POVEĆANJE JAGODICA

POVEĆANJE JAGODICA HIJALURONOM ILI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

Jagodice predstavljaju najistaknutiju zonu obraza i one su eksponent lepote u našoj kavkaskoj rasi (Sofija Loren). Njihov oblik, veličinu i poziciju ne određuje samo struktura jagodične kosti već i mekih tkiva nad njom – tkiva koja su podložna promenama. Procesom starenja, punoća lica u središnjem delu se gubi, a sa njom i istaknute jagodice i trouglast oblik lica. Budući da je trouglast oblik lica jedan od simbola mladolikosti, povećavanje jagodica može znatno uticati na to da delujemo mlađe, zdravije, ali i sofisticiranije.

U Clinic Olymp jagodice možete povećati sledećim metodama:

 • Povećavanje jagodica hijaluronskim filerima
 • Povećavanje jagodica ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva

Detalje o svakoj metodi saznajte dalje u tekstu, a ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000.

PRIPREMA: SPREMNI ZA TRETMAN?

Svako lice je jedinstveno i zahteva individualni pristup. Cilj tretmana je prirodan efekat povećanja jagodica kojim se postiže utisak vedrog, mladolikog i jedrog lica. Kako bismo postigli što prirodniji efekat i rezultat kojim ćete biti zadovoljni, važno je da pre tretmana razgovarate sa doktorom koji će detaljno pregledati i analizirati vaše lice.  Pre donošenja odluke o mililitraži hijaluronske kiseline ili sopstvenog masnog tkiva, doktor u obzir uzima širinu vašeg lica, dužinu nosa i razmak između očiju. Proporcije vašeg lica su izuzetno važne. Na besplatnim konsultacijama sa doktorom Lizatovićem ili doktorom Panfilovom razgovaraćete o vašim očekivanjima od tretmana ali i o pređašnjim intervencijama, trenutnom zdravstvenom stanju i lekovima koje uzimate.

Deo ovih informacija pokriće upitnik koji ćete popuniti pre ulaska u ordinaciju, a deo ćete zajedno proći na razgovoru. Pre zahvata sopstvenim masnim tkivom zabranjuje se upotreba estrogenih hormona, vitamina E i lekova na bazi acitilnosalicilne kiseline (poput Andola), a savetuje se prestanak pušenja kao i dodatna hidratacija.

Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas! Naš tim će odgovoriti na sva vaša pitanja i proći sa vama kroz svaki korak tretmana.

METODE POVAĆENJA JAGODICA

Istankute jagodice simbol su mladosti. One čine da naše lice deluje jedro, odmorno ali i seksipilno. Bilo da su su vaše jagodice manje izražene zbog procesa starenja i opuštanja mekog tkiva ili su prirodno suptilnije, zahvaljujući hijaluronskim filerima možete uticati na njihov oblik i veličinu. Povećavanje jagodica hijaluronskim filerima neinvazivan je i bezbolan postupak koji traje nekoliko minuta. Ovim tretmanom postiže se veći volumen jagodica i popravlja celokupan utisak koji naše lice ostavlja.  Obrazi postaju puniji, bore oko očiju i usana manje vidljive, a lice deluje osveženo i odmorno

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  KAKO ĆEMO ISTAKNUTI JAGODICE?

Doktor nanosi anestetsku kremu da bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon 15 minuta uklanja anestetik i započinje bezbolno apliciranje filera. Hijaluronska kiselina ubrizgava se u željeno područje pomoći tankih igala, bez ostavljanja ožiljaka. Efekti će odmah biti primetni pa, ukoliko to želite, tokom zahvata u ogledalu možete posmatrati koliko je filera ubrizgano i na taj način pratiti tok tretmana. Ceo zahvat traje do 30 minuta i odmah po završetku moći ćete da idete kući

OPORAVAK I MERE OPREZA: POŠTUJTE SAVETE LEKARA

Blago crvenilo i par crvenih tačkica na mestu uboda povući će se za 12 sati i tada ćete moći neometano da se vratite svakodnevnim aktivnostima. U periodu od 24 časa nakon tretmana izbegavajte alkohol i teže fizičke akivnosti, u tom periodu bi bilo dobro da izbegavate korišćenje šminke, kako bi se koža lica što brže i bolje oporavila. Tri dana od zahvata ne proporučuju se korišćenje saune, solarijuma, odlasci na bazen i izlaganje suncu. U zavisnosti od brzine vašeg metabolizma i održavanja rezultata, filer se može zadržati od 10 pa do 24 meseca.

Povećanje jagodica sopstvenim masnim tkivom, ili lipofiling jagodica, radi se okviru liposkulpture ili „face-stylinga“ kako bi se postigao svež, mladalački izgled. Ovom procedurom može se rešiti i problem asimetrije lica, urođenih deformiteteta, ali i poboljšati celokupna kontura lica. Procesom starenja smanjuje se volumen u potkožnom masnom tkivu, količina kolagena i elastičnih vlakana. Obrazi se pod dejstvom sile gravitacije spuštaju, dolazi do vidljivih senki u regiji jagodičnih kosti i pojave nazolabijalnih bora. Procedurom lipofilinga jagodice se popunjavaju uzimanjem vlastitog masnog tkiva, njegovim filtriranjem i apliciranjem u predeo oko jagodične kosti. Kako bi se poboljšali konačni rezultati operacije, lipofiling jagodica se često kombinuje sa faceliftingom.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA POVEĆANJA JAGODICA MASNIM TKIVOM

Doktor će masno tkivo liposukcijom uzeti sa unutrašnje stane butina, gde je koncentracija matičnih ćelija i estrogenih receptora najveća. Masno tkivo izvlači se tankim kanilama, a ceo proces traje do sat vremena. Nakon reparacije filera, u predeo jagodica tankim mirko-iglama ubrizgavaju se masne ćelije. Apliciranje se obavlja u slojevima i u manjim količinama kako bi se pojačala cirkulacija i postigli što bolji rezultati.

OPORAVAK I MERE OPREZA: ŠTA SLEDI NAKON TRETMANA?

Kao neželjene pojave ove intervencije mogu se pojaviti blage otekline i modrice, koje se povlače nedelju dana nakon intervencije. U tom periodu se preporučuje stavljanje hladnih obloga i izbegavanje nanošenja kozmetičkih preparata na tretirane regije. Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti dva do pet dana nakon zahvata, a u periodu od dve nedelje nakon intervencije treba da izbegavate teže fizičke aktivnosti kao i izlaganje suncu.

Količina masti koja je uzeta liposukcijom neće u potpunosti ostati na mestu apliciranja. Oko 30% masnog tkiva će se razgraditi unutar prvih nekoliko nedelja, i zato se pacijentima redovno prilikom liposukcije uzme više masnog tkiva, koje zamrzavamo i kasnije po potrebi koristimo ukoliko budete želeli da ponovite proceduru.

PAKET: CENA POVEĆANJA JAGODICA HIJALURONOM ILI MASNIM TKIVOM

Pred svaku intervenciju u Clinic Olymp konsultacije su potpuno besplatne, a u cenu povećanja jagodica hijaluronom ili vlastitim masnim tkivom spadaju pripreme za tretman, sam tretman, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU JAGODICA HIJALURONSKIM FILTERIMA

 • Trajanje tretmana: do 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Zadržavanje filera: Od 10 do 24 meseca

 • Povratak društvenim aktivnostima: Oko 12 sati nakon tertmana

 • Saveti za oporavak: 24 časa nakon tretmana izbgavati alkohol i teže fizičke aktivnosti te korišćenje šminke. 3 dana nakon zahvata izbegavati saunu, solarijum i izlaganje suncu

KRATKO O POVEĆANJU JAGODICA SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

 • Trajanje zahvata: Do 1 sat (masno tkivo vadi se liposukcijom)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 5 dana

 • Povratak sporstkim aktivnostima: Nakon 2 nedelje

 • Saveti za oporavak: Do nedelju dana nakon intervencije stavljati hladne obloge i izbegavati nanošenje kozmetike na tretirane regije

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS