ZATEZANJE LICA (FACELIFTING)

O LICU (FACE LIFTING)

„Čovek ne može da se dovoljno nagleda zvezdanog neba i ljudskog lica

Ivo Andrić.

Kada slika koju sami o sebi stvaramo više ne liči na onu koju vidimo u ogledalu. Kada ne želimo da izgledamo drugačije, već bolje. Kada našem licu nedostaje svežina, kad izgledamo umorno i pospano – upravo tada je pravo vreme za face lifting ! I pacijenti i novinari redovno pitaju kada je najbolji trenutak za face lifting. Taj trenutak ne određuje hirurg nego sam pacijent: kad više ne volimo da se pogledamo u ogledalo i kad počinjemo da najnovije fotografije sklanjamo u najdublju fijoku – onda je pravi trenutak.

I zaista je tako. S pravom se lice naziva „ogledalom duše“: Oslobodite svoju lepotu!

FACE LIFTING: „KRALJEVSKA DISCIPLINA“

Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja. Cilj ove intervencije je odstranjivanje umornog izraza uklanjanjem viška kože i zatezanjem dublje vezivne konstrukcije lica. Posle liftinga, lice treba da izgleda harmonično i podmlađeno, a mimika lica i individualnost ne smeju da izgube svoj karakter. Rezultat treba da bude prirodan – lice ne sme da izgleda operisano već osveženo i oporavljeno. Lepše, a ne drugačije. Poseban trik je naglašavanje jagodičnog masiva koji je eksponent lepote lica u našoj kavkaskoj rasi.

PRIPREMA: U RUKAMA STRUČNJAKA

Naš hirurg dr Dimitrije E.Panfilov spada u vodeće svetske stručnjake za facelifting. Njegovu knjigu „Aesthetic Surgery of the Facial Mosaic“ američke i francuske kolege hirurzi nazivaju najkompetentnijim udžbenikom takve vrste u svetu i „bilblijom face liftinga“! Uz blisku saradnju, tim uspešnim stopama već godinama kroči i naš dr Predrag Matejin, što Clinic Olymp čini vodećom adresom u ovom delu sveta. Veliko iskustvo i duboko razumevanje želja pacijenata su nešto što ćete i sami osetiti na prvoj besplatnoj konsultaciji gde ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja i sve neophodne informacije zahvaljujući kojima ćete se osećati sigurno i mirno. Naš zajednički cilj je da postignemo mlađi, harmoničniji i lepši izgled lica. Izgled koji će povećati vaše samopouzdanje.

Vrlo je važno napomenuti da za najbolji rezultat ove operacije pacijenti treba da prestanu sa pušenjem barem ili nošenjem nikotinskog flastera dve nedelje pre i dve nedelje posle operacije, a ako to ne mogu, postoji operativna tehnika koja se primenjuje (en-block tehnika), ali je rezultat oko 5% manje efektan. Isto važi i kod operacije zatezanja dojke i zatezanja trbuha.

Svako lice je jedinstveno i individualni pristup je neophodan, a konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA

Koristimo najmodernije metode

Face lifting je zahvat koji se obavlja u analgo-sedaciji u kombinaciji sa lokalnom anestezijom. Operativni zahvat traje 2 do 3 sata, a ovom tehnikom zatežu se donje dve trećina lica i vrat čime se harmonizuje struktura lica. Lice se ne može i ne treba potpuno „ispeglati“, jer bismo tada dobili samo masku bez mimike. Dr. Panfilov u svojoj knjizi opisuje sedam različitih metoda face-liftinga, a na svetu ne postoje dva identična lica pa se tako za svako lice priprema individualna receptura šta i kako napraviti, istaći i naglasiti.

Vrlo je važno da se prilikom face-liftinga korzetira duboki sloj lica sa trajnim efektom, a koža se onda samo nežno pomiluje preko ušiju. Dvoslojno biodinamično zatezanje lica vrši se u dva sloja i dva vektora. Dublji sloj obraza i vrata trajno se zategnu, koža se oslobodi od podloge, a višak odstrani bez preteranog zatezanja, u cilju postizanja što prirodnijeg efekta i očuvanja mimike.

U Clinic Olymp prilikom liposkulpture koristi se kombinacija deset metoda (detaljnije o metodama pročitajte klikom na link):

Ožiljci su skriveni u, iza i iznad ušne školjke, odnosno duž ivice kose, dok se u vidljivom predelu lica uz ivicu rane plasiraju atraumatični najlonski šavovi. Zahvaljujući posebnoj metodi šivenja koja manje šteti epidermu, ožiljci izgledaju kao blede crtice, a njihova boja se ne razlikuje od prirodnih bora kože. Tokom procesa zatezanja kože lica, ukoliko je potrebno, radi se i rez dužine nekoliko centimetara ispod brade da bi se postiglo hiruško uklanjanje masti sa centralnog dela vrata i zatezanje njegovih mišića. Na pacijentima koji imaju između 35 i 50 godina može se primeniti i naša specijalna face lifitng metoda (MIDI – Face-Lift) koju odlikuju kratki rezovi i vrlo brz postoperativni oporavak. Metoda MIDI Face lift predstavljena je od strane dr. Panfilova na III brazilskom simpozijumu u Sao Paulu i na 35. američkom godišnjem kongresu u Las Vegasu. Reakcije učesnika simpozijuma bile su izuzetno pozitivne.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Dejstvo je vidljivo zauvek

Vreme oporavka nakon intervencije zavisi od obima samog zahvata. Kako bi se umanjila mogućnost pojave komplikacija i ubrzao postoperativni oporavak, važno je da se pridržavate saveta lekara. Na primer, u periodu od 24 do 48 sati posle operacije, savetuje se da stavljate hladne obloge (ne na područje reza) i uzimanje antibiotika. Preporučljivo je da za to vreme boravite u klinici ili u obližnjem hotelu.

Moguća je pojava otoka i krvnih podliva (plave fleke), ali se oni povlače u prve dve nedelje nakon intervencije, dok se eventualni bolovi vrlo lako rešavaju uzimanjem lekova. Da bi se izbegle infekcije i dugotrajni otoci, te da bi oporavak bio brži i uspešniji, u tom periodu glavu treba držati mirno što je moguće više (spavati na dva jastuka), savetuje se konzumacija laganije hrane i obavezno izbegavanje alkohola, cigareta i lekova kao što su preparati na bazi acetilsalicilne kiseline (aspirin).

Rezultati su vidljivi nakon kratkog vremena. Prvi konci se vade posle 7 dana, a povratak uobičajenim društvenim aktivnostima moguć je već nakon 7 do 14 dana. Teže fizičke aktivnosti treba izbegavati od 4 do 6 nedelja nakon operativnog zahvata. U tom periodu, preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu i korišćenje kreme sa jakim zaštitnim faktorom. Ožiljci su po pravilu neuočljivi, skriveni u kosi i iza ušiju.

A koliko je dugo dejstvo Face liftinga vidljivo?

Zauvek! Biološki sat se može vratiti unazad, ali se ne može zaustaviti. Proces starenja će se nastaviti, ali ako ste se na primer: podmladili sa 60 na 45 godina, sa 75 nećete izgledati kao 45, već kao da imate 60 godina.

PAKETI: KOJA JE CENA INTERVENCIJE FACE LIFTING?

Pre same intervencije čekaju vas besplatne konsultacije, a u cenu operacije uključene su pripreme za operaciju, anesteziju, sama intervencija, ambulantno lečenje, obuka za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Naše ljubazno osoblje vam stoji na raspolaganju.

FACE LIFTING – UKRATKO

 • Trajanje operacije: oko 2-3 sata

 • Anestezija: Analgo-sedacija (polu-san), kombinovano sa lokalnom anestezijom

 • Boravak u klinici: Ambulantno moguće ili po izboru 1-3 dana stacionarno

 • Povratak društvenim aktivnostima: 7 do 14 dana, zavisno o zahvatu

 • Saveti za oporavak: Stavljanje hladnih obloga (ne na šavove), spavanje blago uzdignute glave (na dva jastuka), laganija hrana, obavezno izbegavanje cigareta, alkohola i lekova na bazi acetilsalicilne kiseline

 • 1. kontrola: 3-4 dana nakon operacije

 • 2. kontrola: 7.-8. dan (vađenje dela konaca)

 • 3. kontrola: 12.-14. dan od operacije (vađenje ostatka konaca)

 • Preporuka: boraviti u Novom Sadu min. do treće kontrole (12-14 dana od operacije)

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS