OPERACIJA ŠAKE

OPERACIJE ŠAKE

Zadatak hirurgije šake je da u što većoj meri uspostavi integritet šake, pokretljivost zglobova i prstiju, ali i povrati senzibilnost, te ukloni eventulno postojanje bolnosti u predelima šake.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Najčešći simptomi bolesti zglobova šake su bol, ograničenost pokreta, otekline, škljockanje, utrnulost i gubitak snage u šakama, a ukoliko primetite ove simptome, doktor će Vas uputiti na potrebne dijagnostičke preglede. Na prvim, besplatnim, konsultacijama razgovaraćete sa doktorom o Vašem zdravstvenom stanju, simptomima, očekivanjima od operacije i o svim koracima koji slede pre, tokom i nakon zahvata. Zahvaljujući velikom iskustvu i ekspertizi, naši dr Predrag Matejin i dr Dario Lizatović isrcpno će odgovoriti na sva Vaša pitanja i dati Vam neophodne informacije.

OPERATIVNA TEHNIKA

Operativna tehnika određuje se nakon konsultacija i izvršene dijagnostike. Ona zavisi kako od  Vaših očekivanja, tako i od problema koji rešavamo hiruškim putem.

Ukoliko je u pitanju sindrom karpalnog tunela, operacija se vrši u regionalnoj anesteziji. Ovaj sindrom javlja se kao posledica pritiska na nerv medianus, koji prolazi kroz pomenuti tunel. Rez se postavlja u nivou ručnog zgloba, preseca se fleksorni retinakulum ručnog zgloba kako bi se nerv oslobodio pritiska. Operacija traje oko 1 h, a kliniku možete napustiti odmah nakon zahvata.

U slučaju Dipitrenove kontrakture, nabolji rezultat postiže se upravo hiruškim lečenjem. U pitanju je operacija niskog stepena rizičnosti koja se radi u regionalnoj anesteziji. Prilikom ovog postupka, patološki izmenjeno potkožno tkivo otklanja se hiruškom ekscizijom.

Kod sindroma „škljocavog prsta“ (stenozantni sinovitis) opuštanje tetive operacijom sprovodi se u slučaju da pacijent ne reaguje na druge tretmane lečenja. U lokalnoj anesteziji pravi se mali otvor na koži kroz koji se pristupa kanalu tetive. Kanal kroz koji prolazi tetiva se hirurški proširuje, a neposredno po završenoj proceduri pacijent dobija pun obim pokreta zglobova i šaka.

Ganglion cista (higrom) predstavlja benignu potkožnu izraslinu na šaci koja je u direktnom kontaktu sa tetivnim ili zglobnim omotačem. Ukoliko se promena ne povuče samostalno-može se ukloniti injekcionom aspiracijom ili hirurškom ekscizijom. Zahvat se vrši u lokalnoj anesteziji i traje do pola sata.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Oporavak i mere opreza zavise od od vrste izvršenog zahvata. Svakako ćete dobiti precizne upute od strane našeg stručnog tima vezane za ponašanje u postoperativnom toku.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA ŠAKE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije šake uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI ŠAKE – SINDROM KARPALNOG TUNELA

 • Trajanje operacije: oko 1 h (izuzev ganglion ciste-higroma)

 • Anestezija: Regionalna anestezija

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: nakon par dana

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS