KOREKCIJA USANA

O USNAMA

Usne su važan deo fizionomije lica. Njihova estetska funkcija posebno je značajna ženama jer se pune, pravilne i lepo oblikovane usne smatraju simbolom ženstvenosti i mladosti. Ukoliko ste zainteresovani za popunjavanje i preoblikovanje usana, toplo se preporučuju manje invazivne hirurške metode kao što su popunjavanje usana sopstvenim masnim tkivom i metoda lip lift-a.

Ukoliko ste zainteresovani za popunjavanje i oblikovanje usana, toplo se preporučuju neinvanzive metode kao što su popunjavanje usana hijaluronskom kiselinom ili sopstvenim masnim tkivom. Hiruške procedure izuzetno su efektivne kada je u pitanju rascep usne i nepca (zečija usna), spuštanje gornje usne zbog vidljivih desni (gummy smile) i podizanje depresivno oborenih uglova usana (optimistički šavovi). Dr Panfilov je predstavio nekoliko inovacija na području usana.

PRIPREMA ZA OPERACIJU USANA

Na besplatnim konsultacijama doktor će obaviti neophodne preglede, sagledati mogućnosti i razgovarati sa Vama o Vašim željama i očekivanjima od zahvata, proveriti Vaše zdravstveno stanje i u odnosu na dobijene informacije predložiti operativni metod ili tretman koji će baš Vama pružiti najbolji rezultat. Nakon odluke o izvesnom zahvatu bićete upućeni u celokupnu preoperativnu pripremu, koja uključuje laboratorijske pretrage i po potrebi pregled lekara-interniste.

OPERATIVNI ZAHVAT: ZAVISI O INDIKACIJI

POPUNJAVANJE USANA VLASTITIM MASNIM TKIVOM

Povećanje usana vlastitim masnim tkivom je zahvat kojim se postiže harmonizovan i puten izgled Vaših usana. Zahvat započinje ekstrahovanjem masnog tkiva najčešće iz unutrašnje strane Vaših butina-metodom liposukcije. Zatim sledi filtriranje iste, kako bi dobili što „kvalitetniju mast“, nakon čega se filtrat implementira u usne specijalizovanim kanilama. Rezultat ove hirurške metode je dugotrajan.

Ono što ovu metodu čini dodatno bezbednom je činjenica da se vrši “AUTOtransplantacija masti” (transplantacija SOPSTVENOG tkiva), što isključuje mogućnosti neželjenih reakcija na strano telo.

Nakon izvesnog vremena postoji mogućnost da će određena količina masti (oko 30%) iz usana biti resorbovana. To nam je dovoljan razlog da, u toku operativnog zahvata, uvek liposukcijom uzimamo malo veću količinu masti nego što nam je potrebna u primarnom aktu popunjavanja usana. Preostali filtrat čuvamo u specijalnim uslovima 6-8 meseci, što Vam daje mogućnost za eventualnu dodatnu korekciju (dopunu usana).

OPERACIJA PODIZANJA GORNJE USNE-LIP LIFT

Lip lift (operacija podizanja gornje usne) je hirurški zahvat koji preoblikuje izgled usana, tako što smanjuje udaljenost između vermiliona (rumenog dela usne) i vrha nosa, čime usne izgledaju punije i jedrije.

Dakle, ovaj zahvat bio bi indikovan kod osoba koje imaju spuštene uglove gornje usne, tanku i izduženu gornju usnu, nenaglašen Kupidonov luk ili blažu asimetriju suprotnih strana usana.

Ovaj zahvat najčešće se vrši u uslovima lokalne anestezije. Rez se postavlja tik ispod nozdrva, zatim uklanja mali deo kože između usne i nosa, čime se postiže podizanje gornje usne. Postavljeni šavovi uklanjaju se nakon 7-10 dana, a minimalan ožiljak ostaje skriven ispod ivica nosnih otvora.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Oporavak nakon hiruških intervencija je individualan ali kratak. Zavisi kako od operativne metode i zahvata koji se sprovodi, tako i od Vašeg zdravstvenog stanja. Naš hirurg će Vam na besplatnim konsultacijama dati savete u vezi sa postoperativnim oporavkom i merama opreza. Ljubazno osoblje klinike Olymp biće Vam dostupno u toku svakog koraka intervencije pa i posle iste. Budite slobodni da nas kontaktirate – stojimo vam na raspolaganju.

PAKET: CENA HIRURŠKE KOREKCIJE USANA

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije korekcije usana uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI USANA

 • Trajanje operacije: 1-1,5 h

 • Anestezija: Lokalna/Totalna intravenska anestezija (TIVA)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon nekoliko dana

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

oslobodi svoju lepotu

REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS