OPERACIJA UŠIJU

O UŠIMA

Korekcija ušiju (otoplastika) jedna je od najčešćih operacija u estetskoj hirurgiji. U predelu ušne školjke i ušne resice moguće su razne deformacije. Često se mogu razlikovati veličine ušnih školjki kao i stepen „klempavosti“. Ponekad jedno uvo ima veliko odstupanje, a drugo manje, ili ga uopšte nema. Klempavost ušiju (med. otopostaza) predstavlja najčešći oblik nepravilnosti i vidljiv je gotovo od rođenja. Klempave uši ne prave funkcionalne smetnje, ali često predstavljaju estetski problem.

Da bi se ovi problemi izbegli, poželjno je da se zahvat korekcije ušiju izvrši pre puberteta, a zahvatu se može pristupiti već u uzrastu od 6-7 godina. Ovo ne isključuje mogućnost operisanja u odraslom dobu, niti umanjuje postoperativnu efikasnost, naprotiv-iza nas je pregršt odraslih pacijenata prezadovoljnih rezultatom otoplastike.

PRIPREMA: KONSULTACIJE SU BESPLATNE

Na prvom pregledu, kao I u pripremi za operaciju, naš tim će Vam pružiti sve potrebne informacije vezane za zahvat, te ljubazno I susretljivo sa Vama proći kroz preoperativni, operativni I postoperativni period.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA

Operaciju klempavih ušiju naši hirurzi rade po metodi „Chong-Chat“. Ova metoda omogućava stabilan postoprativni rezultat, koji se vremenom ne gubi. Uši ostju u željenom položaju ceo život. Takođe, njome postižemo visok estetski nivo i veću sigurnost tokom operacije uz smanjenu agresivnost i rizike.

Sam zahvat Izvodi se tako što se na zadnje-donjem delu ušne školjke načini rez veličine od 4 do 5 cm. Zatim se pristupa hrskavici, koja se modelira, a ukoliko postoje njeni delovi u višku-odbacuju se, a ušna školjka postavlja u željeni položaj. Potom se zašije rana na poleđini uha, a ožiljak ostaje neupadljiv.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Brz povratak društvenom životu

Prvih nedelju dana nakon operacije potrebno je nositi elastični zavoj, zatim narednih nedelju dana elastičnu traku.  Povratak društvenom životu moguć je vrlo brzo nakon operacije. Nekoliko nedelja posle operacije ne bi trebalo praktikovati bavljenje sportom. Osim blagog naknadnog krvarenja, otoka i minimalnih bolova, sve uobičajene komplikacije, poput infekcija i sl, su veoma retke. Ukoliko se izlažete jakom suncu, savetujemo nanošenje krema sa visokim zaštitnim faktorom, kako bi se sprečili neželjeni efekti poput hiperpigmentacije ožiljaka.

PAKET: KOJA JE CENA OPERACIJE UŠIJU?

Za razliku od drugih estetskih operacija zdravstvena osiguravajuća društva često preuzimaju troškove ove operacije izvršene kod manje dece. U Clinic Olymp konsultacije pre operacije su uvek besplatne, a cena operacije ušiju naravno uključuje sve pripreme za operaciju, anesteziju, samu operaciju, ambulantno lečenje, savete za kvalitetan i uspešan oporavak, ali i sve potrebne preglede i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Naši pacijenti su uvek dobrodošli u našu kliniku i uvek mogu računati na nas.

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI UŠIJU

 • Trajanje operacije: 1-1:30 h

 • Anestezija:Lokalna/Opšta (deca-opšta anestezija)

  uz eventualnu analgo-sedaciju (polu-san)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: nakon jedne do dve nedelje

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS