KOREKCIJA ASIMETRIJE GRUDI

SIMETRIZACIJA GRUDI

Apsolutna simetrija u prirodi ne postoji i u više od 90 odsto slučajeva žene imaju manje ili više vidljivu asimetriju grudi. Ponekad je ona vrlo mala i gotovo neuočljiva, a ponekad je nejednakost toliko izražena da utiče na naš socijalni i seksualni život. U tom slučaju, preporučuje se korekcija asimetrije grudi koja ne garantuje potpunu simteriju ali daje vidljive i efektne rezultate.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE PRE OPERACIJE?

Na prvim, besplatnim konsultacijama, kod dr Matejinadr Lizatovića ili kod dr Panfilova dobićete odgovore na sva vaša pitanja i sve neophodne informacije zahvaljujući kojima ćete zahvat dočekati mirniji i spremniji. Kada je u pitanju priprema pred operaciju korekcije asimetrije grudi, neophodno je da budete spremni na razgovor o trenutnom zdravstvenom stanju, lekovima koje uzimate i o vašoj istoriji bolesti. Preporučujemo da pre operacije uradite ultrazvuk ili mamogram i redovno odlazite na druge mamografske preglede posle intervencije. Kod operativnog izjednačavanja asimetričnih dojki postoji nekoliko metoda koje se koriste u zavisnosti od stepena razlike među dojkama i vrste deformiteta. Ako je samo jedna dojka nedovoljno razvijena, a druga željene veličine, dovoljno je da se manja dojka poveća. Ukoliko je samo jedna dojka prevelika – veća dojka se se smanjuje. U slučaju da su obe dojke previše, ali neravnomerno razvijene, obe se u različitom obimu smanjuju.

Ako su obe dojke nedovoljno i neravnomerno razvijene, obe se i povećavaju, ali tako da manja dojka dobija puniji implant nego veća dojka.  U slučaju da je jedna dojka prevelika, a druga premala – preveliku dojku treba smanjiti, a premalu uvećati. Pred svaku operaciju, barem nekoliko nedelja pred zahvat, preporučuje se prekid konzumacije cigareta, nikotinskih flastera, alkohola, pojedinih biljnih preparata i lekova koji sadrže acetil-salicilnu kiselinu. Osam sati pred operaciju nećete smeti da jedete i pijete 6 do 8 sati.

Operativni metod utvrdićemo već na prvoj konsultaciji sa doktorom. Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KORISTIMO NAJMODERNIJE METODE

Operacija korekcije asimetričnih dojki traje oko 2 sata i izvodi se u uslovima opšte anestezije. Operativna tehnika bira se u zavisnosti od stepena razlikovanja među dojkama, a simetrija se postiže ubacivanjem implantata, smanjivanjem dojke ili kombinacijom ove dve metode. U slučaju ubacivanja većeg implantata, jednim rezom dužine do 5 centimetara, proteza se postavlja ispod žlezde, ispod fascije ili ispod grudnog mišića. Najpovoljnije je postavavljanje implantata ispod mišića. Implantat se najčešće ubacuje kroz rez u prevojnom naboru kože ispod dojke, što se i najlakše podnosi. Prilikom pravljenja reza po donjoj ivici bradavice, ožiljak se može dobro prikriti jer je smešten na prelazu između pigmentirane i nepigmentirane kože.

Ukoliko se vrši smanjivanje dojke, oko ivica bradavice odstranjuje se pokožica koja se iznova modelira, a kompletna žlezda i bradavica pomeraju se prema gore i fiksiraju u zategnutom obliku. Nova pozicija bradavice određuje se prema visini prevojnog nabora ispod dojke. Kod klasične metode, koža bradavice se u formi ključaonice oslobađa od pokožice i tu nastaje ožiljak u obliku sidra ili naopako postavljenog slova T.

Korekcija asimetrije grudi | Clinic Olymp

Korekcija asimetrije grudi

Jedna od najmodernijih tehnika, koju najčešće koristimo u klinici Olymp, je vertikalna tehnika. Ova tehnika  prikazuje se u obliku pečurke i ostavlja samo jedan vertikalni ožiljak ispod donje ivice bradavice. Optimalan oblik dojke ovom metodom postiže se nakon nekoliko meseci, ali ožiljak postaje manje uočljiv. Postoji još nekoliko tehnika simetrizacije grudi, a koja je idealna za vas odlučićete zajedno sa našim doktorom.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Posle operacije prepručuje se boravak na klinici Olymp u trajanju od 1 do 3 dana. U tom periodu se kontrolišu zavoji i odstranjuju drenaže. „Sakriveni“ konci nekoliko dana ostaju bez tretmana kako bi kasnije mogli lakše da se odstrane. Prilikom zarastanja rane mogu da nastupe blage smetnje koje najčešće spontano prolaze. Infekcije i naknadna krvarenja veoma su retke pojave, ali je nasuprot tome čest slučaj privremenog umanjenja senzibiliteta na bradavicama koji se popravlja već posle nekoliko nedelja. Nakon odlaska na kućno lečenje, dobićete preporuku za antibiotik, odnosno tablete protiv upale i analgetik. Konci se skidaju za nedelju dana do tri nedelje od operacije i u tom periodu je preporučljivo da budete redovni na pregledima i pratite savete lekara. Ožiljci se mogu mazati kremom kako bi se ubrzalo njihovo izbleđivanje.

PAKET: CENA KOREKCIJE ASIMETRIJE GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu korekcije asimeterije grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SIMETRIZACIJI GRUDI

 • Trajanje operacije: Oko 2 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 do 3 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 1 do 3 nedelje

 • Saveti za oporavak: Mirovanje i nošenje specijalnog grudnjaka

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS