OBLIKOVANJE ZADNJICE

OBLIKOVANJE I POVEĆANJE ZADNJICE

Zadnjica je od davnina simbol plodnosti, a od srednjeg veka prikazuje se i kao znak privlačnosti i majčinstva – izražena ženska zadnjica simbol je ženstvenosti i simboliše mladost, a upotpunjuje žensku figuru u obliku peščanog sata. Redovnim vežbanjem i pravilnom ishranom izgled zadnjice se može vidno poboljšati. Ipak, prirodnim procesom starenja ili nakon velikog gubitka kilograma, koža na našem sedalnom delu gubi svoj tonus što često rezultuje „pljosnatim“ izgledom i viškom kože koji se uspešno može rešiti operativnim metodama.

Na području zadnjice često se skupljaju i neželjene masne naslage, koje nastaju pod hormonskim uticajem estrogena, a služe kao rezerva hrane za bebu.
Ova stanja se veoma uspešno koriguju liposukcijom, tako da se zadnjica lepo formira. Kod našeg dr. Panfilova, ovom tretmanu podvrgle su se mnoge lepotice iz Playboy-a, Crazzy Horse saloona i jedna bivša miss sveta. Neki ljudi jednostavno nemaju dovoljno izražene mišiće zadnjice, stoga se odlučuju za njeno povećanje. Sada ovu tehniku u našoj klinici veoma uspešno primenjuje dr Matejin.

Povećanje zadnjice (glutealna augmentacija) metoda je koja se izvodi silikonskim implantatima sa specijalno otpornim ovojnicama, a za ovaj zahvat podjednako se odlučuju i mlađe devojke i muškarci, naročito oni koji sportskim aktivnostima ne uspevaju da postignu željeni izgled.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Metod koji ćemo korisiti zavisi od vas – vaših želja, očekivanja, trenutnog zdravstvenog stanja, ali i od intervencija kojima ste se ranije podvrgli. Na besplatnim konsultacijama, naš vrhunski tim daće vam sve neophodne informacije, odgovoriti na vaša pitanja, ali i  preporučiti i obaviti preglede zahvaljujući kojima ćemo se uveriti da će operacija zadnjice proći baš onako kako ste zamislili.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNA TEHNIKA: POVEĆANJE, ZATEZANJE I OBLIKOVANJE ZADNJICE

Metod i operativna tehnika zavise od željenog zahvata. Ukoliko je u pitanju povećanje sedalnog dela, intervencija se izvodi u opštoj anesteziji i traje od 1 do 2 sata. Povećanje zadnjice izvodi se uz pomoć silikonskih implantata grubo teksturirane površine, sa specijalno otpornim omotačima otpornim na velika naprezanja. Zapremina implanta određuje se na konsultacijama u dogovoru sa hirurgom. Ako je reč o zatezanju zadnjice, koristi se metod liposukcije ili zatezanja isecanjem suvišne kože u predelu sedalne brazde. U oba slučaja, rezovi i isečci kože smeštaju se u međusedalni usek ili sedalne brazde, tako da ožiljci ostaju skriveni.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Baš kao i sama operacija, i postoperativni oporavak zavisi od metode i tehnika koje ćemo koristiti. Ukoliko je u pitanju povećanje sedalnog dela ugradnjom implanta, proces oporavka obično traje od dve pa do šest nedelja.  Nakon operacije boravićete 1 do 2 dana u klinici Olymp. Prve dve nedelje nakon zahvata, ne bi trebalo sedeti, a normalnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve do tri nedelje. Bavljenje sportom i teži fizički napori dozovoljeni su tek nakon 5 – 6 nedelja posle intervencije. Bez obzira na operativnu metodu, savetuje se svakodnevno nošenje kompresivnog steznika (mesec dana). Nelagodnost u sedalnom delu, otok i manji podlivi očekivani su nakon zahvata. Bolovi će biti ublaženi lekovima, a neugodnosti se povlače nakon tri nedelje.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA ZADNJICE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije podizanja, oblikovanja ili uvećanja zadnjice uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU ZADNJICE

 • Trajanje operacije: 1 do 2 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 do 2 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 5 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nedelju-dve strogo izbegavati sedenje, nošenje kompresivnog steznika mesec dana

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana od operacije

 • 2. kontrola: 14 dana od operacije (vađenje konaca)

 • Savet: biti u blizini Novog Sada do druge kontrole

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS