KOREKCIJA USANA

O USNAMA

Usne su važan deo fizionomije lica, ali su i od izuzetnog značaja za pravilno disanje i hranjenje. Njihova estetska funkcija posebno je značajna ženama jer se pune, pravilne i lepo oblikovane usne smatraju simbolom ženstvenosti i mladosti. Određeni deformiteti mogu biti urođeni, a mogu se steći tokom života delovanjem različitih faktora. U pojedinim slučajevima u pitanju je nepravilna higijena zuba i desni, opuštanje kože ili neprirodno pozicionirani uglovi usana nakon loše urađenog fejsliftinga.  Ponekad, kad su deformiteti urođeni, operacija se vrši u najranijem detinjstvu, a operativne metode i lečenje zavise od više faktora.

Ukoliko ste zainteresovani za popunjavanje i oblikovanje usana, toplo se preporučuju neinvanzive metode kao što su popunjavanje usana hijaluronskom kiselinom ili sopstvenim masnim tkivom. Hiruške procedure izuzetno su efektivne kada je u pitanju rascep usne i nepca (zečija usna), spuštanje gornje usne zbog vidljivih desni (gummy smile) i podizanje depresivno oborenih uglova usana (optimistički šavovi). Dr Panfilov je predstavio nekoliko inovacija na području usana.

PRIPREMA ZA OPERACIJU USANA

Priprema za operaciju zavisi od problema koji se operacijom rešava.  Na besplatnim konsultacijama doktor će obaviti neophodne preglede, sagledati mogućnosti i razgovarati sa vama o vašim željama i očekivanjima od zahvata, proveriti vaše zdravstveno stanje i u odnosu na dobijene informacije predložiti operativni metod ili tretman koji će baš vama pružiti najbolji rezultat.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNI ZAHVAT: OVISI O PROBLEMU

Spuštanje gornje usne zbog vidljivih desni

Osmeh pri kojem je vidljiv veliki deo desni naziva se još i „gummy smile“ ili „konjski osmeh“. U zavisnosti od uzroka, može se tretirati ortodontskom, paradontološkom terapijom ili hiruškim putem. Povlačenje desni nastaje kao posledica različitih faktora. U pojedinim slučajevima zbog nepravilne tehnike pranja zuba, nepravilnog zagrižaja, paradontopatije, upotrebe pretvrdih četkica za zube… Budući da je utvrđivanje uzroka nastanka povlačenja desni ključan element za uspešan zahvat, neophodno je uvrditi ga na vreme. Doktor će vas na besplatnim konsultacijama pregledati i pronaći odgvarajuću metodu za rešenje problema. Naš stručan doktor Dimitrije Panfilov, uveo je operativnu inovaciju hiruške transnosealne fiksacije gornje usne kod ekspozicije desni – inovaciju koju danas koriste svetski hirurzi.

Naime, dr Panfilov je došao do otkrića da ako se neresorptivnim šavovima duboko zahvate nosna krila i fiksiraju transosealno kroz kanale preformirane Kiršnerovim iglama u visini alveolarnog nastavka i sekutića gornje vilice, ova hiruška procedura imaće trajan efekat. Pre njegove inovacije, postojala je mogućnost da se neovestibulum ponovo izvuče na gore, a stanje se već nakon par dana od operacije vrati na staro.

Podizanje depresivno oborenih uglova usana – „Optimistički šavovi“

Uzroci spuštanja uglova usana mogu biti različiti. Od gubitka bočnih zuba, opuštanja kože pa do delovanja sile zemljine teže. Bez obzira na uzrok ova pojava licu daje sličan efekat – delujemo umorno, tužno i često starije nego što jesmo.

Dr Panfilov je na 40-tom mitingu Američkog Društva Estetskih Hirurga – ASAPS (čiji je redovni član od 2001.) predstavio svoj originalni rad: „Optimistički šavovi“. Radi se o tome da se obuhvati jednim šavom mišićni snopić orbicularis oris-a, šav se podvuče ispod nazolabijalne bore do baze nosnog krila, koja se isto obuhvati, a onda se pritegne čvor.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Oporavak nakon hiruških intervencija je individualan ali kratak. Zavisi kako od operativne metode i zahvata koji se sprovodi, tako i od vašeg zdravstvenog stanja. Doktor Panfilov će vam na besplatnim konsultacijama dati savete u vezi sa postoperativnim oporavkom i merama opreza. Ljubazno osoblje klinike Olimp biće vam dostupno na svakom koraku intervencije pa i posle zahvata. Budite slobodni da nas kontaktirate – stojimo vam na raspolaganju.

PAKET: CENA HIRURŠKE KOREKCIJE USANA

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije korekcije usana uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI USANA

 • Trajanje operacije: zavisi o problemu

 • Anestezija: Zavisi o zahvatu

 • Boravak u klinici: ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: zavisi o zahvatu

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, kašasta hrana i malo priče

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS