LIPOSUKCIJA

O TELU

„Svaki je čovek graditelj hrama zvanog telo.“

– Henry David Thoreau

Svi brinemo o svom telu. Pazimo šta jedemo, bavimo se sportom, odlazimo na masaže, akupunkturu, kupujemo kozmetičke preparate… A kada sve te mere zakažu, obraćamo se i plastičnom hirurgu. Liposukcija (usisavanje masnog tkiva) korak je koji se preduzima ukoliko gore navedenim metodama ne uspevamo da se rešimo masnih naslaga. Jedan je od najpopularnijih i najčešćih zahvata u plastičnoj hirurgiji. Delovi tela na kojima se liposukcija najčešće radi su stomak, bokovi, nadlaktice, bedra, potkolenice i zadnjica. Operacijom se ne rešava problem prekomerne telesne težine već ona služi oblikovanju pojedinih delova tela, uklanjanju masnog tkiva i ublažavanju celulita. Liposukcija se često kombinuje sa zahvatima kao što su face lifting, plastična operacija stomaka i uklanjanje podbratka, a sve je populariniji i Brasilian Butt Lift (povećanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom koje se prethodno liposukcijom uzima iz predela struka i butina, čime se lepo oblikuje figura i dodatno istakne zadnjica).

PRIPREMA ZA LIPOSUKCIJU

Nezavisna organizacija za ispitivanje tržišta u Nemačkoj „Stiftung Warentest“ ispitala je 30 klinika i lekarskih praksi u Nemačkoj po pitanju savetovanja o liposukciji, te u svom časopisu TEST, u oktobru 2002. g., objavila da je klinika Nofretete koju je 1998. godine u Nemačkoj osnovao naš dr Panfilov, dobila ubedljivo najbolju ocenu!

Naši hirurzi imaju višegodišnje iskustvo, veliko znanje i preko 3500 operacija u oblasti liposukcije. Spremno će odgovoriti na sva vaša pitanja i dati vam neophodne informacije zahvaljujući kojima ćete se pred operaciju osećati bezbedno, ali i obaviti detaljne preglede kako bismo postigli najbolje rezultate.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNI TEHNIKA: NEŽNO I PRECIZNO

Trajanje operacije i narkoza zavise od radne regije. Operacija može trajati od sat vremena pa do pet sati, a kada je u pitanju narkoza: primenjuje se tumescentna anestezija kombinovana sa analgo-seditacijom (polu-san). Ukoliko se uklanjaju veće naslage sala, preporučuje se opšta anestezija. Svako sebe prosuđuje u uspravnom položaju tela. Žene, npr., znaju da kad sede ili stoje – njihove dojke su napred. Kad legnu na leđa, dojke skliznu u stranu. Isto tako se preslojava masno tkivo u srednjoj trećini tela, gde se najčešće vrše korekcije liposukcijom. Veoma je bitno da na kraju operacije dovedemo pacijenta u uspravan – vertikalan položaj.

Zbog toga mi u Clinic Olymp posedujemo specijalni operacioni stol za vertikalizaciju, kako bi završne poteze pri liposukciji (zadnjih 3 – 5 minuta) vršili u vertikalnom položaju, i tako postigli optimalan rezultat i izbegli naknadne sitnije korekcije neravnina. Korištenjem ove savremene metode liposukcija je postala još kvalitetnija, preciznija, a samim tim i omiljenija.

Specijalizirani stol za vertikalizaciju prilikom liposukcije | Clinic Olymp

Specijalizirani stol za vertikalizaciju

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALNE KOMPLIKACIJE

Iako se manje liposukcije mogu obavljati ambulantno, kod većih zahvata preporučuje se boravak na klinici. Bolovi posle operacije doživljavaju se individualno, a osećaj je blag i sličan upali mišića. Da bi se postigli dobri rezultati, kod većih zahvata preporučamo nošenje čarapa protiv tromboze, a veoma je važno da se u ležećem položaju vežba takozvana „vožnja bicikla“, što je najbolja profilaksa tromboembolije. Od preparata protiv bolova ne smeju da se koriste oni koji sadrže acetilsalicinu kiselinu. Mogući su krvni podlivi koji se zadrže do nekoliko nedelja, ali tu nema mesta panici jer se završni rezultat očekuje nakon 6 nedelja.

Posle operacije, 2-3 dana treba izbegavati kancelarijske poslove,  kao i veće fizičke aktivnosti, a 6 nedelja ne bi se trebalo baviti sportom sa trzajnim pokretima (jogging, tenis, jahanje…). Postoperativnom oporavku pomaže i masaža, kao i korišćenje specijalnih vitaminskih krema. Komplikacije nakon intervencije svedene su na minimum, ožiljci gotovo neuočljivi i izgledaju poput mladeža, a postoperativni oporavak se može okarakterizirati kao blag.

PAKET: KOJA JE CENA LIPOSUKCIJE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu liposukcije uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O LIPOSUKCIJI

 • Trajanje operacije: od 1 do 5 sati

 • Anestezija: tumescentna anestezija kombinovana sa analgo-seditacijom (polu-san); za veće zahvate preporučuje se opšta anestezija

 • Boravak u klinici: do nekoliko dana za veće zahvate; ambulantno za manje liposukcije

 • Povratak društvenim aktivnostima: nakon 3 do 5 dana

 • Povratak sportski aktivnostima: nakon 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nošenje specijalnog steznjaka, vežba “vožnje bicikla” u ležećem položaju, izbegavanje kancelarijskih poslova 2-3 dana, izbegavanje težih fizičkih aktivnosti i trzaja 6 nedelja, a pomažu masaže (limfna drenaža) i specijalne vitaminske kreme

 • 1. kontrola: 3 do 7 dana (zavisno o slučaju)

 • 2. kontrola: po potrebi

 • Preporuka: izbegavati putovanje 3 do 7 dana (do kontrole)

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORI BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS