KOREKCIJA LISTOVA

KOREKCIJA LISTOVA (SMANJENJE ILI POVEĆANJE LISTOVA)

Možemo reći da su za lepe i vitke noge odlučujući lepi listovi. Kako kod žena, tako i kod muškaraca. Lepo i proporcionalno oblikovanje listova nije moguće postići regulisanom ishranom, a često to nije moguće ni višegodišnjom vežbom. Upravo zbog toga se mnogi pacijenti odlučuju za povećavanje ili smanjenje listova. Operacija listova tj. korekcija listova je sve popularniji zahvat.

Za prosečnu telesnu visinu i težinu, optimalan obim listova je od 34 do 36 centimetara. Obim listova moguće je smanjiti ili povećati za 2 do 4 cm. Ukoliko vam je potrebno smanjenje obima listova, tu pomaže isisavanje masnog tkiva tj. liposukcija. Čest je slučaj da se lepo oblikovanje potkolenice postiže usisavanjem masnog tkiva na donjem delu lista iznad skočnog zgloba. Time mišići dolaze do izražaja, a noge izgledaju vitkije. Ako želite povećanje obima listova, savetuje se ubacivanje specijalnih implantata.

PRIPREMA: METODE ZAVISE OD VAŠIH ŽELJA

Iako se radi o jednostavnom zahvatu, kvalitetna priprema, razrada plana i razumevanje s operaterom ključni su za uspeh operacije. Operativna tehnika, metode, oporavak  i rezultati zavise od toga radi li se o smanjenju ili povećanju obima listova. Na prvim konsultacijama sa našim hirurgom saznat ćete sve neophodne informacije, dobiti odgovore na vaša pitanja i obaviti neophodne preglede kako kod hirurga, tako i kod naše anesteziologinje prof. dr. Peković Zrnić, kako bismo se uverili da će operacija proći dobro i ostvariti zadovoljavajuće rezultate. Sve dok se aktivno bavite sportom, operaciju uvećavanja obima listova implantatima ne preporučujemo.

Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA

Kako smanjiti obim listova? Kako se povećavaju listovi?

 • Smanjenje obima listova radi se usisavanjem potkožnih masti tj. liposukcijom, na za to posebno predviđenom stolu koji nam omogućava vertikalizaciju pacijenta kako bi se postigao najbolji rezultat i dobila savršena linija cele potkolenice. Ova operacija traje oko sat vremena i izvodi se u lokalnoj anesteziji u kombinaciji sa analgo-sedacijom (polu-san).
 • Povećavanje obima listova postiže se umetanjem duguljastih implantata kojih ima u raznim veličinama. Obavlja se u totalnoj narkozi i traje oko sat vremena.Rez od 3 do 4cm plasira se horizontalno u bori kože ispod kolena, sa unutrašnje strane potkolenice. Ređe se oblaže spoljna kontura listova. Džep za implantant pravi se u prostoru između mišića potkolenice. Time postižemo da su implantati potpuno neuočljivi i nije ih moguće razlikovati od prirodne forme lista.

OPORAVAK I MERE OPREZA: VAŽNO JE DA ZNATE

Smanjenje obima listova vrši se ambulantno i bolnicu možete napustiti već nekoliko sati nakon operacije. Kod operacije povećanja obima lista, postoperativno se stavlja lepljivi kompresivni cirkularni zavoj koji se nosi nedelju dana, pri čemu je posle operacije u dnevnoj klinici dovoljno boraviti nekoliko sati, a po želji, možete ostati od 1 do 3 dana. Posle toga nose se elastične čarape od 4 do 6 nedelja. Konci se skidaju 10 do 14 dana posle intervencije.

Ukoliko je u pitanju uvećavanje obima listova, jedan do dva ožiljka od 3 cm dužine nalaze se na pregibu kože sa stražnje strane kolena, dok se kod liposukcije listova četri mini ožiljka (2 do 6 mm) takođe nalaze na pregibu sa stražnje strane kolena. Ožiljici su mali, kratki i gotovo neprimetni.

Modrice su veoma retke, a osećaj zatezanja i blage nelagodnosti prisutan je prve dve nedelje posle operacije. Povratak društvenim aktivnostima, kod povećavanja listova moguć je nakon 2 do 3 nedelje, a kod smanjivanja, već nakon jedne nedelje. Od 5 do 6 tjedana nakon operacije ne preporuča se veći fizički napori, dugotrajno stajanje i šetanje.

PAKETI: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA LISTOVA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije listova uključene su pripreme za operaciju, anesteziju, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SMANJENJU LISTOVA

 • Trajanje operacije: oko 1 sata

 • Anestezija: Lokalna + analgo sedacija (polu-san)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: 1 nedelja

 • Povratak sportskim aktivnostima: 5 – 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Izbegavanje težih fizičkih aktivnosti i trzaja

 • Kontrola: 5 do 7 dana od operacije

KRATKO O UVEĆANJU LISTOVA

 • Trajanje operacije: oko 1 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 do 5 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: 5 – 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nošenje lepljivog kompresivnog cirkularnog zavoja nedelju dana, zatim nošenje elastičnih čarapa 4 do 6 nedelja

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana

 • 2. kontrola: 10 do 14 dana od operacije (vađenje konaca)

 • Preporuka: boraviti u Novom Sadu do druge kontrole

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS