KOREKCIJA MUŠKIH GRUDI

SMANJENJE MUŠKIH GRUDI

Uvećene muške grudi (ginekomastija) najčešće nastaju usled poremećaja u razvoju, hormonskog disbalansa ili zbog uzimanja određenih medikamenata u dužem vremenskom periodu, što dovodi do uvećanja žlezdanog tkiva dojki. Takođe se u ginekomastiju ubrajaju povećane muške grudi usled postojanja viška masnog tkiva. Živeti sa ginekomastijom nije ni malo lako; muškarci teško prihvataju svoj izgled „ženskih grudi“. Pojavu ginekomastije nije moguće sprečiti, ali se ona može korigovati operativnim zahvatima kao što su smanjenje grudi odstranjivanjem mlečnih žlezda ili tehnikom liposukcije, te njihovom kombinacijom.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE

Na besplatnim konsultacijama moći ćete detaljno da se raspitate i informišete o zahvatu. Naši hirurzi dr Predrag Matejin i dr Dario Lizatović odgovoriće na sva Vaša pitanja, dati Vam neophodne informacije, savete i izneti operativne mogućnosti. Prvi korak je utvrđivanje o kom tipu ginekomastije je reč. Sa doktorom ćete takođe razgovarati i o Vašoj istoriji bolesti, sadašnjem zdravstvenom stanju, hormonskom statusu, alergijama na lekove, itd.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: LIPOSUKCIJA KAO NAJČEŠĆI METOD

Ukoliko se radi o uklanjanju viška masnog tkiva-operacija se može obaviti ambulantno i u lokalnoj anesteziji. Ako je u pitanju slučaj povećane količine žlezdanog tkiva, operacija se radi pod opštom anestezijom i preporučuje se jednodnevni stacionirani boravak u klinici. U zavisnosti od toga da li je uzrok postojanje viška masnog ili žlezdanog tkiva savetuje se ili liposukcija ili operativno uklanjanje žlezdane mase. Kod slučajeva mešovite deformacije može se primenjivati kombinovana tehnika.

OPORAVAK I MERE OPREZA: VRLO RETKE KOMPLIKACIJE

Oporavak naravno zavisi o metodi i tehnici uklanjanja ginekomastije, odnosno o obimu samog zahvata. Najčešće je povratak društvenim aktivnostima moguć već za nedelju dana, a sportske aktivnosti je potrebno da izbegavate oko mesec dana. Specijalni steznik za grudi nosi se  4-6 nedelja nakon zahvata. Blagi otoci i hematomi uobičajena su pojava. Oni će se povući u roku od 3 do 5 nedelja, a nakon hirurškog odstranjivanja žlezdanog tkiva, 10 do 14 dana od operacije planira se vađenje šavova. Postoji mogućnost privremenog poremećaja senzibiliteta bradavice.

PAKET: CENA GINEKOMASTIJE ILI SMANJIVANJA MUŠKIH GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu ginekomastije tj. operacije smanjenja muških grudi uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SMANJENJU MUŠKIH GRUDI

 • Trajanje operacije: Od 1 do 2 sata

 • Anestezija: Lokalna/opšta anestezija

 • Boravak u klinici: ambulantno ili 1 dan stacionarno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon nedelju dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon mesec dana

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS