REKONSTRUKCIJA BRADAVICE

REKONSTRUKCIJA BRADAVICE

Rekonstrukcija bradavice i rekonstrukcija dojke nakon mastektomije, hiruški su zahvati koji su mnogim ženama od velikog značaja. Dojke za ženu predstavljaju simbol majčinstva, ženstvenosti i seksualnosti. Upravo je to razlog zbog kojeg je rekonstrukcija dojki i bradavica, i njihov povratak u stanje pre odstranjivanja tkiva i savladavanja kancera, bitan psihološki deo oporavka. Postoje dva tipa rekonstrukcije dojki: primarni i sekundarni. Primarna rekonstrukcija se izvodi u slučajevima kada tkivo nije oštećeno zračenjem i tada se u isto vreme odstranjuje tkivo dojke i vrši rekonstrukcija kako dojke tako i bradavica. Ukoliko se intervencija radi nakon završene ablativne hirurgije, reč je o sekundarnoj ili odloženoj rekonsturkciji.

PRIPREMA

Pre zakazivanja termina i odluke da se podvrgnete operaciji, neophodne su konsultacije sa našim hirurgom. Tom prigodom dobit ćete iscrpne odgovore na sva vaša pitanja i neophodne informacije kako o pripremi za operaciju tako i o samoj proceduri, operativnim tehnikama koje će biti najbolje za vas, ali i o postoperativnom oporavku. Uobičajeni saveti pred operaciju su izbegavanje lekova koji utiču na zgrušavanje krvi i prestanak pušenja nekoliko nedelja pre intervencije.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA

Ukoliko je kod primarnih rekonstrukcija dojke potrebno ukloniti bradavicu, nova bradavica rekonstruiše se u drugom aktu, najčešće 3 do 6 meseci posle operacije. Rekonstrukcija  bradavice izvodi se u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena. Slobodni transplant uzima se sa suprotne bradavice (ako je dovoljno velika), iz prepone ili stidnih usana itd. Dr Dimitrije Panfilov prvi je u svetu predstavio jednu inovativnu metodu rekonstrukcije bradavice.

Kada postoji defekt mamilarno-areolarnog kompleksa može da se presadi Wulf-Krauseov transplantat kože pune debljine iz prepone ili sa perineuma. Da bi se u sredini tog kružnog kožnog transplanatata formirala mamilla postoji nekoliko više ili manje komplikovanih operativnih metoda. Dr. Panfilov se dosetio da bi se u sredini tog kružnog kožnog transplantata mogla naneti epidermalna kružna incizija u promeru oko 1 cm. Na kraju će ožiljak te unutrašnje kružne incizije imitirati izgledom oblik mamilla-e.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Oporavak nakon operacije traje nedelju dana. Nakon četri do šest nedelja moći ćete da se bavite sportom i težim fizičkim aktivnostima. Rekonstrukcijom bradavice neće se povratiti njen prijašnji senzibilitet, ali je moguć delimičan povratak osećaja. Ipak, finalni rezultat biće vidljiv tek nakon dužeg vremena kada se tkivo u potpunosti oporavi i ožiljci izblede. Vreme finalnog oporavka je individualno.

PAKET: CENA REKONSTRUKCIJE BRADAVICE

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije rekonstrukcije bradavice uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O REKONSTRUKCIJI BRADAVICE

 • Trajanje operacije: Oko 1 sat

 • Anestezija: Lokalna anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 1 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 4 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, izbegavanje alkohola i cigareta

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS