KOREKCIJA MUŠKIH GRUDI

SMANJENJE MUŠKIH GRUDI

Uvećene ili povećane muške grudi (ginekomastija) najčešće nastaju usled poremećaja u razvoju, hormonalnog statusa ili zbog uzimanja određenih medikamenata u dužem vremenskom periodu. Živeti se ginekomastijom nije ni malo lako, a muškarci koji pate od ovog poremećaja teško prihvataju svoj izgled „ženskih grudi“. Pojavu ginekomastije nije moguće sprečiti, ali se ona može korigovati operativnim zahvatima kao što su smanjenje grudi odstranjivanjem mlečnih žlezda ili tehnikom liposukcije.

Blago uvećane grudi po završetku adolescencije uobičajena su pojava pa tako razlikujemo prolaznu ginekomastiju u pubertetskom dobu, ali i promene u srednjim i poznim godinama. Uzimajući u obzir anatomske karakteristike, razlikujemo nakupljanje masnog tkiva, nakupljanje žljezdanog tkiva i kombinovane slučajeve, pa tako korekcija može varirati od liposukcije do hiruškog zahvata.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE

Na besplatnim konsultacijama moći ćete detaljno da se raspitate i informišete o zahvatu. Naši hirurzi dr Predrag Matejin ili dr Dario Lizatović odgovoriće na sva vaša pitanja, dati vam neophodne informacije, savete i izneti operativne mogućnosti. Prvi korak je utvrđivanje o kom tipu ginekomastije je reč. Sa doktorom ćete takođe razgovarati i o vašoj istoriji bolesti, sadašnjem zdravstvenom stanju, hormonalnom statusu, alergijama na lekove, itd. Ukoliko ste pušač, biće vam savetovatno da šest nedelja pre zahvata prestanete da pušite.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: LIPOSUKCIJA KAO NAJČEŠĆI METOD

Ukoliko se radi o uklanjanju viška sala, operacija se može obaviti ambulantno i u lokalnoj anesteziji. Ako je u pitanju slučaj povećane količine žlezdanog tkiva, operacija se radi pod opštom anestezijom i preporučuje se jednodnevni stacionirani boravak u klinici. U zavisnosti od toga da li je uzrok postojanje viška masnog ili žlezdanog tkiva savetuje se ili liposukcija ili operativno uklanjanje žlezdane mase. Kod slučajeva mešovite deformacije može se primenjivati kombinovana tehnika. Hiruško odstranjivanje žljezdanog tkiva počinje pravljenjem reza na periferiji areole. Ako se radi o većoj količini masti i punijem volumenu žlezde kao i višku kože, rez se širi izvan granica areole.

OPORAVAK I MERE OPREZA: VRLO RETKE KOMPLIKACIJE

Oporavak naravno zavisi o metodu i tehnici uklanjanja ginekomastije. Najčešće je povratak društvenim aktivnostima moguć već za nedelju dana, a sportske aktivnosti je potrebno da izbegavate mesec dana. Potrebno je da 4 nedelje nosite steznik za grudi. Blagi otoci uobičajena su pojava. Oni će se povući u roku od 3 do 5 nedelja, a nakon hirurškog odstranjivanja žlezdanog tkiva, 10 do 14 dana od operacije planira se vađenje šavova. Od komplikacija, mogle bi da se navedu ometena vitalnost ivica bradavice. Komplikacije su veoma retke.

PAKET: CENA GINEKOMASTIJE ILI SMANJIVANJA MUŠKIH GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu ginekomastije tj. operacije smanjenja muških grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SMANJENJU MUŠKIH GRUDI

 • Trajanje operacije: Od 1 do 2 sata

 • Anestezija: Lokalna anestezija ili opšta

 • Boravak u klinici: ambulantno ili 1 dan stacionarno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon nedelju dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon mesec dana

 • Saveti za oporavak: 4 nedelje od operacije nositi steznik za grudi, odmarati i piti puno tečnosti

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJTE NAS