NAŠ TIM

Uz Vaš optimizam i poverenje, najvažniji preduslov za uspešnu operaciju s optimalnim rezultatom je stručan, harmoničan i iskusan tim na čelu s vrhunskim plastičnim hirurzima. Naš tim sastavljen je od pomno biranih vrhunskih specijalista estetske, plastične i opšte hirurgije, iskusnih anesteziologa i medicinskih sestara. Svi članovi našeg tima su vrhunski stručnjaci, ali su prije svega topli i dobri ljudi, koji slušaju i zaista čuju Vaše želje. Za vreme celog tretmana Vi ste naš partner. Atmosfera u našoj klinici je kao u složnoj porodici, ali ta ljudska bliskost nije tu da zameni profesionalnost, nego da je upotpuni.

Dr med. Dimitrije E. Panfilov

akademik, prof. IAAPS,

panfilov@clinicolymp.com 

Dr med Dimitrije E. Panfilov
 • Specijalista estetske, plastične i opšte hirurgije
 • Predsednik i prof. IAAPS-a
 • Osnivač je GESAPS-a
 • Član je ASAPS-a i ISAPS-a
 • Nosilac Susrutine medalje
 • Dobitnik dvaju Zlatnih skalpela
 • Akademik „Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika“

„Slikar ima jednu ravnu, vajar 60 ravni, a ja imam 62 ravni, radim s ljudskim tkivima i ljudskim nadama.“

– dr Panfilov

Na čelu klinike je svetski priznati stručnjak Dr. Dimitrije E. Panfilov – pionir estetske hirurgije u regiji i šire – licenciran za rad u Nemačkoj, Austriji, Kataru i Srbiji – dobitnik dva Zlatna skalpela i peti nosilac u svetu prestižne Susrutine medalje, koju mu je uručila predsednica Indije Mrs. Pratibha Patil 2004. Osnivač je Odseka za plastičnu hirurgiju vukovarske Bolnice, svetski priznate privatne klinike Nofretete u Bonu (Nemačka) i Specijalne bolnice Clinic Olymp u Novom Sadu.

Iza Dr. Panfilova je više od 30 godina iskustva, preko 16.000 operacija, dugogodišnje vođenje nagrađivane vlastite privatne klinike u Nemačkoj, brojne inovacije, organizacija 15 internacionalnih simpozijuma iz struke, predavanja na svim kontinentima, prestižne nagrade i priznanja, članstvo u svim najvažnijim strukovnim organizacijama te autorstvo mnogih knjiga, među kojima je i „Aesthetic Surgery of the Facial Mosaic“, koja je od Amerikanaca proglašena za trenutno najkompetetniji udžbenik na svetu, a francuske kolege je nazivaju „novom Biblijom za face lift“.

Verujemo da postoje hirurzi i Hirurzi. Za ovo drugo potrebno je puno više od diplome i hirurške prakse. Potrebne su godine iskustva, kako u operacijskoj sali tako i izvan nje. Pravi Hirurg mora biti psiholog, znati slušati pacijente i razumeti njihove brige, aspiracije i nade. Mora imati pasiju prema poslu i osećaj za lepo. Mora imati nežan, ali precizan dodir, savršen pokret, poput prvoklasnog umetnika, raditi predano, strpljivo i pedantno. Dr. Panfilov je Hirurg i umetnik, ne zna se gde prestaje jedno, a počinje drugo. „Mikelanđelo skalpela“ – kako su ga prozvali neki od pacijenata. Njegova duboka naklonost prema svemu lepome, prema poeziji, slikarstvu ili ljudskom telu očituje se u njegovom pristupu i delovanju.

Više o dr. Panfilovu

Nakon završetka medicinskih studija u Beogradu, specijalizovao je opštu hirurgiju 1977. u Dizeldorfu, zatim 1980. završio je specijalizaciju za plastičnu hirurgiju na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Geteovog Univerziteta u Frankfurtu, kod čuvenog plastičnog hirurga Prof. Lemperlea. Od tada se bavi isključivo plastičnom i estetskom hirurgijom.

Dr. Panfilov je kao član lekarske komore Severne Rajne-Vestfalije dobio ovlaštenje obučavanja u plastičnoj hirurgiji i organizacije operativnih kurseva sa internacionalnim učešćem.

Licenciran je u Nemačkoj, Austriji, Kataru i Srbiji.

Osnivač je Odseka za plastičnu hirurgiju vukovarske bolnice, svetski priznate privatne klinike „Nofretete“ u Bonu (Nemačka) i Specijalne bolnice „Clinic Olymp“ u Novom Sadu.

Tokom godina rada, konstantno se usavršava, prati trendove, a svoje stručno znanje dodatno je produbljivao hospitiranjem kod korifeja svoje struke u Parizu, Madridu, Kembridžu, Glazgovu, Njujorku, Meksiko Sitiju, San Francisku, Sao Paolu itd.

Održao je predavanja po pozivu i vršio demonstracije operacija na svim kontinentima.

Organizator je 15 internacionalnih simpozijuma za plastičnu i estetsku hirurgiju, a gostovao je na preko 90 simpozijuma na svim kontinentima.

Objavio je deset stručnih knjiga na srpskom, ruskom, engleskom, nemačkom i španskom jeziku, više od 140 stručnih radova i priredio 21 film sa tematikom iz estetske i plastične hirurgije.
Njegova knjiga, pisana za zainteresovane pacijente, «Tajne estetske hirurgije», prevedena na nemački, engleski i ruski, doživela je nekoliko reizdanja i postala bestseler.

Član je svih važnijih nacionalnih i internacionalni stručnih udruženja:

 • Prvi je hirurg s ovih područja (tada jedini hirurg iz Njemačke i jedan od malobrojnih ne-Amerikanaca) koji je postao član prestižnog udruženja ASAPS-a (American Society for Aesthetic Plastic Surgery).
 • Član je ISAPS-a (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), a od nedavno i jedan od malobrojnih počasnih članova.
  Osnivač je GESAPS-a („Global Expert Service Aesthetic Plastic Surgery“),
  glavni urednik njegovog žurnala „Aesthetic News“.
 • Predsednik je i „visiting profesor“ IAAPS- a (Intrnacional Acadeniv for Aesthestic Plastic Surgery). Asocirani je profesor univerziteta u Vilniusu (Litva).
 • U oktobru 1988. između Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Panfilov je vodio internacionalnu ekipu «Interplasta» koja se stavila na raspolaganje i besplatno operisala 76 siromašnih Koreanaca, od toga 40-toro dece. Za ovu humanitarnu akciju, članovi Interplasta su od kolega iz Seulske Nacionalne Univerzitetske Bolnice podarili po jednu ZLATNU MEDALJU.
 • Peti je nosilac u svetu prestižne Susrutine medalje (Susruta – prvi plastični hirurg u istoriji iz drevne Indije – 600 god. p. n. e.), najvrednijeg odličja kojeg si jedan plastični hirurg može poželeti i kojeg mu je uručila Predsednica Indije Mrs. Pratibha Patil 2004.
 • Dobitnik je dvaju Zlatnih skalpela koje su mu 2009. i 2011. godine uručile kolege na Internacionalnom Forumu za plastičnu hirurgiju u Mađarskoj.
 • Dr. Panfilov je među 39 najznačajnijih plastičnih hirurga iz sveta koji su pozvani na simpoziji povodom obiležavanja 800 godina postojanja najstarijeg Fakulteta za medicinu i hirurgiju i 920 godina godina najstarijeg Univerziteta na svetu u Bolonji

Akademik je „Srpske Akademije inovacionih nauka Nikola Tesla“ jer je u nauku uveo 10 novih operativnih metoda, a uz to je i akademik „Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika“

Dr med. Dario Lizatović

Specijalista estetske, plastične i opšte hirurgije

lizatovic@clinicolymp.com 

Dr med Dario Lizatović | Clinic Olymp

Nakon više godina iskustva u operacionoj sali i izvan nje, brojnih inovacija i priznanja, saradnje sa vodećim svetskim stručnjacima, vođenja uspešnih klinika u zemlji i u svetu, mnogih napisanih knjiga od kojih se neke smatraju udžbenicima na polju hirurgije, brojnih predavanja i održanih edukacija, educiranja i odgajanja brojnih uspešnih kolega, dr Dimitrije Panfilov znao je prepoznati doktora koji je u stanju kvalitetno usvojiti njegova znanja, svojom veštinom, željom za znanjem i usavršavanjem dodatno ih usavršiti i nastaviti njegov rad.

Sve odlike odličnog čoveka i kvalitetnog operatera dr. Panfilov prepoznao je u hirurgu dr. Dariju Lizatoviću.

Dr. med Dario Lizatović hirurg je u najboljim godinama (43) i čije najbolje vreme dolazi. Specijalista je estetske, plastične i opšte hirurgije. Opštu hirurgiju specijalizirao je u Osijeku, da bi potom u zagrebačkoj Sveučilišnoj Bolnici Rebro specijalizirao i plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.
Iza dr. Darija Lizatovića već je deset godina iskustva. Dugogodišnji je načelnik Odelenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u „Kliničkom bolničkom centru Osijek“.
Učestvovao je na mnogobrojnim internacionalnim kongresima i simpozijuma diljem sveta.

Dr. Dario Lizatović i dr. Dimitrije Panfilov odlično se nadopunjuju i čine naš vrhunski, dinamični i maštoviti hirurški duo, satkan od bogatog iskustva, znanja, preciznosti, strpljenja, naučne radoznalosti, upornosti, osećaja za ljude, harmoniju, umetnost i lepo.

Dr. Lizatović otac je četvero dece. Član je svih važnijih strukovnih udruženja u Hrvatskoj, a licenciran je za rad u Hrvatskoj i Srbiji.

Uz dokazane hirurške kvalitete, veoma je posvećen neinvanzivnim metodama podmlađivanja kao što su estetski tretmani hijaluronom, botoksom ili vlastitim masnim tkivom, pri tome postižući izuzetno harmonične rezultate sa pravim osećajem za meru i lepo.

Prof. dr sc med. Vesna Peković Zrnić

Specijalista anesteziologije,

pekovic.zrnic@clinicolymp.com

dr sc med. Vesna Peković Zrnić

S ponosom možemo reći da je član našeg tima jedan od najboljih anesteziologa u državi, prof.dr.sc.med. Vesna Peković Zrnić. Anesteziologiju i reanimaciju specijalizovala je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gdje je obranila i svoju magistarsku tezu, a potom i doktorsku disertaciju. Prof.dr.sc.med. Vesna Peković Zrnić jedan je od prvih pedijatrijskih anesteziologa u zemlji. Osnivač je i prvi načelnik odeljenja intenzivne terapije na Klinici za dečiju hirurgiju u Novom Sadu od 1988. do 1994. godine.

Bila je osnivač i rukovodilac Centra za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola kod dece, pri Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Od 1982. do 2012. godine bila je član Katedre za hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je 2004. godine postala i redovni profesor. Dugogodišnji je član ispitnih komisija za polaganje specijalističkih ispita iz anesteziologije i reanimatologije na ovom fakultetu.

Svoje stručno i teoretsko znanje sticala je na mnogobrojnim stručnim i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Saradnik je u pisanju nekoliko udžbenika iz domena svoje struke.

Od 2012. godine radi kao lekar specijalista anesteziolog u Specijalnoj bolnici za plastičnu hirurgiju «Clinic Olymp» u Novom Sadu.

U «Enciklopediji Novog Sada», akademika D. Popovića (Matica Srpska 2002.) svrstana je u značajne građane Novog Sada, a takođe je u okviru projekta Srpska enciklopedija XX veka, urednika Milene Miladinović, predstavljena u Biografskom leksikonu Poznati srpski lekari (1730. – 2005.).

Većina pacijenata više se boje anestezije nego samog operativnog zahvata, zato je uloga prof. Peković još značajnija, jer je njeno veliko znanje i iskustvo upotpunjeno ljudskim pristupom i toplinom kojom uliva poverenje i sigurnost.

Jovanka Budimir

Sestra instumentarka,

 jovanka@clinicolymp.com

Desna ruka svakog hirurga je medicinska sestra instrumentarka, a naša Jovanka Budimir vredi za dvoje.

Od samih početaka i otvaranja Specijalne bolnice za plastičnu hirurgiju Clinic Olymp, 2007. godine, sestra Jovanka predstavlja nezamenjivi deo našeg tima.

Veliko i vrlo važno iskustvo sticala je, dugo godina radeći kao glavna organizaciona medicinska sestra instrumentarka u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Njena organizovanost i savesnost omogućava idealnu operativnu pripemu koja izuzetno pomaže da operacija prođe uspešnije i brže.

Stana Kosanović

medicinska tehničarka – anestetičarka

 stana@clinicolymp.com

Prisustvo naše iskusne i vredne Stane Kosanović deluje gotovo jednako smirujuće kao i anestezija.
Svoje bogato radno iskustvo sticala je u najtežim situacijama radeći 3 godine u intenzivnoj jedinici hirurgije Kliničkog centra Vojvodine, zatim dugo godina i u operacionoj sali kao glavni anestetičar.

Osim u operacionoj sali, njena kompetencija i «laka ruka» pre i postoperativne trenutke čini ugodnijima, a blaga narav čini je omiljenom sestrom kako među članovima tima tako i među pacijentima.

Svetlana Plačeš

higijeničarka

ceca@clinicolymp.com

Neizostavan dio našeg tima je i naša Ceca. Kao sterilitetni fanatici postigli smo, zahvaljujući i Ceci, besprekorne operacione uslove, i to da je infekcija u našoj klinici malte ne strana reč.

Sanja Panfilov

tajnica, 

sanja@clinicolymp.com

Sanja je naš slavuj velikog srca, veliki ljubitelj književnosti i duša naše klinike. Puna razumijevanja i zarazne vedrine pružit će vam sve potrebne informacije, telefonom ili uživo, na čak četri jezika.
Prvi poziv ili dolazak na kliniku mnogima često bude nelagodan, a Sanjino dugogodišnje iskustvo vođenja klinika u Bonn-u i Novom Sadu, odlično poznavanje materije, iskustvo komunikacije s pacijentima, istančan osećaj i bezgranično razumevanje, čine ju osobom koja i te trenutke pretvori u ugodne i koju jednostavno zavolite i želite uz sebe.

Sunčica Samardžija

medicinska sestra – tajnica,

suncica@clinicolymp.com

Miss Sunshine, kako joj tepaju naši pacijenti iz inostranstva, kao što joj i samo ime kaže, pravo je sunce koje grije i vedri. Iako najmlađi član našeg tima, iskustva joj ne nedostaje. Radila je na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, i veliki je ljubitelj književnosti. Sunčica odlično nadopunjuje naš iskusni tim i tu je da Vam pruži sve potrebne informacije i poset klinici učini još prijatnijim.

UPOZNAJTE NAS

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

 +381 21 4727 000

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

RADUJEMO VAM SE KAO PRIJATELJIMA

TO JE ONO ŠTO MI PODRAZUMEVAMO POD „PRIVATNOM“ KLINIKOM

Često se događa da nas klijenti ljube pri odlasku iz klinike, a to nas posebno raduje, jer steći pacijente je lako, ali izgraditi topao, prijatan i kvalietan odnos, steći poverenje i prijatelje – to je malo teže. Radujemo se ako nas i nakon završne kontrole ponovo posetite te svratite na kafu, kapućino ili sok.

OSLOBODI SVOJU LEPOUTU

Kontaktirajte nas već danas i dogovorite BESPLATNE konsultacije

Dodajte fotografiju (.png ili .jpg datoteka veličine do 2 Mb)

Sva polja su obavezna. Vaša privatnost nam je bitna.