procedura popunjavanja usana sopstvenim masnim tkivom ne zahteva hospitalizaciju i odmah nakon tretmana možete da idete kući. Uobičajenim aktivnostima možete da se vratite već dva sata nakon intervencije. Ukoliko se pojavi oteklina na usnama, savetuje se stavljanje leda i hladnih obloga. Otekline se povlače od 7 do 10 dana od tretmana. U tom periodu se ne preporučje nanošenje kozmetičkih preparata.

Iako će rezultati odmah biti vidljivi, finalni efekat primetićete nakon dve nedelje. Ukoliko nakon tog perioda budete smatrali da je ipak ubrizgano previše masnog tkiva, efekti se digitalnom kompresijom mogu delimično ili sasvim poništiti. Bilo gde da se aplicira, 30% vlastitog masnog tkiva se unutar par nedelja resorbuje, pa prilikom prvog tretmana uzimamo veću zapreminu masnih ćelija, koje se zatim zamrzavaju i koriste ukoliko u narednih šest meseci poželite dodatno da naglasite efekte tretmana.

PAKET: CENA POVEĆANJA USANA HIJALURONOM ILI MASNIM TKIVOM

Konsultacije su besplatne, a u cena povećanja usana hijaluronom ili vlastitim masnim tkivom uključuje pripreme za tretman, sam tretman, obuku za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU USANA HIJALURONSKIM FILTERIMA

 • Trajanje tretmana: do 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje efekta tretmana: Od 8 do 14 meseci

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 sata

 • Saveti za oporavak: 48 sati nakon tretmana izbegavati nanošenje kozmetičkih preparata i šminke

KRATKO O POVEĆANJU USANA VLASTITIM MASNIM TKIVOM

 • Trajanje zahvata: Oko 1 sat (masno tkivo vadi se liposukcijom)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 sata

 • Saveti za oporavak: Po potrebi stavljati hladne obloge i izbegavati nanošenje šminke

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS