OPERACIJA KAPAKA

ZATEZANJE OČNIH KAPAKA: KADA POGLED POSTANE UMORAN

„Zategnuti kapci našim očima daju svež, mladalački izgled. Delujemo odmorno i budno. Delujemo kao bolja verzija sebe!“

Koža u području očnih kapaka najtanja je na celom ljudskom telu i vrlo lako gubi elastičnost. Zbog toga se formiraju bore, a naši kapci menjaju izgled – na njima se javljaju nabori, višak kože i masni jastučići koji čine da izgledamo umorno i bezvoljno. Jednostavana i kratka operacija zatezanja očnih kapaka (blefaroplastika) ima trajno i značajno dejstvo na vraćanje svežine pogledu i licu – i podjednako je omiljena kod muškaraca i kod žena. Čak i naš hirurg dr Dimitrije E. Panfilov se podvrgao ovoj intervenciji.

U zadnje vreme, jako je popularan karakterističan zahvat zatezanja kapaka i obrva koji se često naziva Persian Eyes ili Cat Eyes (Mačkaste oči).

PRIPREMA: OBOSTRANIM RAZUMEVANJEM DO NAJBOLJEG REZULTATA

Kako bismo se uverili da će operacija očnih kapaka proći baš onako kako ste zamislili, važno je da obavimo detaljan razgovor i pregled, na kojem će hirurg izmeriti položaj i elastičnost vaše kože, potkožnog tkiva obrva, suzne žlezde, obraza i obrva. Razgovaraćemo o mogućim rešenjima i iscrpno odgovoriti na sva vaša pitanja. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu, naši hirurzi imaju spremne odgovore na pitanja koja vam verovatno nisu ni pala na pamet. Dobra priprema je ključ uspeha! U prilog dodatnoj sigurnosti, toplo preporučujemo i preoperativni pregled kod očnog lekara.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: BRZO, BEZBOLNO I PRECIZNO

Zatezanje očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji uz sedative ili u polunarkozi. Operacija gornjih kapaka traje 30 minuta, a donjih 45. Mogu se raditi odvojeno ili zajedno. O tome odlučuje sam pacijent, zavisno o toga šta mu više smeta. U slučaju korekcije masnih jastučića, intervenciju je moguće obaviti i bez pravljenja reza, dok rezovi na očnim kapcima prate prirodne kožne nabore i linije. Zahvaljujući pažljivom šivenju, mali i gotovo neprimetni tragovi ostaju skriveni u uglovima očnih kapaka ili na 2 mm od trepavica donjih očnih kapaka. Intervencija se radi radiotalasnim nožem koji ostavlja operativno polje beskrvnim. Zahvaljujući najmodernijim metodama, smanjuje se invazivnost i omogućava brži postoperativni oporavak.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Bez operativnih bolova

Budući da se korekcija očnih kapaka najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji uz intravensku analgosedaciju (polusan), u Clinic Olymp zadržaćete se samo par sati. A na šta treba da obratite pažnju kada dođete kući? Jedna od karakteristika interevencije je izostanak postoperativnih bolova. Ipak, preporučuje se hlađenje vlažnim kompresama, spavanje sa uzdignutom glavom (npr. na dva jastuka), i mirovanje kako bi postoperativni oporavak bio što brži i lakši. Konci se odstranjuju od 6 do 7 dana nakon zahvata, a već nakon tri dana od operacije primetićete značajno smanjivanje otoka i modrica. Osetljivu kožu područija oko očiju zaštitite tamnim naočarima. Preporuka je da ih nosite 7 do 14 dana koliko u proseku traje postoperativni oporavak.

Komplikacije – minimalan rizik

Komplikacije su izuzetno retke i mogu se ispoljiti u vidu privremene suvoće očiju. Kod manje uvežbanih hirurga može da se dogodi da je kod gornjeg kapka skinuto premalo, a kod donjeg kapka previše kože. Prva greška se može relativno lako korigovati. Kod druge greške nastaje ektropion „pseće oko“ koje se normalizuje posle nekoliko nedelja ili meseci uz fizikalne mere i lekove. Retko je potrebna operativna korektura. U prvom periodu posle operacije sluzokoža oka je osetljivija nego inače, ali će se vratiti u normalu već nakon nekoliko nedelja.

PAKET: CENA OPERACIJE KAPAKA

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a cena operacije zatezanja očnih kapaka uključuje pripreme za operaciju, anesteziju, samu intervenciju, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI KAPAKA

 • Trajanje operacije: 30 minuta gornji kapci; 45 minuta donji kapci

 • Anestezija: lokalna anestezija uz sedative ili polunarkoza

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Odstranjivanje konaca: nakon 6 do 7 dana

 • Saveti za oporavak: mirovanje, stavljanje hladnih obloga, spavanje blago uzdignute glave (na dva jastuka), nošenje tamnih naočara 7 do 14 dana

 • 1. kontrola: 6 – 7 dana od operacije (vađenje konaca)

 • 2. kontrola: 12 dana od operacije

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS