POJAČANO ZNOJENJE

TRETMANI PROTIV POJAČANOG ZNOJENJA

Hiperhidroza predstavlja stanje u kojem se luči količina znoja koja je značajno veća od one koja je potrebna za hlađenje organizma. Pojačano znojenje najčešće se javlja na dlanovima, u pazušnoj regiji, na licu i stopalima. Pored poremećaja u termoregulaciji organizma i otežanih svakodnevnih aktivnosti, hiperhidroza može dovesti i do anksioznosti i otuđenosti od okoline.

Simptomi su najčešće vidljivi golim okom. Graške znoja na licu, pazuhu, dlanovima i stopalima pojavljuju se bez obzira na godišnje doba, temperaturu i vremenske prilike. Bilo da mirujete ili ste aktivni, vidljivi tragovi znoja uvek su prisutni, a osim što ovi simptomi mogu učiniti da se osećate neugodno, oni mogu oštetiti i celokupno zdravlje organizma.

U Clinic Olymp stanje prekomernog znojenja možete rešiti uz pomoć nekoliko metoda:

 • Botox tretman protiv znojenja
 • Simpatektomija: Tretman isecanjem znojnih žlezda

Detaljnije o svakoj metodi saznajte dalje u tekstu, a ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Doktor će uraditi detaljnu analizu vašeg lica, razgovaraćete o vašim očekivanjima od tretmana, trenutnom zdravstvenom stanju, kao i svim informacijama koje su ključne za kvalitetan tretman i oporavak. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000. Osoblje Clinic Olymp je tu za vas.

METODE ZA TRETIRANJE PREKOMERENOG ZNOJENJA

Glavne prednosti lečenja hiperhidroze ubrizgavanjem botoksa su efikasnost terapije, jednostavnost tretmana, ali i bezbolna procedura. Ubrizgavanjem botoksa u kožu možemo uticati na putovanje signala između završetaka nerava i znojnih žlezda. Botoks se vezuje za krajeve nerava i dobija ulogu prepreke, sprečavajući tako opuštanje hemijskog spoja koji proizvode nervne stanice kako bi komunicirale međusobno. Na taj način, botoks sprečava slanje signala za proizvodnju znoja, a znojne žlezde ostaju neaktivne.

Prema podacima farmaceutske kompanije „Allergan“, sedam dana nakon intervencije znojenje se prosečno smanji za 83 odsto, dok se kod 95 odsto pacijenta znojenje u proseku smanji 50 odsto. Procedura botoks tretmana protiv znojenja ne daje trajne rezultate, a efekti traju od 3 do 9 meseci. Kako bi se rezultat održao, potrebno je ponoviti tretman dva do tri puta godišnje.

PRIPREMA: KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN?

Pre nego što zakažete svoj termin zahvata, važno je da razgovorate sa našim medicinskim timom, kako bismo dobili informacije o vašem zdravstvenom stanju i očekivanjima od tretmana. Doktor će vam tom prilikom odgovoriti na pitanja i predložiti rešenje koje će odgovarati baš vama. Pre tretmana može se uraditi specijalni test kojim se precizira radno polje odabrene regije.

Ako želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  BRZO I BEZBOLNO

Tretman traje do 20 minuta i poptuno je bezbolan. Doktor Lizatović će naneti anestetsku kremu na pazušnu regiju i sačekati da njeno delovanje počne. Nakon 15 minuta, sterilnim kompresama i fiziološkim rastvorom, regija se detaljno čisti i aplikacija Botoxa može započeti. Botoks se može aplicirati i u druge regije tela na kojima se javlja prekomerno znojenje, kao što su: lice, dlanovi i stopala. U cilju što boljeg raspoređivanja preparata, doktor će mikro-iglom napraviti deset do dvadeset uboda sa jedne i sa druge strane. Zahvaljujući delovanju anestetske kreme, tretman će biti bezbolan i odmah po njegovom završetku moći ćete da idete kući.

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALNE KOMPLIKACIJE

Oporavak traje vrlo kratko, a već nakon nekoliko sati možete da se vratite uobičajenim aktivnostima. U tom periodu, na tretirano područje nije preporučljivo nanošenje kozmetičkih sredstava. Kompikacije su izuzetno retke, a ako se pojave alergije i bolesti mišića, odmah nas kontaktirajte. Ovaj tretman se ne preporučuje tokom trudnoće i perioda dojenja.

Tretman protiv znojenja isecanjem znojnih žlezda (simpatektomija) terapijska je procedura koja ima trajan efekat u lečenju prekomernog znojenja pojedinih delova tela. Ova operacija predstavlja standard lečenja za primarnu hiperhidrozu i izvodi se već 30 godina.

Uzrok primarne hiperhidroze nije poznat. Ona se obično javlja u ranom detinjstvu i ispoljava svakodnevno, a sekundarna hiperhidroza rezultat je drugih oboljenja pa ni operacija isecanja znojnih žlezda ne može biti rešenje. Kako bi ste postavila dijagnoza primarne hiperhidroze i započeo tretman, neophodna je dugogodišnja istorija prekomernog znojenja ali i klinički pregled pacijenta.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Na besplatnim konsultacijama razgovaraćete sa doktorom o vašem zdravstvenom stanju, lekovima koje uzimate, o vašim očekivanjima od tretmana i potencijalnim metodama koje će baš vama pružiti najbolji rezultat. Simpatektomija je primenljiva kod pacijenata koji boluju od primarne hiperhidroze, ali ukoliko je u pitanju sekundarna hiperhidrozna, tj. prekomerno znojenje koje je posledica bolesti poput dijabetesa, operacija neće biti efektivna. Tretman protiv znojenja ne preporučuje se srčanim bolesnicima i pacijentima sa povredama pluća.

Kako bi vaš oporavak bio što brži i prijatniji, a operacija prošla što uspešnije, važno je da se pre intervencije dodatno posvetite svom zdravstvenom stanju. Doktor će vam možda dati savet da prestanete da konzumirate alkohol, cigarete, da regulišete telesnu težinu i navike spavanja.

Ako želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  VISOKA EFIKASNOST

Operacija isecanja znojnih žlezda izvodi se u opštoj anesteziji i spada u minimalno invanzivnu hirušku proceduru. Doktor pravi dva reza veličine pet milimetara sa obe strane grudnog koša. Budući da se rezovi na koži lepe specijalnim lepkom, ožiljici nakon operacije nisu vidljivi. Ceo zahvat traje do 30 minuta, a odmah nakon buđenja iz anestezije primetićete efekte – vaše pazušne jame i dlanovi biće suvi i topli.

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALNO INVAZIVAN TRETMAN

Komplikacije i neželjeni efekti izuzetno su retki. Kod 40 odsto pacijenta javlja se znojenje leđa i stomaka, a trajanje ove nuspojave i njen intenzitet su individualni. Može se javiti infekcija, krvarenje, otekline i slabost u rukama. Imajte u vidu da vaši dlanovi, pazušna jama i lice neće biti apsolutno suvi i da će se normalno znojiti u skladu sa spoljašnjom temperaturom ili fizičkim aktivnostima. 

U prvoj nedelji nakon tretmana može se javiti bol u tretiranoj regiji i u tom slučaju će vam doktor prepisati lekove protiv bolova. Savetuje se da dve nedelje od intervenecije izbegavate kupanje u kadi i plivanje. Svakodnevnim aktivnostima moći ćete da se vratite odmah nakon operacije ali izbegavajte teže fizičke aktivnosti dok se vaše telo potpuno ne oporavi. Većina pacijenata se vrati na posao posle nedelju dana.

PAKET: CENA TRETMANA PROTIV POJAČANOG ZNOJENJA

Konsultacije su besplatne, a u cenu tretmana protiv pojačanog znojenja (bez obzira koju metodu odabrali) uključene su pripreme za tretman, sam tretman, obuku za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O BOTOX TRETMANU PROTIV ZNOJENJA

 • Trajanje tretmana: Do 20 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje efekta tretmana: Od 3 do 9 meseci – za najbolji efekt, tretman ponoviti 2 do 3 puta godišnje

 • Saveti za oporavak: Izbegavati nanošenje kozmetičkih sredstava

KRATKO O ISECANJU ZNOJNIH ŽLEZDA

 • Trajanje tretmana: Do 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Narkoza: Lokalna anestezija

 • Zadržavanje efekta tretmana: Trajno – primenjivo samo na Primarnu hiperhidrozu

 • Saveti za oporavak: Izbegavati teže fizičke aktivnosti, kupanje u kadi, bazenu i plivanje

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS