SMANJENJE GRUDI

OPERACIJA SMANJENJA GRUDI

Grudi se sastoje od oko dve trećine masnog tkiva i jedne trećine žlezdanog tkiva, krvnih sudova i nerava. Operativni zahvat kojim se uklanja veća količina tkiva grudi naziva se redukciona mamoplastika ili, jednostavnije rečeno-operacija smanjenja grudi. Velike grudi često su teške i po nekoliko kilograma. Pod tim teretom često pati kičma, uzrok su bola u vratu i leđima, otežavaju svakodnevno kretanje, bavljenje sportom, pa i izbor odeće. Smanjenje grudi ženama pruža veliko olakšanje. Primarno nestaju patnje uzrokovane njihovom težinom, a uz lepšu figuru i skladnije telo, javlja se i dodatno samopouzdanje i zadovoljstvo.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Kao i kod svakog zahvata, poverenje između pacijenta i doktora ključno je za obostrano razumevanje. Naš stručni hirurški tim daće Vam sve neophodne informacije, detaljno odgovoriti na Vaša pitanja, izvršiti pregled i merenja te Vam preporučiti operativnu tehniku i zahvat koji će dati najbolji rezultat. Kako bi rezultat operacije bio uspešan, važno je da na kosultacijama otvoreno i iskreno pričate o svom zdravstvenom stanju, promenama u kilaži ali i o tome planirate li trudnoću. Iako je idealan period za ovu operaciju onaj posle poslednje trudnoće-zahvat se odrađuje i kod mladih devojaka (u periodu između 16 i 18 godina), s obzirom na to da uvećane grudi, pored fizičkih, mogu da izazivaju i psihološke smetnje.

Pre operacije je poželjno da se uradi ultrazvuk dojki ili mamografija, kako bi bili sigurni da su dojke zdrave. Ukoliko se u grudima nalaze dobroćudni čvorići, oni se za vreme ove operacije uklanjaju te šalju na mikroskopsku analizu. Ako planirate neku dijetu, pokušajte to da uradite pre operacije. U tom slučaj-imaćemo bolje rezultate samog zahvata.

OPERATIVNA TEHNIKA: METOD KOJI ĆE ODGOVARATI BAŠ VAMA

Operacija smanjivanja grudi traje tri do četiri sata i radi se pod opštom anestezijom. Prilikom konsultacija, hirurg će utvrditi oblik grudnog koša i simulirati dogovoren efekat smanjenja grudi. Postoji veliki broj operativnih tehnika. One se primenjuju u zavisnosti od veličine i oblika grudi i želja pacijentkinje. Operativni zahvat kreće pristupnim rezovima koji se pružaju obodnom ivicom areole i nadole od nje (oblik sidra). Nakon toga uklanja se višak tkiva žlezde, te masnog tkiva i kože. Nova pozicija bradavice određuje se prema visini prevojnog nabora ispod dojke. Na posletku-koža se zatvara intrakutanim šavovima.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Prvo noćenje nakon operacije je na našoj klinici pod stručnim nadzorom, zatim se otpuštate na kućno lečenje. Nakon toga slede potrebne kontrole (prva posle 3 do 5 dana), dok konce odstranjujemo 10-14 dana nakon zahvata. Nakon operacije potrebno je od 4 do 6 nedelja nositi specijalizovani grudnjak. Povratak društvenim aktivnostima moguć je nakon 10-14 dana, a težim aktivnostima i sportom se možete baviti tek nakon 6 nedelja.

PAKET: KOLIKO KOŠTA SMANJIVANJE GRUDI?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije smanjenja grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, grudnjak koji je potrebno da nosite, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SMANJENJU GRUDI

 • Trajanje operacije: 3-4 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 dan

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 10-14 dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS