ZATEZANJE BUTINA

O OPERACIJI BUTINA

Operacija zatezanja butina je operativni zahvat zahvaljujući kojem se podizanjem unutrašnje strane natkolenica postiže efekat vitkijih i zategnutijih nogu. Do opuštanja kože sa unutrašnje strane natkolenica često dolazi zbog gubitka mišićnog tikiva, tonusa kože, pa i nakon značajnog gubitka kilograma. Kada vežbe i regulisana ishrana ne pomažu, operacija zatezanja butina gotovo bez izuzetka rešava problem viška opuštene i naborane kože.

PRIPREMA: DOBRODOŠLI NA BESPLATNE KONSULTACIJE

U toku preoperativnih konsultacija naši hirurzi proceniće vaše zdravstveno stanje i kvalitet kože. Pre nego što odlučite da se podvrgnete operaciji važno je da znate za sve alternativne metode oblikovanja tela. Ukoliko se odlučite za operaciju, dobićete detaljne instrukcije kako da se pripremite za operativni zahvat, šta smete, a šta ne smete da jedete, koje lekove i vitamine treba da izbegavate kao i kada treba da prestanete sa pušenjem, alkoholom i drugim aktivnostima koje uteču na dobar rezultat operacije. Kako bismo postigli najbolji rezultat, razgovaraćemo o operativnim metodama i pronaći rešenje koje će odgovarati baš vama.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KAKO ZATEGNUTI BUTINE?

Za dobar rezultat zatezanja unutrašnje strane butina, najčešće je dovoljno da se višak kože i masnog tkiva iseče sa unutrašnje strane rezom u obliku polumeseca, horizontalno-polukružno tako da se ožiljak pruža od prepone do sedalne bore. Ožiljak se često može sakriti i u predelu koji bikini prekriva. Formiranje ožiljka je individualno i može biti od 0.5 centimetara širine.

Zatezanje kože natkolenice | Clinic Olymp

Zatezanje natkolenice

Ovaj operativni zahvat vrši se pod opštom anestezijom. Može iziskivati rez isključivo na područiju prepone i u tom slučaju je pogodan za pacijente sa minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga. Ukoliko je u pitanju podizanje spoljašnjeg dela butina, rez se proteže od prepona, a ovaj zahvat neretko se kombinuje sa zahvatom povećanja i oblikovanja zadnjice. Nakon formiranja reza, tkivo na području operativnog polja se zateže kako bi se postigao željeni oblik. Rezovi se zatvaraju šavovima pa se iz tog razloga savetuje posleoperativno nošenje kompresivnog steznika.

OPORAVAK I MERE OPREZA: KOMPLIKACIJE SU RETKOST

Blagi podlivi, otekline i bol uobičajena su pojava nakon operacije ali su navedene neugodnosti minimalne ukoliko su u pitanju manji zahvati. Kada se uklanjaju veće količine kože, potrebno je uzeti analgetike (koji ne sadrže acetil-salicilnu kiselinu). Na klinici ćete prenoćiti kako biste bili pod stručnim nadzorom, a nakon toga ćete biti pušteni na kućno lečenje. Rezultati su vidljivi odmah i poboljšavaju se uporedo sa smanjivanjem oteklina i podliva. 7 do 14 dana nakon operacije dozvoljene su laganije aktvnosti ali se većih fizičkih napora treba uzdržavati četiri do šest nedelja. Nakon šest meseci ožiljci blede. Rezultati operacije su trajni ukoliko pacijent održava zdrav i aktivan život i nema varijacije u telesnoj težini.

PAKET: KOLIKO KOŠTA ZATEZANJE BUTINA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije zatezanja butina uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O ZATEZANJU BUTINA

 • Trajanje operacije: 2 do 4 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 dan

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 1 do 2 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 4 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Izbegavanje težih fizičkih aktivnosti

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJTE NAS