PODMLAĐIVANJE RUKU

PODMLAĐIVANJE RUKU HIJALURONOM ILI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

Od svih delova tela, naše ruke najviše su izložene štetnim spoljašnjim uticajima pa gubitak tonusa kože i stvaranje staračkih pega može učiniti da delujemo i 10 deset godine starije. Suva i tanka koža na šakama otkriva vene, tetive i zglobne strukture koje ranije nisu bile vidljive. Ruke mogu odati naše godine, a ne mora da bude tako. Uz lice i vrat, šake spadaju u delove tela koji su najviše izloženi štetnim spoljašnjim uticajima, a neželjeni efekti procesa starenja i oštećenja kože se ne mogu ublažiti šminkom. Upravo zbog toga, podmlađivanje ruku sve je popularniji tretman – kako zbog jednostavnosti procedure tako i zbog brzine oporavka i krajnjih rezultata.

Dugotrajnost efekta zavisi od više faktora – od metode podmlađivanja, vašeg metabolizma, zdravstvenog stanja i navika. Dobra je praksa da pre nego što odlučite da se podvrgnete zahvatu obavite detaljan razgovor sa našim lekarom kako biste utvrdili koja tehnika će baš vama pružiti najbolji rezultat.

U Clinic Olymp ruke možete podmladiti sledećim metodama:

 • Podmlađivanje ruku hijaluronskim filerima
 • Podmlađivanje ruku ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva

Ukoliko niste sigurni koji metod da odaberete, pozivamo vas na besplatne konsultacije. Termin za konsultacije možete zakazati pozivom na 021/4727000.

PRIPREMA: ŠTA TREBA DA ZNATE PRE TRETMANA?

Budući da je reč o jednostavnom i brzom postupku, priprema za tretman podmlađivanja ruku nije dugotrajna. Ipak, analiza i pregled kože kao i razgovor sa lekarom ključni su za postizanje optimalnih rezultata. Pozivamo vas na besplatne konsultacije tokom kojih će naš doktor obaviti detaljan pregled kože vaših ruku, proći sa vama kroz sve korake zahvata, dati vam neophodne informacije i odgovoriti na sva vaša pitanja, te u dogovoru sa vama odrediti količinu dermalnih filera ili sopstvenog masnog tkiva. Važno je da sa doktorom podelite vaše želje i očekivanja od tretmana, ali i da ga obavestite o trenutnom zdravstvenom stanju, pređašnjim intervencijama, lekovima koje uzimate i ukoliko imate alergije.

Ukoliko se odlučite da uradite lipofiling, savetujemo vam prestanak pušenja nekoliko nedelja pre zahvata, izbegavanje lekova na bazi acetilnosalicilne kiseline poput aspirina. Za optimalne rezultate, od ključnog značajana je i pravilna hidratacija. Na dan samog tetmana, ne preporučuje se korišćenje hidratantnih preparata za tuširanje.

Želite da saznate više o našem prvom susretu? Detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

METODE PODMLAĐIVANJA RUKU

Podmlađivanje ruku dermalnim filerima je jednostavna i efektna procedura zahvaljujući kojoj se koži na rukama vraća elastičnost, umanjuju se bore, smanjuje vidljivost krvnih žila i naboranost. Tokom procesa starenja gubimo kolagen i sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem telu, a dermalni filer tj. hijaluronski filer koristimo za hidrataciju i podmlađivanje kože, te kako bismo nadoknadili izgubljeni volumen u predelu kožnih nabora i bora. Ukoliko želite da vaše ruke zadrže svežiji i jedriji izgled, ovaj tretman je potrebno ponavljati svakih 6 do 12 meseci.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA:  PODMLAĐIVANJE RUKU HIJALURONOM SPADA U GRUPU „LUNCH-TIME“ TRETMANA

Sam tretman traje 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah. Upravo zbog toga, ovaj zahvat postao je popularan pod nazivom „lunch-time“ tretman – zahvat koji se može uraditi tokom  pauze za ručak. Doktor će na vaše ruke naneti anestetsku kremu, te nakon 15 minuta početi sa apliciranjem filera. Fileri se u nadlanice ubrizgavaju kanilom, toliko da pokriju tetive i krvne sudove. Budući da se prave samo plitki ubodi, krvni sudovi ostaju neoštećeni, a ruke dobijaju željeni volumen. Nakon apliciranja filera, doktor nežno masira vaše ruke kako bi postigao efekat glatke i ravnomerne površine kože.

OPORAVAK I MERE OPREZA: ODMAH SE MOŽETE VRATITI SVAKODNEVNIM AKTIVNOSTIMA

Kada dođete kući, lagano masirajte tretirano područje svakh par sati, a nedelju dana izbegavajte druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke, sunčanje, korišćenje solarijuma i saune. Nuspojave su izuzetno retke. Može se pojaviti blago crvenilo ili modrice na mestu aplikacije filera, koje nestaju 2 do 3 dana nakon tretmana.

Podmlađivanje ruku sopstvenim tkivom inovativna je metoda zahvaljujući kojoj se šakama vraća izgubljeni volumen, jedrina i elastičnost kože. A kako to postižemo? Dugo se smatralo da je koštana srž glavni izvor matičnih stanica i estrogenih receptora, ali je dokazano da ih najviše ima u masnom tkivu. Osnovna uloga matičnih stanica je da ubrzaju proces oporavka nakon povrede, a imaju sposobnost da se pretvore u bilo koju vrstu stanice, u zavisnosti od mesta gde se apliciraju. Tako ubrizgavanjem masnih ćelija možemo obnoviti i kolagen te značajno podmladiti naše šake. Prednost ovog zahvata je što je rezultat dugovečan.

TEHNIKA IZVOĐENJA TRETMANA: KAKO SE PODMLAĐUJU RUKE VLASTITIM MASNIM TKIVOM?

Postupak vađenja sopstvenog masnog tkiva radi se liposukcijom i traje do sat vremena. Izvodi se u lokalnoj anesteziji uz intravenoznu analgosedaciju (polusan). Masno tkivo koje ćemo koristiti za lipofiling uzima se posebnim kanilama sa unutrašnje strane butina, gde se uobičajeno nalazi najveći broj matičnih ćelija i estrogenih receptora (koji deluju kao “trajna šminka”). Masne ćelije se zatim posebnom procedurom pročišćavaju i njihovo apliciranje može da počne. Na šakama se pravi šest do sedam manjih rezova, dužine oko 1mm, te se kroz njih mirkoigalama aplicira mast u potkožni prostor. Masne ćelije ubrizgavaju se u slojevima i u maloj količini, kako bi se omogućila cirkulacija i što dugotrajniji rezultat. Nakon procedure, radi se dezinfekcija i postavljaju zavoji.

U toku prvih par nedelja do najkasnije 4 meseca nakon zahvata, resorbuje se oko 30% presađenih ćelija. Redovno uzimamo više vlastitog masnog tkiva nego što će nam za inicijalni tretman trebati, višak čuvamo u specijalnom hladnjaku. Po potrebi i želji pacijenta, nakon 4 do 6 meseci, tu rezervu masnog tkiva možemo aplicirati na željena mesta.

OPORAVAK I MERE OPREZA: OSTANITE U KONTAKTU SA DOKTOROM

Odmah nakon tretmana moći ćete da idete kući. Vaše šake biće uvijene mekim zavojima, preko kojih će biti neophodno da stavljate hladne obloge prvih 48 sati nakon zahvata. Zavoji se skidaju posle nekoliko dana, a svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve nedelje. Komplikacije su izuzetno retke, a mi ih u višegodišnjem iskustvu nismo doživeli. Nakon zahvata vaše ruke će biti malo natekle. Modrice se uobičajena pojava na regijama sa kojih je masno tkivo uzeto. Ovi simptomi obično se povlače nakon dve nedelje, a brzina oporavka je individualna i zavisi od vašeg zdravstvenog stanja, stanja kože i brzine metabolizma.

Tu smo za vas pri svakom koraku tokom postoperativnog oporavka – ukoliko budete imali pitanja, slobodno nas pozovite!

PAKET: CENA POMLAĐIVANJA RUKU MASNIM TKIVOM ILI HIJALURONOM

Kao i prije svih operacija i tretmana u Clinic Olymp, konsultacije su besplatne. U cenu podmlađivanja ruku hijaluronom ili vlastitim masnim tkivom spadaju pripreme za tretman, sam tretman, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O PODMLAĐIVANJU RUKU HIJALURONSKIM FILTERIMA

 • Trajanje tretmana: do 30 minuta

 • Ponavljanje tretmana: Preporučeno svakih 6 do 12 meseci

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Odmah nakon tertmana

 • Saveti za oporavak: Lagano masirati tretirano područje nakon tretmana, a nedelju dana izbegavati druge estetske ili kozmetičke postupke

KRATKO O PODMLAĐIVANJU RUKU SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

 • Trajanje zahvata: Do 1 sat (masno tkivo vadi se liposukcijom)

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 nedelje

 • Saveti za oporavak: OBAVEZNO Stavljati hladne obloge prvih 48 sati

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS