POJAČANO ZNOJENJE

TRETMANI PROTIV POJAČANOG ZNOJENJA

Hiperhidroza predstavlja stanje u kojem se luči količina znoja koja je značajno veća od one koja je potrebna za hlađenje organizma. Pojačano znojenje najčešće se javlja na dlanovima, u pazušnoj regiji, na licu i stopalima. Pored poremećaja u termoregulaciji organizma i otežanih svakodnevnih aktivnosti, hiperhidroza može dovesti i do anksioznosti i otuđenosti od okoline.

Simptomi su najčešće vidljivi golim okom. Graške znoja na licu, pazuhu, dlanovima i stopalima pojavljuju se bez obzira na godišnje doba, temperaturu i vremenske prilike. Bilo da mirujete ili ste aktivni, vidljivi tragovi znoja uvek su prisutni, a osim što ovi simptomi mogu učiniti da se osećate neugodno, oni mogu oštetiti i celokupno zdravlje organizma.

U Clinic Olymp stanje prekomernog znojenja možete rešiti uz pomoć nekoliko metoda:

 • Botox tretman protiv znojenja
 • Simpatektomija: Tretman isecanjem znojnih žlezda

Detaljnije o svakoj metodi saznajte dalje u tekstu, a ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Doktor će uraditi detaljnu analizu vašeg lica, razgovaraćete o vašim očekivanjima od tretmana, trenutnom zdravstvenom stanju, kao i svim informacijama koje su ključne za kvalitetan tretman i oporavak. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000. Osoblje Clinic Olymp je tu za vas.

METODE ZA TRETIRANJE PREKOMERENOG ZNOJENJA

Glavne prednosti lečenja hiperhidroze ubrizgavanjem botoksa su efikasnost terapije, jednostavnost tretmana, ali i bezbolna procedura. Ubrizgavanjem botoksa u kožu možemo uticati na putovanje signala između završetaka nerava i znojnih žlezda. Botoks se vezuje za krajeve nerava i dobija ulogu prepreke, sprečavajući tako opuštanje hemijskog spoja koji proizvode nervne stanice kako bi komunicirale međusobno. Na taj način, botoks sprečava slanje signala za proizvodnju znoja, a znojne žlezde ostaju neaktivne.

Prema podacima farmaceutske kompanije „Allergan“, sedam dana nakon intervencije znojenje se prosečno smanji za 83 odsto, dok se kod 95 odsto pacijenta znojenje u proseku smanji 50 odsto. Procedura botoks tretmana protiv znojenja ne daje trajne rezultate, a efekti traju od 3 do 9 meseci. Kako bi se rezultat održao, potrebno je ponoviti tretman dva do tri puta godišnje.

PRIPREMA: KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN?

Pre nego što zakažete svoj termin zahvata, važno je da razgovorate sa našim medicinskim timom, kako bismo dobili informacije o vašem zdravstvenom stanju i očekivanjima od tretmana. Doktor će vam tom prilikom odgovoriti na pitanja i predložiti rešenje koje će odgovarati baš vama. Pre tretmana može se uraditi specijalni test kojim se precizira radno polje odabrene regije.

Ako želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  BRZO I BEZBOLNO

Tretman traje do 20 minuta i poptuno je bezbolan. Doktor Lizatović će naneti anestetsku kremu na pazušnu regiju i sačekati da njeno delovanje počne. Nakon 15 minuta, sterilnim kompresama i fiziološkim rastvorom, regija se detaljno čisti i aplikacija Botoxa može započeti. Botoks se može aplicirati i u druge regije tela na kojima se javlja prekomerno znojenje, kao što su: lice, dlanovi i stopala. U cilju što boljeg raspoređivanja preparata, doktor će mikro-iglom napraviti deset do dvadeset uboda sa jedne i sa druge strane. Zahvaljujući delovanju anestetske kreme, tretman će biti bezbolan i odmah po njegovom završetku moći ćete da idete kući.

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALNE KOMPLIKACIJE

Oporavak traje vrlo kratko, a već nakon nekoliko sati možete da se vratite uobičajenim aktivnostima. U tom periodu, na tretirano područje nije preporučljivo nanošenje kozmetičkih sredstava. Kompikacije su izuzetno retke, a ako se pojave alergije i bolesti mišića, odmah nas kontaktirajte. Ovaj tretman se ne preporučuje tokom trudnoće i perioda dojenja.

PAKET: CENA TRETMANA PROTIV POJAČANOG ZNOJENJA

Konsultacije su besplatne, a u cenu tretmana protiv pojačanog znojenja (bez obzira koju metodu odabrali) uključene su pripreme za tretman, sam tretman, obuku za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O BOTOX TRETMANU PROTIV ZNOJENJA

 • Trajanje tretmana: Do 20 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje efekta tretmana: Od 3 do 9 meseci – za najbolji efekt, tretman ponoviti 2 do 3 puta godišnje

 • Saveti za oporavak: Izbegavati nanošenje kozmetičkih sredstava

KRATKO O ISECANJU ZNOJNIH ŽLEZDA

 • Trajanje tretmana: Do 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Narkoza: Lokalna anestezija

 • Zadržavanje efekta tretmana: Trajno – primenjivo samo na Primarnu hiperhidrozu

 • Saveti za oporavak: Izbegavati teže fizičke aktivnosti, kupanje u kadi, bazenu i plivanje

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS