ZATEZANJE BUTINA

O OPERACIJI BUTINA

Operacija zatezanja butina je operativni zahvat zahvaljujući kojem se podizanjem unutrašnje strane natkolenica postiže efekat vitkijih i zategnutijih nogu. Do opuštanja kože sa unutrašnje strane natkolenica često dolazi zbog gubitka mišićnog tikiva, tonusa kože, pa i nakon značajnog gubitka kilograma. Kada vežbe i regulisana ishrana ne pomažu, operacija zatezanja butina gotovo bez izuzetka rešava problem viška opuštene i naborane kože.

PRIPREMA: DOBRODOŠLI NA BESPLATNE KONSULTACIJE

Kako bismo postigli najbolji rezultat, razgovaraćemo o operativnim metodama i pronaći rešenje koje će odgovarati baš Vama. Takođe ćete dobiti precizne upute o preoperativnoj pripremi, kao i postoperativnom toku, a sve nakon detaljnog pregleda kod našeg hirurga I utvrđivanja tačne indikacije.

OPERATIVNA TEHNIKA: KAKO ZATEGNUTI BUTINE?

Za dobar rezultat zatezanja unutrašnje strane butina, često je dovoljno da se višak kože i masnog tkiva iseče sa unutrašnje strane rezom u obliku polumeseca, horizontalno-polukružno tako da se ožiljak pruža od prepone do sedalne bodlje. Ožiljak se često može sakriti i u predelu koji bikini prekriva. Formiranje ožiljka je individualno i može biti od 0.5 centimetara širine.

Ukoliko je višak kože i masnog tkiva prisutan u drastičnijoj meri-neophodno je pristupiti rezom koji se proteže od prepona do unutrašnje strane kolena, te otkloniti višak u pomenutoj regiji.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Podlivi, otoci i bol uobičajena su pojava nakon ove vrste zahvata. Na klinici ćete prenoćiti kako biste bili pod stručnim nadzorom, a nakon toga ćete biti pušteni na kućno lečenje, gde nastavljate sa propisanom terapijom (uključujući i terapiju za bol), te ponašanjem po preporuci naših lekara.  10 do 14 dana nakon operacije dozvoljene su laganije aktvnosti ali se većih fizičkih napora treba uzdržavati četiri do šest nedelja. Nakon šest meseci ožiljci blede, a u tom procesu pomoći će kreme protiv ožiljaka koje ćemo Vam savetovati.

PAKET: KOLIKO KOŠTA ZATEZANJE BUTINA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije zatezanja butina uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O ZATEZANJU BUTINA

 • Trajanje operacije: 2 do 4 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 dan

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 1 do 2 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 4 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Izbegavanje težih fizičkih aktivnosti

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS