PODIZANJE GRUDI

PODIZANJE GRUDI | ZATEZANJE GRUDI

Podizanje grudi ili mastopeksija hiruška je intrervencija kojom se opuštenim grudima vraća jedrina, čvrstoća, daje novi izgled i položaj. Opuštene grudi nastaju zbog prirodnog procesa starenja, posle dojenja ili nekog znatnog smanjenja telesne težine, na početku menopauze ili posle prekida hormonalne terapije. Koža gubi elastičnost pa se žlezdano tkivo spušta i visi u džepovima kože.

PRIPREMA: OBOSTRANIM RAZUMEVANJEM DO NAJBOLJIH REZULTATA

Ukoliko ste se odlučili za ovaj zahvat, da bismo se uverili da će operacija proći baš onako kako ste zamislili, važno je da obavimo detaljan razgovor i pregled.
Na prvim konsultacijama sa našim hirurgom razgovaraćete o mogućim rešenjima, metodama i tehnikama operacije. Naš hirurg iscrpno će odgovoriti na sva vaša pitanja i dati vam neophodne informacije. Pred svaku operaciju, barem nekoliko nedelja pred zahvat, preporučuje se prekid konzumacije cigareta, alkohola, pojedinih biljnih preparata i lekova koji sadrže acetil-salicilnu kiselinu.

Ukoliko želite da saznate nešto više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: ŠTA TREBA DA ZNATE

Intervencija podizanja grudi izvodi se pod opštom anestezijom i traje od 2 do 3 sata. Prilikom ove operacije, višak kože se uklanja, a bradavica se podižu. Time se postiže mladenačkiji i puniji izgled grudi. Postoji nekoliko tehnika zatezanja i podizanja grudi, a najpogodniji operativni metod za vas određuje se na konsultacijama koje prethode intervenciji.

Minimalni ožiljci, samo oko bradavica ostaju nakon Benelli-jeve metode mastopeksije. Dodatni vertikalni ožiljak ispod bradavice ostaje nakon Lassis-Lejour metode, a ožiljak u obliku sidra ili obrnutog slova T ostaje nakon metode po Stroembecku. Ujednačenost dojki nakon operacije je imperativ, a kod svih tehnika koje primjenjujemo u Clinic Olymp, pažnja je usmerena i na skraćivanje i kvalitet hiruških rezova. Kako bi se postigli još bolji rezultati, intervencija podizanja grudi često se kombinuje sa zahvatom povećanja grudi.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Posle operacije preporučuje se boravak na klinici u trajanju od 1 do 3 dana. Zavoji se uklanjaju dan nakon operacije, a nakon otpuštanja iz klinike preporučuje se nošenje specijalnog elastičnog grudnjaka 4 do 6 nedelja. Prvih nedelju do dve dana od izvršenog zahvata bol može varirati, ali se može kontrolisati upotrebom anelgetika koji ne sadrže acetil-salicilnu kiselinu. Konce treba ostaviti da stoje 2 do 3 nedelje, kako bi mogli lakše da se odstrane. Ožiljci se kasnije mogu masirati kremom kako bi se ubrzalo njihovo izbleđivanje. Osetljivost bradavica u tom periodu može biti umanjena, ali će se njihov senzibilitet vratiti do šest nedelja nakon operacije. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je nakon nekoliko dana, a sportske aktivnosti treba izbegavati prvih 5 do 8 nedelja. Nakon toga se prilikom jogginga, jahanja, tenisa i sličnih aktivnosti, preporuča nošenje sportskog grudnjaka.

PAKET: CENA PODIZANJA GRUDI

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cena operacije podizanja grudi uključuje pripreme za operaciju, anesteziju, samu intervenciju, ambulantno lečenje, savete za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O PODIZANJU GRUDI

 • Trajanje operacije: 2 do 3 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 do 3 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon nekoliko dana

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 5 – 8 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nošenje specijalnog elastičnog grudnjaka

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJTE NAS