MALE INTERVENCIJE

MALI HIRURŠKI ZAHVATI

Mali hiruški zahvati na koži uglavnom se rade u lokalnoj anesteziji i obuhvataju intervenciju nad površinskim izraslinama na koži kao što su bradavice, fibromi, ateromi, lipomi i mladeži. Navedene promene na koži najčešće su benigne, ali se ipak svaki odstranjeni deo šalje na patohistološku analizu. Posebna pažnja obraća se mladežima koji menjaju boju, kao i mladežima nepravilnog oblika i veličine. Ukoliko je u pitanju intervencija na manjem mladežu, rana se direktno ušiva, a ako je površina mladeža veća, primenjuje se uzimanje lokalnih režnjeva sa strane ili slobodnih transplanata kože.

Incizija, odnosno zasecanje jedan je od najčešćih malih hiruških zahvata. Zasecanjem se omogućava odstranjivanje neželjenih tečnosti. Postupak ekscizije, tj. isecanja obuhvata odstranjenje promene na koži. Rana se po završetku zahvata zašiva, a u slučaju veće radne površine, primenjuju se metode plastične rekonstruktivne hirurgije. Odsecanje (ablacija) predstavlja odstranjivanje kožnih promena sa manjom površinom i tokom ovog zahvata šivenje nije potrebno. Ukoliko i dođe do krvarenja, površina se može spailiti električnim nožem. U svakom slučaju, kad ih obavljaju stručnjaci poput dr Lizatovića ili dr Panfilova, ovi zahvati definitivno spadaju u najjednostavnije, najbezbolnije i najsigurnije zahvate na polju hirurgije.

PRIPREMA

Priprema za operaciju zavisi od više faktora. Na besplatnim konsultacijama doktor će obaviti neophodne preglede, razgovarati sa vama o vašim željama i očekivanjima od zahvata, proveriti vaše zdravstveno stanje i u odnosu na dobijene informacije predložiti operativni metod ili tretman. Bez obzira na razlog operativnog zahvata, na dan operacije nije preporučljivo tuširanje preparatima koji hidriraju kožu.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNI ZAHVAT: OVISI O PROBLEMU

Operativna tehnika zavisi od vrste zahvata i tretirane promene na koži. Doktor će vam detaljnije informacije pružiti na prvim besplatnim konsultacijama. Budući da su u pitanju manji hiruški zahvati, obavljaju se brzo i nije potrebno dugotrajno zadržavanje u klinici. Proces do potpunog oporavka najčešće ne traje više od nekoliko dana.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Oporavak nakon hiruških intervencija je individualan ali kratak. Zavisi kako od operativne metode i zahvata koji se sprovodi, tako i od vašeg zdravstvenog stanja. Doktor Lizatović će vam na besplatnim kosnultacijama dati savete u vezi sa postoperativnim oporavkom i merama opreza. Ljubazno osoblje klinike Olimp biće vam dostupno na svakom koraku intervencije pa i posle zahvata. Budite slobodni da nas kontaktirate – stojimo vam na raspolaganju.

PAKET: CENA MALIH HIRURŠKIH ZAHVATA

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O MALIM ZAHVATIMA

 • Trajanje operacije: Uglavnom od 30 min do 1 sat, zavisno o zahvatu

 • Anestezija: Lokalna anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Od jednog do nekoliko dana, ovisno o zahvatu

 • Saveti za oporavak: Izbegavati izlaganje prejakom suncu

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS