OBLIKOVANJE ZADNJICE

OBLIKOVANJE I POVEĆANJE ZADNJICE IMPLANTATIMA ILI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM – Brasilian Butt Lift

Zadnjica je od davnina simbol plodnosti, a od srednjeg veka prikazuje se i kao znak privlačnosti i majčinstva – izražena ženska zadnjica simbol je ženstvenosti i simboliše mladost, a upotpunjuje žensku figuru u obliku peščanog sata. Redovnim vežbanjem i pravilnom ishranom izgled zadnjice se može vidno poboljšati. Ipak, prirodnim procesom starenja ili nakon velikog gubitka kilograma, koža na našem sedalnom delu gubi svoj tonus što često rezultuje „pljosnatim“ izgledom i viškom kože koji se uspešno može rešiti operativnim metodama.

Na području zadnjice često se skupljaju i neželjene masne naslage, koje nastaju pod hormonskim uticajem estrogena, a služe kao rezerva hrane za bebu.
Ova stanja se veoma uspešno koriguju liposukcijom, tako da se zadnjica lepo formira. Kod našeg dr. Panfilova, ovom tretmanu podvrgle su se mnoge lepotice iz Playboy-a, Crazy Horse saloon-a i jedna bivša miss sveta. Neki ljudi jednostavno nemaju dovoljno izražene mišiće zadnjice, stoga se odlučuju za njeno povećanje, bilo to silikonskim implantatima ili lipotransferom masnog tkiva. Ove tehnike u našoj klinici veoma uspešno primenjuje dr Matejin.

Povećanje zadnjice (glutealna augmentacija) može da se postigne primenom dva različita metoda. Sve popularnijim Brazilskim Butt Liftom tj. lipotransferom masti iz predela struka, trbuha i bedara u predeo zadnjice i drugim metodom koji se izvodi silikonskim implantatima sa specijalno otpornim ovojnicama. Za ovaj zahvat podjednako se odlučuju i mlađe devojke i muškarci, naročito oni koji sportskim aktivnostima ne uspevaju da postignu željeni izgled.

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Metod koji ćemo korisiti zavisi od vas – vaših želja, očekivanja, trenutnog zdravstvenog stanja, ali i od intervencija kojima ste se ranije podvrgli. Na besplatnim konsultacijama, naš vrhunski tim daće vam sve neophodne informacije, odgovoriti na vaša pitanja, ali i  preporučiti i obaviti preglede zahvaljujući kojima ćemo se uveriti da će operacija zadnjice proći baš onako kako ste zamislili.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNE TEHNIKE OBLIKOVANJA ZADNJICE:

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE ZADNJICE SILIKONSKIM IMPLANTATIMA

Metod i operativna tehnika zavise od željenog zahvata. Ukoliko je u pitanju povećanje sedalnog dela silikonskim implantatima, intervencija se izvodi u opštoj anesteziji i traje od 1 do 2 sata. Povećanje zadnjice izvodi se uz pomoć silikonskih implantata grubo teksturirane površine, sa specijalno otpornim omotačima otpornim na velika naprezanja. Zapremina implanta određuje se na konsultacijama u dogovoru sa hirurgom. Rezovi i šavovi smeštaju se u međusedalni usek ili sedalne brazde, tako da ožiljci ostaju skriveni.

BRAZILIAN BUTT LIFT (BBL) ILI POVEĆANJE ZADNJICE SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM: METODA KOJA JE OČARALA SVET

Brazilski Butt Lift (BBL) ili lipotransfer sopstvenog masnog tkiva iz drugih regija na telu u zadnjicu postao je jedan od najpopularnijih zahvata u estetskoj hirurgiji današnjice naročito zahvaljujući sestrama Kardashian.

Ovaj metod pruža višestruke benefite. Naime, masno tkivo koje se koristi za povećanje zadnjice, metodom manuelne liposukcije najčešće se uzima iz regije struka. Već samim time struk se značajno sužava i tako vizuelno ističe zadnjica. Osim iz predela struka, masno tkivo moguće je uzeti i iz regija butina i stomaka, te tako dodatno oblikovati figuru i telo.

Liposukcija se radi pažljivo i sa malom snagom usisnog aspiratora, sve kako bi se masno tkivo što manje oštetilo. Za zadovoljavajući finalni rezultat, potrebno je uzeti dovoljno masnog tkiva, najčešće između 1500 i 2500ml. Masno tkivo se zatim obrađuje posebnom tehnikom centrifugiranja te time izdvaja od drugih tečnosti, krvi i oštećenih masnih stanica. Izdvojeno zdravo i kvalitetno masno tkivo se zatim polako i malim kanilama ubrizgava u predeo zadnjice. Samo ubrizgavanje radi se u više etapa, zbog toga da se guza lepo oblikuje i masno tkivo rasporedi tačno u one regije gde želimo, kao i zbog toga da se kvalitetno rasporedi kako bi uopće bilo dobro prokvljeno, samim time „da se što više primi“ Važno je da znate i da očekujete da se od 30 do 50% ubrizganog masnog tkiva reapsorbira i nestane u prvih mesec dana. Zbog toga se uvek dodaje više masti i konačan rezultat operacije treba sačekati.

Kod ove tehnike ožiljaka gotovo da i nema. Postoji nekoliko malih ulaznih incizija, uboda, kroz koje se masno tkivo uzima i nekoliko istih kroz koje se aplikuje. Ti mali ožiljci od svega nekoliko milimetara najčešće budu u „skrivenim“ regijama, i u prvo vreme možda mogu da budu malo crveni, ali vremenom postaju gotovo nevidljivi.

Operacija traje oko 2ipo do 3 sata i najčešće se izvodi kombinovano u lokalnoj tumescentnoj anesteziji i analgo sedaciji, a može i u opštoj intravenskoj anesteziji.

ZATEZANJE I OBLIKOVANJE ZADNJICE LIPOSUKCIJOM

Ako je reč o oblikovanju zadnjice zatezanjem, koristi se metod liposukcije ili zatezanja isecanjem suvišne kože u predelu sedalne brazde. I u ovom slučaju, rezovi i isečci kože smeštaju se u međusedalni usek ili sedalne brazde, tako da ožiljci ostaju skriveni.

OPORAVAK I MERE OPREZA

Baš kao i sama operacija, i postoperativni oporavak zavisi od metode i tehnike koju ćemo koristiti. I kod povećanja zadnjice Brazilskim Butt Liftom tj vlastitim masnim tkivom kao i kad je u pitanju povećanje sedalnog dela ugradnjom implanta, proces oporavka obično traje od dve pa do šest nedelja.  Nakon operacije boravićete 1 noć kod nas u klinici Olymp. Prve dve do tri nedelje nakon zahvata, ne bi trebalo sedeti. Ležanje i spavanje bi trebalo da bude na boku ili stomaku, a normalnim aktivnostima možete se vratiti nakon dve do tri nedelje. Bavljenje sportom i teži fizički napori dozovoljeni su tek nakon 5 – 6 nedelja posle intervencije. Bez obzira na operativnu metodu, savetuje se kroz narednih mesec dana svakodnevno nošenje specijalno prilagođenog kompresivnog steznika, kojeg ćete dobit od nas u klinici. Nelagodnost u sedalnom delu, otok i manji podlivi očekivani su nakon zahvata. Bolovi će biti ublaženi lekovima, a neugodnosti se povlače nakon tri nedelje.

PAKET: KOLIKO KOŠTA OPERACIJA ZADNJICE?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a cena operacije Brazilskog Butt Lifta ili povećanja zadnjice sopstvenim masnim tkivom, kao i cena podizanja, oblikovanja ili uvećanja zadnjice silikonskim implantatima uključuje pripreme za operaciju, anesteziju, samu intervenciju, ambulantno lečenje, savete za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i sve potrebne preglede i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije te specijalni steznik koji je potrebno da nosite.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O POVEĆANJU ZADNJICE IMPLANTATIMA

 • Trajanje operacije: 1 do 2 sata

 • Anestezija: Opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 1 do 2 dana

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: Nakon 5 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Nedelju-dve strogo izbegavati sedenje, nošenje kompresivnog steznika mesec dana

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana od operacije

 • 2. kontrola: 14 dana od operacije (vađenje konaca)

 • Savet: biti u blizini Novog Sada do druge kontrole

KRATKO O BBL-u

 • Trajanje operacije: 2 ipo do 3 sata

 • Anestezija: kombinovano lokalna tumescentna anestezija i analgosedacija. Može i opšta intravenska anestezija

 • Boravak u klinici: najčešće 24h

 • Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 2 do 3 nedelje

 • Povratak sportskim aktivnostima: minimalno 5 do 6 nedelja

 • Saveti za oporavak: Dve nedelje strogo izbegavati sedenje i ležanje na leđima (zadnjici), nošenje kompresivnog steznika mesec dana, nakon nekoliko nedelja upražnjavati masažu i limfnu drenažu regije guze i regije trbuha

 • 1. kontrola: 5 do 7 dana od operacije

 • 2. kontrola: po potrebi

 • Putovanje: prvih nekoliko nedelja izbegavati sedenje i fizičke aktivnosti, samim time i putovanja

 SLIKE PRE – POSLE

oslobodi svoju lepotu

  REZERVIŠI NA VREME SVOJ TERMIN BESPLATNIH KONSULTACIJA

Pozovi nas ili pošalji upit preko kontakt forme i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obrati nam se s poverenjem i na vreme rezerviši svoj termin besplatnih konsultacija.

  Potpisi dr Panfilov, dr Matejin, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJ NAS