KOREKCIJA BRADE

O BRADI

Na vašem licu tri tačke definišu profil – koren nosa – gornja vilica tik ispod nosa – usek između donje usne i brade. Po Leonardu Da Vinčiju linija koja spaja te tri tačke treba da je konveksna u profilu. Ako nije tako, lice može izgledati neskladno. Upravo zbog toga nije čudno što oblik i položaj naše brade znatno utiče na harmoničnost celog lica.

Operacija  brade (mentoplastika) može se raditi sa ciljem smanjenja isturene ili povećanja uvučene brade. U svakom slučaju, promena njene veličine i oblika može znatno poboljšati i izgled vašeg profila, gotovo u istoj meri kao i operacija nosa.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA SE DOBRO RAZUMEMO

Da bismo se uverili da će operacija brade proći baš onako kako ste zamislili, važno je da obavimo detaljan razgovor i pregled. Na prvom pregledu rade se analitičke fotografije na kojima se ucrtavaju nameravane promene, odnosno poboljšanje izgleda. Naši hirurzi odgovoriće na sva vaša pitanja i informisati vas o koracima koji su pred vama. Vaše želje i ciljevi se pre intervencije moraju poklapati sa procenom hirurga – svako lice je jedinstveno, pa tako i vaše lice zahteva individualni pristup. Čak su se i neke bivše miss sveta odlučile za korekciju brade kod Dr Dimitrija Panfilova.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KRATKO I PRECIZNO

Kod blago prenaglašene brade dovoljno je da se odstrani suvišni deo kosti, a ukoliko je deformacija jače izražena potrebno je koštano pomeranje gornje ili donje vilice što zahteva pored plastičnog hirurga angažovanje i maksilofacijalnog hirurga.

Kod uvučene brade najčešće je dovoljno da se umereno nerazvijena brada produži odgovarajućim silikonskim implantantom. Rez se najčešće postavlja u pretkomori usta, duboko iza donje usne i zbog toga su ožiljci nevidiljivi spolja.

U nekim blažim slučajevima, moguće je i povećanje brade filerima.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Minimalan rizik i brz oporavak

Već par sati nakon intervencije moći ćete da idete kući, ali je potrebno da poslušate savete lekara. Prvih dana preporučujemo tečno-kašastu hranu i izbegavanje težih fizičkih aktivnosti. Povratak društvenom životu možete očekivati u roku od 7-10 dana. Komplikacije su izuzetno retke, a očekivani otoci i podlivi povlače se u roku od nekoliko dana.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA BRADE?

Konsulatacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije brade uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije. 

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

O BRADI

 • Trajanje operacije: oko 1-2 h

 • Anestezija: opšta anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: 7 do 10 dana
 • Saveti za oporavak: Prvih nekoliko dana jesti tečno-kašastu hranu, spavati blago uzdignute glave (na dva jastuka) i izbegavati fizičke aktivnosti

 • Kontrola: 6 – 7 dana od operacije (vađenje konaca)

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS