KOREKCIJA BRADE

O BRADI

Na vašem licu tri tačke definišu profil – koren nosa – gornja vilica tik ispod nosa – usek između donje usne i brade. Po Leonardo da Vinčiju linija koja spaja te tri tačke treba da je konveksna u profilu. Ako nije tako, lice može izgledati neskladno. Upravo zbog toga nije čudno što oblik i položaj naše brade znatno utiče na harmoničnost celog lica.

Operacija  brade (mentoplastika) može se raditi sa ciljem smanjenja isturene ili povećanja uvučene brade. U svakom slučaju, promena njene veličine i oblika može znatno poboljšati i izgled vašeg profila, gotovo u istoj meri kao i operacija nosa. Ukoliko je to neophodno za postizanje skladnijih crta lica, hirurzi često uz operaciju nosa preporučuju i korekciju brade. A koje je najbolje rešenje baš za vas?

PRIPREMA: VAŽNO JE DA SE DOBRO RAZUMEMO

Da bismo se uverili da će operacija brade proći baš onako kako ste zamislili, važno je da obavimo detaljan razgovor i pregled. Na prvom pregledu rade se analitičke fotografije na kojima se ucrtavaju nameravane promene, odnosno poboljšanje izgleda. Naši hirurzi odgovoriće na sva vaša pitanja i informisati vas o koracima koji su pred vama. Vaše želje i ciljevi se pre intervencije moraju poklapati sa procenom hirurga – svako lice je jedinstveno, pa tako i vaše lice zahteva individualni pristup. Čak su se i neke bivše miss sveta odlučile za korekciju brade kod Dr Dimitrija Panfilova.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KRATKO I PRECIZNO

Kod blago prenaglašene brade dovoljno je da se odstrani suvišni deo kosti i to je moguće napraviti u našoj klinici. Jako izražene deformacije gde je potrebno koštano pomeranje gornje ili donje vilice prepuštamo maksiofacijalnim hirurzima. Kod uvučene brade najčešće je dovoljno da se umereno nerazvijena brada produži odgovarajućim implatantom ili transplantatom od sopstvene kosti ili hrskavice koja se uzima sa stražnje strane uha. Operacija brade izvodi se u lokalnoj anesteziji, eventualno u kombinaciji sa polunarkozom. Traje oko 30 minuta.

Rez se najčešće postavlja u pretkomori usta, duboko iza donje usne i zbog toga su ožiljci nevidiljivi spolja. U nekim slučajevima, rez se može postaviti ispod sredine donje vilice. Na taj način se oslobađa kost brade, a regija se fiksira lepljivim flasterom.

U nekim blažim slučajevima, moguće je i povećanje brade filerima.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Minimalan rizik i brz oporavak

Već par sati nakon intervencije moći ćete da idete kući, ali je potrebno da poslušate savete lekara. Kao i kada je u pitanju korekcija nosa, operacija brade zahteva da u prvim danima spavate u uspravnom položaju. Prvih dana preporučujemo tečno-kašastu hranu i izbegavanje težih fizičkih aktivnosti. Povratak društvenom životu možete očekivati u roku od 3 do 4 dana. Komplikacije su izuzetno retke, a mogu se očekivati blagi podlivi, otoci.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA BRADE?

Konsulatacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije brade uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije. 

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI BRADE

 • Trajanje operacije: oko 30 minuta

 • Anestezija: lokalna, eventualno sa polunarkozom

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: 3 do 4 dana

 • Saveti za oporavak: Prvih nekoliko dana jesti tečno-kašastu hranu, spavati blago uzdignute glave (na dva jastuka) i izbegavati fizičke aktivnosti

 • Kontrola: 6 – 7 dana od operacije (vađenje konaca)

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS