ZATEZANJE KOŽE NITIMA

POMLAĐIVANJE KOŽE NITIMA

Metod zatezanja kože unošenjem finih niti  jedna je od najefektivnijih tehnika za očuvanjem dobrog tonusa lica. Klasične mezo niti, zlatne, 3D ili happy lift niti predstavljaju oblike posebnih medicinskih niti koje se u cilju zatezanja kože lica uvlače u različite slojeve kože. Rezultati su vidljivi odmah i postojani  24 meseca od tretmana. Ovom metodom može se postići lifting gornje, srednje i donje trećine lica, ali i rešiti problem dubokih bora oko nosa i usta, kao i duboke suzne brazde.

Niti su napravljene od biorazgradivog materijala i po pravilu se resorbuju za šest do 12 meseci. Posle tog perioda u našoj koži se zadržava fibrozno tkivo kao reakcija na strano telo – niti koje smo ugradili. Zahvaljujući tom efektu dolazi do zatezanja kože. Tretman zatezanja kože nitima može se kombinovati sa hijaluronskim filerima i botoksom. U zavisnosti od dubine bora, i vaših želja i očekivanja od tretmana zavisi i sam metod, a ponekad se najbolji rezultati ipak postižu hiruškim putem.  Koje rešenje je idalno baš za vas?

PRIPREMA: DA LI ĆE MI ZATEZANJE KOŽE NITIMA PRUŽITI ŽELJENI REZULTAT?

Na besplatnim konsultacijama, naš doktor Dario Lizatović obaviće neohodan pregled vašeg lica nakon kojeg će u dogovoru sa vama odabrati tretman i metodu koja će vam pružiti najbolji rezultat. Ukoliko je u pitanju zatezanje kože nitima, zakazaćemo željeni termin i pripremiti se za tretman. Pred zahvat neophodno je da uklonite šminku sa lica. Doktor Lizatović će vam naneti anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi, a već nakon 15 minuta ukloniće anestetik i očistiti lice kako bismo započeli zatezanje kože nitima.

Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

TEHNIKA IZVOĐENJA ZAHVATA: KAKO SE ZATEŽE KOŽA NITIMA?

Tretman zatezanja kože nitima traje oko pola sata. Povlačenjem i usmeravanjem niti mogu se preoblikovati konture lica i ispraviti određene nepravilnosti na licu koje nastaju kao posledica smanjenog tonusa i elastičnosti kože. Pri korekciji bora, postavlja se četiri do šest sistema za postavljanje biorazgradivih niti u kožu uz pomoć savitljive igle i same niti. Mogućnost postavljanja niti u više pravaca i nivoa kože omogućava kreiranje jake „armaturne mreže“ u koži. Oko tih niti, dva meseca nakon tretmana, formira se nov kolagen koji gradi našu prirodnu kolagensku nit.

U odgovarajućem delu tkiva ostaje PDS konac, sintetički monofilamentni konac koji se dugo koristi u plastičnoj hirurgiji, a njegova prednost je što se izuzetno brzo razgrađuje (od 6 do 8 meseci). Konac stimuliše sintezu kolagena aktivacijom fibroplasta i miofibroplasta dajući koži čvrstinu i tonus. Uvođenjem niti poboljšava se cirkulacija, a rezultat je regenerisana koža sa vidno ublaženim borama. Posle zahvata na lice se nanosi maska kako bi se ublažilo crvenilo pa se pacijent vrlo brzo može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Lifting efekat vildljiv je odmah nakon tretmana i postojan 24 meseca.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Tokom obavljanja tretmana mogu se pojaviti crvene tačkice na mestima uboda na licu, kao i jedva primetne otekline. Ove pojave su retke i privremene te nestaju par dana nakon tretmana. Pet dana nakon tretmana nežno čistite lice i pažljivo perite kosu. Izbegavajte izlaganje suncu i korišćenje solarijuma, kao i tretmane lica tri nedelje nakon zahvata. Potpun oporavak traje do dve nedelje, a do tada se možete vratiti uobičajenim aktivnostima sa manjim ograničenjem mimike lica i izbegavanjem sportskih aktivnosti.

Važno je da nastavite da brinete o zdravlju svoje kože. Da vodite računa o tome da ishranom unosite što više minerala i vitamina koji deluju na očuvanje elastičnosti kože (vitamin A, B, C, E i D, minerali magnezijum i cink). Ali i da unosite što više vode i brinite o higijeni kože kako biste pojačali i produžili efekat tretmana.

PAKET: CENA ZATEZANJA KOŽE NITIMA

Konsultacije su besplatne, a u cenu zatezanja kože nitima spadaju pripreme za tretman, sam tretman, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pozovite nas na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O ZATEZANJU KOŽE NITIMA

 • Trajanje tretmana: Oko 30 minuta

 • Boravak u klinici: Ambulantno

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nekoliko sati nakon tertmana

 • Povratak sportskim aktvinostima: Nakon 2 nedelje

 • Zadržavanje efekata tretmana: Do 24 meseca

 • Saveti za oporavak: Nežno čiščenje lica i pažljivo pranje kose. Izbegavati izlaganje suncu, solarijum i kozmetičke tretmane lica. Za produljenje dejstva – piti puno vode, vitamine i minerale.

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  KONTAKTIRAJTE NAS