OBLIKOVANJE ZADNJICE

OBLIKOVANJE I POVEĆANJE ZADNJICE IMPLANTATIMA ILI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM – Brasilian Butt Lift

Izražena ženska zadnjica simbol je ženstvenosti i upotpunjuje žensku figuru u obliku peščanog sata. Redovnim vežbanjem i pravilnom ishranom izgled zadnjice se može vidno poboljšati. Ipak, prirodnim procesom starenja ili nakon velikog gubitka kilograma, te posle porođaja koža na našem sedalnom delu gubi svoj tonus, a mišići su skloni atrofiji, što često rezultuje „pljosnatim“ izgledom koji se uspešno može rešiti operativnim metodama.

Povećanje zadnjice (glutealna augmentacija) može da se postigne primenom dve različite metode-sve popularnijim Brazilskim Butt Liftom tj. lipotransferom masti iz predela struka, trbuha i bedara u predeo zadnjice i drugom metodom koja podrazumeva postavljanje silikonskih implantata sa specijalno otpornim ovojnicama. Za ovaj zahvat podjednako se odlučuju i mlađe devojke i muškarci, naročito oni koji sportskim aktivnostima ne uspevaju da postignu željeni izgled.

Na području zadnjice često se skupljaju i neželjene masne naslage, što se veoma uspešno koriguje liposukcijom, tako da se zadnjica lepo formira.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Metod koji ćemo korisiti zavisi od vas – vaših želja, očekivanja, trenutnog zdravstvenog stanja, ali i od intervencija kojima ste se ranije podvrgli. Na besplatnim konsultacijama, naš vrhunski tim daće vam sve neophodne informacije, odgovoriti na vaša pitanja, ali i  preporučiti i obaviti preglede zahvaljujući kojima ćemo se uveriti da će operacija zadnjice proći baš onako kako ste zamislili.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNE TEHNIKE OBLIKOVANJA ZADNJICE:

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE ZADNJICE SILIKONSKIM IMPLANTATIMA

Ukoliko je u pitanju povećanje sedalnog dela silikonskim implantatima, intervencija se izvodi u opštoj anesteziji i traje od 1 do 2 sata. Povećanje zadnjice izvodi se uz pomoć silikonskih implantata grubo teksturisane površine, sa specijalno otpornim omotačima. Zapremina implantata određuje se na konsultacijama u dogovoru sa hirurgom. Rezovi i šavovi najčešće se smeštaju u međusedalni usek, tako da ožiljci ostaju skriveni.

BRAZILIAN BUTT LIFT (BBL) ILI POVEĆANJE ZADNJICE SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM: METODA KOJA JE OČARALA SVET

Brazilski Butt Lift (BBL) ili lipotransfer sopstvenog masnog tkiva iz drugih regija na telu u zadnjicu postao je jedan od najpopularnijih zahvata u estetskoj hirurgiji današnjice.

Ovaj metod pruža višestruke benefite. Naime, masno tkivo koje se koristi za povećanje zadnjice, metodom manuelne liposukcije najčešće se uzima iz regija u kojima postoji višak masnog tkiva (najčešće-stomak, slabinski predeo i butine). Već samim tim postižemo lepšu i skladniju figuru.

Liposukcija se radi pažljivo i sa malom snagom usisnog aspiratora, sve kako bi se masno tkivo što manje oštetilo. Za zadovoljavajući finalni rezultat, potrebno je uzeti dovoljno masnog tkiva, najčešće između 1500 i 2500 ml. Masno tkivo se zatim obrađuje posebnom tehnikom centrifugiranja, te time izdvaja od drugih tečnosti. Izdvojeno zdravo i kvalitetno masno tkivo se, zatim, polako i malim kanilama ubrizgava u predeo zadnjice. Samo ubrizgavanje radi se u više etapa, sa ciljem da se zadnjica lepo oblikuje. Važno je da znate i da očekujete da se oko 30% ubrizganog masnog tkiva reapsorbuje i nestane u prvih mesec-dva dana. Iz tog razloga-određenu količinu ekstrahovane masti čuvamo u specijalnim uslovima 6-8 meseci-što Vam daje mogućnost dopune, ukoliko se za tim javi potreba.

Kod ove tehnike ožiljci su zaista minimalni. Postoji nekoliko malih ulaznih incizija, uboda, kroz koje se masno tkivo uzima i nekoliko istih kroz koje se aplikuje. Ti mali ožiljci od svega nekoliko milimetara najčešće budu u „skrivenim“ regijama, i u prvo vreme možda mogu da budu malo crveni, ali vremenom postaju gotovo nevidljivi.

Operacija traje oko 2 do 3 sata i izvodi se u opštoj anesteziji.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Postoperativni oporavak zavisi od metode i tehnike koju ćemo koristiti. I kod povećanja zadnjice Brazilskim Butt Liftom tj. vlastitim masnim tkivom, kao i kad je u pitanju povećanje sedalnog dela ugradnjom implantata, proces oporavka obično traje od dve pa do šest nedelja.  Nakon operacije boravićete 1 noć kod nas u klinici Olymp. Prvih par dana nakon operacije ne biste trebali sedeti punim osloncem na zadnjici. Ležanje i spavanje bi trebalo da bude na boku ili stomaku, a normalnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve do tri nedelje. Bavljenje sportom i teži fizički napori dozovoljeni su tek nakon 5 – 6 nedelja posle intervencije. Bez obzira na operativnu metodu, savetuje se svakodnevno nošenje specijalno prilagođenog kompresivnog steznika izvesno vreme nakon zahvata, a pomenuti steznik ćete dobiti kod nas u klinici. Nelagodnost u sedalnom delu, otok i manji podlivi očekivani su nakon zahvata. Bolovi će biti ublaženi lekovima, a postupaćete po preporuci naših lekara kako bismo ceo postoperativni oporavak učinili bezbednim i bržim.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA ZADNJICE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a cena operacije Brazilskog Butt Lifta ili povećanja zadnjice sopstvenim masnim tkivom, kao i cena podizanja, oblikovanja ili uvećanja zadnjice silikonskim implantatima uključuje pripreme za operaciju, anesteziju, samu intervenciju, ambulantno lečenje, savete za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije te specijalni steznik koji je potrebno da nosite.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU ZADNJICE IMPLANTATIMA

 • Trajanje operacije: 1 do 2 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 dan

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 5 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana od operacije

 • 2. kontrola: 14 dana od operacije (vađenje konaca)

 • Savet: biti u blizini Novog Sada do druge kontrole

KRATKO O BBL-u

 • Trajanje operacije: 2 do 3 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: najčešće 24h

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: minimalno 5 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Mirovanje, redovno uzimanje propisane terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

 • 1. kontrola: 3 do 5 dana nakon operacije

 • 2. kontrola: 10-14 dana nakon operacije

 • Putovanje: prvih nekoliko nedelja izbegavati sedenje i fizičke aktivnosti, a samim tim i putovanja

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  KONTAKTIRAJ NAS