LIPOSUKCIJA

O TELU

„Svaki je čovek graditelj hrama zvanog telo.“

– Henry David Thoreau

Mere poput izbalansiranje ishrane, bavljenja sportskim aktivnostima i kozmetičkih tretmana tela ponekad nisu dovoljne za postizanje željene figure. Tada je vreme da plastični hirurg „uzme stvar u svoje ruke.“
Liposukcija (usisavanje masnog tkiva) jedan je od najpopularnijih i najčešćih zahvata u plastičnoj hirurgiji. Delovi tela na kojima se liposukcija najčešće vrši su stomak, bokovi, nadlaktice, bedra, potkolenice i zadnjica. Operacijom se ne rešava problem prekomerne telesne težine, već ona služi oblikovanju pojedinih delova tela, uklanjanju viška masnog tkiva i ublažavanju celulita. Liposukcija, kao takva, može da se kombinuje sa drugim zahvatima (lipofiling lica, zatezanje stomaka i sl.), a sve je popularniji i Brasilian Butt Lift (BBL) koji predstavlja povećanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom prethodno uzetim iz predela stomaka, struka i butina, čime se lepo oblikuje figura i dodatno istakne zadnjica.

PRIPREMA ZA LIPOSUKCIJU

Nezavisna organizacija za ispitivanje tržišta u Nemačkoj „Stiftung Warentest“ ispitala je 30 klinika i lekarskih praksi u Nemačkoj po pitanju savetovanja o liposukciji, te u svom časopisu TEST, u oktobru 2002. g., objavila da je klinika Nofretete koju je 1998. godine u Nemačkoj osnovao naš dr Panfilov, dobila ubedljivo najbolju ocenu!

Naši hirurzi imaju višegodišnje iskustvo, veliko znanje i preko 3500 operacija u oblasti liposukcije. Spremno će odgovoriti na sva vaša pitanja i dati vam neophodne informacije zahvaljujući kojima ćete se pred operaciju osećati bezbedno, ali i obaviti detaljne preglede kako bismo postigli najbolje rezultate.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNI TEHNIKA: NEŽNO I PRECIZNO

Trajanje operacije i vrsta anestezije zavise od radne regije. Operacija može trajati od sat i po vremena pa do 4 sata, a kada je u pitanju anestezija: primenjuje se opšta anestezija ili TIVA(Totalna intravenska anestezija). Ukoliko se uklanjaju veće količine masnog tkiva sa više regija tela, preporučuje se opšta anestezija. Sam zahvat izvodi se specijalizovanim kanilama kojima se ekstrahuje masno tkivo.

Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) količina masnog tkiva koje se uklanja ne sme prelaziti 8% ukupne telesne težine pacijenta. Prelazak ove granice predstavljao bi veliki rizik po zdravlje pacijenta, stoga smo dužni da poštujemo ove smernice.

Vodeći se savremenim metodama plastične hirurgije-mi u Clinic Olymp posedujemo specijalni operacioni sto za vertikalizaciju, kako bi završne poteze pri liposukciji (zadnjih 3 – 5 minuta) vršili u vertikalnom položaju, i tako postigli optimalan rezultat i izbegli naknadne sitnije korekcije neravnina. Korištenjem ove savremene metode liposukcija je postala još kvalitetnija i preciznija.

Specijalizirani stol za vertikalizaciju

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALNE KOMPLIKACIJE

Iako se manje liposukcije mogu obavljati ambulantno, kod većih zahvata preporučuje se noćenje na klinici uz stručni nadzor. Da bi se postigli dobri rezultati, kod obimnijih zahvata imperativ je nošenje specijalizovanog steznika, a veoma je važno da se u ležećem položaju vežba takozvana „vožnja bicikla“, što je najbolja profilaksa tromboembolije. Od preparata protiv bolova ne smeju da se koriste oni koji sadrže acetilsalicinu kiselinu. Mogući su krvni podlivi koji se zadrže do nekoliko nedelja, ali tu nema mesta panici jer se završni rezultat očekuje nakon 6 nedelja. Sportske aktivnosti je potrebno izbegavati prvih 4-6 nedelja.

PAKET: KOJA JE CENA LIPOSUKCIJE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu liposukcije uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O LIPOSUKCIJI

 • Trajanje operacije: od 1:30 – 4 h

 • Anestezija: Opšta/Totalna intravenska anestezija (TIVA)

 • Boravak u klinici: Ambulantno/1 dan

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon nekoliko dana

 • Povratak sportski aktivnostima: Nakon 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 • 1. kontrola: 3 do 7 dana

 • 2. kontrola: 10-14 dana

 • Preporuka: Izbegavati putovanje do 1.kontrole

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS