ZATEZANJE LICA (FACELIFTING)

O LICU (FACE LIFTING)

„Čovek ne može da se dovoljno nagleda zvezdanog neba i ljudskog lica

Ivo Andrić.

Kada slika koju sami o sebi stvaramo više ne liči na onu koju vidimo u ogledalu. Kada ne želimo da izgledamo drugačije, već bolje. Kada našem licu nedostaje svežina, kad izgledamo umorno i pospano – upravo tada je pravo vreme za face lifting ! Pacijenti redovno pitaju kada je najbolji trenutak za face lifting. Taj trenutak ne određuje hirurg nego sam pacijent: kad više ne volimo da se pogledamo u ogledalo i kad počinjemo da najnovije fotografije sklanjamo u najdublju fioku – onda je pravi trenutak.

I zaista je tako. S pravom se lice naziva „ogledalom duše“: Oslobodite svoju lepotu!

Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja. Cilj ove intervencije je odstranjivanje umornog izraza uklanjanjem viška kože i zatezanjem dublje vezivne konstrukcije lica. Posle liftinga, lice treba da izgleda harmonično i podmlađeno, a mimika lica i individualnost ne smeju da izgube svoj karakter. Rezultat treba da bude prirodan – lice ne sme da izgleda operisano već osveženo i oporavljeno. Lepše, a ne drugačije.

PRIPREMA: U RUKAMA STRUČNJAKA

Veliko iskustvo i duboko razumevanje želja pacijenata su nešto što ćete i sami osetiti na prvoj besplatnoj konsultaciji gde ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja i sve neophodne informacije zahvaljujući kojima ćete se osećati sigurno i mirno. Naš zajednički cilj je da postignemo mlađi, harmoničniji i lepši izgled lica. Izgled koji će povećati vaše samopouzdanje.

Svako lice je jedinstveno i individualni pristup je neophodan, a konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA

Koristimo najmodernije metode

Face-neck lifting je zahvat koji se obavlja u analgo-sedaciji i traje 2-4 sata, a u zavisnosti od toga da li se vrši zatezanje celog lica i vrata ili samo njegovi segmenti. Šta to znači? Operativni zahvat može obuhvatati zatezanje celog lica i vrata, samo donje trećine lica, čela ili samo vrata. Takođe, važno je napomenuti, da se ova operacija vrlo često kombinuje sa operacijom zatezanja gornjih i donjih kapaka, liposukcijom podbratka, a neretko i sa lipofilingom celog lica vlastitim masnim tkivom, kako bismo postigli kompletnu harmonizaciju i podmlađivanje lica.

Vrlo je važno da se prilikom face-liftinga korzetira duboki sloj lica sa trajnim efektom, a koža se onda samo nežno pomiluje preko ušiju. Dvoslojno biodinamično zatezanje lica vrši se u dva sloja i dva vektora. Dublji sloj obraza i vrata trajno se zategnu, koža se oslobodi od podloge, a višak odstrani bez preteranog zatezanja, u cilju postizanja što prirodnijeg efekta i očuvanja mimike.

Ožiljci su skriveni u, iza i iznad ušne školjke, odnosno duž ivice kose, dok se u vidljivom predelu lica uz ivicu rane plasiraju atraumatični najlonski šavovi. Zahvaljujući posebnoj metodi šivenja koja manje šteti epidermu, ožiljci izgledaju kao blede crtice, a njihova boja se ne razlikuje od prirodnih bora kože. Tokom procesa zatezanja kože lica, ukoliko je potrebno, radi se i rez dužine nekoliko centimetara ispod brade da bi se postiglo hiruško uklanjanje masti sa centralnog dela vrata i zatezanje njegovih mišića. Na pacijentima koji imaju između 35 i 50 godina može se primeniti i naša specijalna face lifitng metoda (MIDI – Face-Lift) koju odlikuju kratki rezovi i vrlo brz postoperativni oporavak. Metoda MIDI Face lift predstavljena je od strane dr. Panfilova na III brazilskom simpozijumu u Sao Paulu i na 35. američkom godišnjem kongresu u Las Vegasu. Reakcije učesnika simpozijuma bile su izuzetno pozitivne.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Dejstvo je vidljivo zauvek

Vreme oporavka nakon intervencije zavisi od obima samog zahvata. Kako bi se umanjila mogućnost pojave komplikacija i ubrzao postoperativni oporavak, važno je da se pridržavate saveta lekara.

Rezultati su vidljivi nakon kratkog vremena. Prvi konci se vade posle 7 dana, a povratak uobičajenim društvenim aktivnostima moguć je već nakon 7 do 14 dana. Teže fizičke aktivnosti treba izbegavati od 4 do 6 nedelja nakon operativnog zahvata. U tom periodu, preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu i korišćenje kreme sa jakim zaštitnim faktorom. Ožiljci su po pravilu neuočljivi, skriveni u kosi i iza ušiju.

A koliko je dugo dejstvo Face liftinga vidljivo?

Zauvek! Biološki sat se može vratiti unazad, ali se ne može zaustaviti. Proces starenja će se nastaviti, ali ako ste se na primer: podmladili sa 60 na 45 godina, sa 75 nećete izgledati kao 45, već kao da imate 60 godina.

PAKETI: KOJA JE CENA INTERVENCIJE FACE LIFTING?

Pre same intervencije čekaju Vas besplatne konsultacije, a u cenu operacije, pored samog zahvata, uključeno je i: anestezija, postoperativna nega, noćenje na klinici uz stručni nadzor (ukoliko je indikovano), specijalizovani steznik (u zavisnosti od vrste zahvata), kao i sve potrebne i željene kontrole koje slede nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Naše ljubazno osoblje vam stoji na raspolaganju.

FACE LIFTING – UKRATKO

 • Trajanje operacije: oko 2-4 sata

 • Anestezija: Analgosedacija/opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 dan
 • Povratak društvenim aktivnostima: 7 do 14 dana, zavisno o zahvatu

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.
 • 1. kontrola: 3-4 dana nakon operacije

 • 2. kontrola: 7.-8. dan (vađenje dela konaca)

 • 3. kontrola: 12.-14. dan od operacije (vađenje ostatka konaca)

 • Preporuka: boraviti u Novom Sadu min. do treće kontrole (12-14 dana od operacije)

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS