KOREKCIJA STIDNIH USANA

SMANJENJE STIDNIH USANA – LABIOPLASTIKA

Labioplastika, odnosno korekcija stidnih usana, hiruški je zahvat smanjenja ili preoblikovanja stidnih usana u svrhu postizanja željenog izgleda ili zbog funkcionalnih problema. Nepravilnosti su ponekad urođene, a ponekad se razviju usled porođaja ili usled prirodnog procesa starenja. Osim što izgled stidnih usana može biti uzrok srama, gubitka samopouzdanja i osećaja nezadovoljstva, javljaju se i funkcionalne smetnje: iritacije, hronične upale i infekcije usled otežanog održavanja higijene, bolno mokrenje, zatezanje prilikom nošenja uže odeće, nelagoda i bol tokom seksualnog odnosa i bavljenja sportskim ili drugim fizičkim aktivnostima. Hipertrofija malih stidnih usana ponekad dovodi do otežane ili čak onemogućene penetracije.

Zbog osećaja stida, žene retko pričaju o ovom problemu i često se predugo nose sa neugodnim bolovima i iritacijama. Hirurg plastičar je lekar kome se ovakvi problemi mogu poveriti!  Lepši estetski izgled i poboljšana funkcionalnost značajno utiču na samopouzdanje i kvalitet života, a rezultati operacije su trajni.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE PRE LABIOPLASTIKE?

Operativnom zahvatu prethode besplatne konsultacije na kojima ćete sa našim hirurgom dr Predragom Matejinomdr Dimitrijem E.Panfilovim ili dr Dariom Lizatovićem razgovarati o vašim željama, očekivanjima, istoriji bolesti, trenutnom zdravstvenom stanju i eventualnim prethodnim intervencijama. Zahvaljujući velikom iskustvu, naši doktori imaju odgovore na sva vaša pitanja i tokom konsultacija pružiće vam informacije zahvaljujući kojima ćete se osećati mirnije i spremnije za zahvat. Operativnom zahvatu prethode rutinski preopreativni pregledi, a uobičajeni saveti pred korekciju stidnih usana su prestanak uzimanja lekova koji izazivaju produženo krvarenje (Aspirin, Andol, Acisal).

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: KRATKO, PRECIZNO I BEZBOLNO

Iako se labioplastikom koriguje osetljivi deo tela, radi se o manjem hirurškom zahvatu. Operacija traje oko 30 minuta i radi se uz lokalnu anesteziju,  uz analgo-sedaciju (polu-san), a kući se može već isti dan. Zahvatom se odstranjuje višak kože malih usmina, oblikuju se prema dogovorenom planu, a zbog toga što se radi o jako prokrvljenom području tj. da bi se sprečilo krvarenje, mi u klinici Olymp radimo odstranjivanje malih usana uz pomoć radio talasnog aparata koji smanjuje mogućnost krvarenja, nakon čega se rubovi ušivaju.

Budući da su šavovi resorptivni, nije ih potrebno vaditi. Na početku intervencije, usne se namažu anestetičnom kremom kako bi davanje lokalne anestezije bilo bezbolno. Labioplastika se može izvesti na jednoj ili na obe unutrašnje usmine u cilju postizanja što prirodnijeg izgleda i veće simetrije. U iznimnim slučajevima, istovremeno se radi i smanjenje velikih stidnih usana.

OPORAVAK I MERE OPREZA: KOMPLIKACIJE SU RETKOST

Nakon intervencije, na klinici se ostaje sat-dva vremena, a celokupan oporavak je individualan i traje oko 10 – 15 dana. U tom periodu mogući su lagani bolovi, osećaj nelagodnosti, peckanje i otoci. Navedeni simptomi nestaju nakon nekoliko nedelja, a šavove ponekad nije potrebno uklanjati jer se za ove zahvate ponekad koriste meki, resorptivni šavovi. Ukoliko neki končić zaostane, vadi se nakon 14 dana. Tokom kućnog lečenja preproručuje se mirovanje u trajanju od tri dana, posle čega se možete vratiti uobičajenoj svakodnevnici. Preporučuje se lokalno nanošenje antiseptičkih krema i krema za brže zacelivanje, a po potrebi se mogu uzimati i antibiotici. Teži fizički napori, bavljenje sportom i seksualni odnosi nisu dozvoljeni 20 dana od operacije. Komplikacije su vrlo retke, ali su kao i kod svake operacije, uvek moguće – uz pridržavanje saveta naših lekara rizik od komplikacija je drastično smanjen.

PAKET: KOLIKO KOŠTA LABIOPLASTIKA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu labioplastike tj. korekcije stidnih usana uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija i silikoni, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O SMANJENJU STIDNIH USANA

 • Trajanje operacije: do 60 minuta

 • Anestezija: Lokalna anestezija kombinovana uz analgo-sedaciju (polu-san)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 3 dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 20 dana

 • Saveti za oporavak: Nanošenje antiseptičkih krema i krema za brže zacelivanje. Mirovanje i izbegavanje fizičkih napora i OBAVEZNA seksualna apstinencija 20 dana od operacije

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS