OPERACIJA KAPAKA

ZATEZANJE OČNIH KAPAKA: KADA POGLED POSTANE UMORAN

„Zategnuti kapci našim očima daju svež, mladalački izgled. Delujemo odmorno i budno. Delujemo kao bolja verzija sebe!“

Koža u području očnih kapaka najtanja je na celom ljudskom telu i vrlo lako gubi elastičnost. Zbog toga se formiraju bore, a naši kapci menjaju izgled – na njima se javljaju nabori, višak kože i masni jastučići koji čine da izgledamo umorno i bezvoljno. Pri relativno malom naporu i vrlo retkim komplikacijama, operacija zatezanja očnih kapaka ima značajno dejstvo i podjednako je omiljena kod muškaraca i kod žena. Naš hirurg dr Dimitrije E. Panfilov podvrgao se intervenciji, a priliku da uočite njegove rezultate imaćete već na prvoj besplatnoj konsultaciji.

PRIPREMA: OBOSTRANIM RAZUMEVANJEM DO NAJBOLJEG REZULTATA

Kako bismo se uverili da će operacija očnih kapaka proći baš onako kako ste zamislili, važno je da obavimo detaljan razgovor i pregled. Dr Dimitrije E. Panfilov izmeriće položaj i elastičnost vaše kože, potkožnog tkiva obrva, suzne žlezde, obraza i obrva. Razgovaraćemo o mogućim rešenjima i iscrpno odgovoriti na sva vaša pitanja. Zahvaljujući tridesetogodišnjem iskustvu, stručan hirurg dr Panfilov ima spremne odgovore na pitanja koja vam verovatno nisu ni pala na pamet. Dobra priprema je ključ uspeha! U prilog dodatnoj sigurnosti, toplo preporučujemo i preoperativni pregled kod očnog lekara.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: BRZO, BEZBOLNO I PRECIZNO

Zatezanje očnih kapaka najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji uz sedative ili u polunarkozi. Operacija gornjih kapaka traje 30 minuta, a donjih 45. Mogu se raditi odvojeno ili zajedno. O tome odlučuje sam pacijent, zavisno o toga šta mu više smeta. U slučaju korekcije masnih jastučića, intervenciju je moguće obaviti i bez pravljenja reza, dok rezovi na očnim kapcima prate prirodne kožne nabore i linije. Zahvaljujući pažljivom šivenju, mali i gotovo neprimetni tragovi ostaju skriveni u uglovima očnih kapaka ili na 2 mm od trepavica donjih očnih kapaka. Intervencija se radi radiotalasnim nožem koji ostavlja operativno polje beskrvnim. Zahvaljujući najmodernijim metodama, smanjuje se invazivnost i omogućava brži postoperativni oporavak.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Bez operativnih bolova

Budući da se korekcija očnih kapaka najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji uz intravensku analgosedaciju (polusan), u Clinic Olymp zadržaćete se samo par sati. A na šta treba da obratite pažnju kada dođete kući? Jedna od karakteristika interevencije je izostanak postoperativnih bolova. Ipak, preporučuje se hlađenje vlažnim kompresama, spavanje sa uzdignutom glavom (npr. na dva jastuka), i mirovanje kako bi postoperativni oporavak bio što brži i lakši. Konci se odstranjuju od 6 do 7 dana nakon zahvata, a već nakon tri dana od operacije primetićete značajno smanjivanje otoka i modrica. Osetljivu kožu područija oko očiju zaštitite tamnim naočarima. Preporuka je da ih nosite 7 do 14 dana koliko u proseku traje postoperativni oporavak.

Komplikacije – minimalan rizik

Komplikacije su izuzetno retke i mogu se ispoljiti u vidu privremene suvoće očiju. Kod manje uvežbanih hirurga može da se dogodi da je kod gornjeg kapka skinuto premalo, a kod donjeg kapka previše kože. Prva greška se može relativno lako korigovati. Kod druge greške nastaje ektropion „pseće oko“ koje se normalizuje posle nekoliko nedelja ili meseci uz fizikalne mere i lekove. Retko je potrebna operativna korektura. U prvom periodu posle operacije sluzokoža oka je osetljivija nego inače, ali će se vratiti u normalu već nakon nekoliko nedelja.

PAKET: CENA OPERACIJE KAPAKA

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a cena operacije zatezanja očnih kapaka uključuje pripreme za operaciju, anesteziju, samu intervenciju, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O OPERACIJI KAPAKA

 • Trajanje operacije: 30 minuta gornji kapci; 45 minuta donji kapci

 • Anestezija: lokalna anestezija uz sedative ili polunarkoza

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Odstranjivanje konaca: nakon 6 do 7 dana

 • Saveti za oporavak: mirovanje, stavljanje hladnih obloga, spavanje blago uzdignute glave (na dva jastuka), nošenje tamnih naočara 7 do 14 dana

 SLIKE PRE – POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJTE NAS