LIFTING ČELA

O ČELU

Prosečne širine, izrazito visoko ili nisko – kakvo god bilo; čelo zaokružuje oblik našeg lica. Mit je da visoko čelo podrazumeva i visok intelekt, ali je istina da njegove bore čine da delujemo umornije, tmurnije, starije i zabrinutije. Lifting čela može se izvesti kao samostalni operativni zahvat, kao dodatna operacija, a najčešće uz facelifting. Rezultat je koža bez većih bora, podignute obrve i efekat otvorenijih i odmornijih očiju. Kompleksnost intervencije  zavisi od toga da li su tragovi starenja prisutni na celom licu ili su vidljivi samo na čelu. Lifting čela se neretko kombinuje i sa zahvatima kao što su Mini-Lifitng i zatezanje očnih kapaka. A šta je pravi izbor baš za vas?

PRIPREMA: VAŽNO JE DA ZNATE

Na besplatnim konsultacijama obavićemo detaljan razgovor i pregled. Cilj je da se razumemo, odgovorimo na sva vaša pitanja i damo vam neophodne informacije zahvaljujući kojima donosite konačnu odluko o zahvatu. Zahvaljujući velikom iskustvu, naš hirurški tim ume da proceni najbolje metode, razume želje pacijenta i u skladu sa svim informacijama brzo i efikasno dođe do rešenja.

Konsultacije su besplatne i otvorene za sve. Ukoliko želite da saznate više o našem prvom susretu, detaljnije informacije možete pronaći na: Info za pacijente ili pozivom na broj 021/4727000. Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

OPERATIVNI TEHNIKA: MALI HIRURŠKI ZAHVAT – VELIKI REZULTATI

Operacija traje jedan sat i najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji kombinovano sa polunarkozom; a po želji pacijenta, može i u potpunoj narkozi. Kod liftinga čela koristimo dva pristupa: klasični i endoskopski.

Kod klasičnog liftinga hiruški rez se uradi iza ivične granice kose, od jedne do druge slepoočnice. Kod visokog čela rez se radi baš po ivici kose, kako se operacijom ne bi napravilo još veše čelo. Višak kože se odstrani, a čeoni mišić se istanji u visini čeonih bora. Time dobijemo oslabljeni mimični mišić, a bore se izravnaju. Delomično je moguće odstraniti i mišiće koji iznad korena nosa uzrokuju vertikalne bore.

Kod endoskopskog liftinga čela naprave se 3-5 reza dužine 1-2 cm u kosmatom delu glave. Specijalnim instrumentima, jednim izvorom svetla i mikro kamerom izdiže se koža čela i dovodi u povoljniju poziciju. Ovim metodom se uglavnom koriguju takozvane “bore brige” i podižu obrve. Glavna prednost ove metode ogleda se u manjoj površini reza, bržem i lakšem postoperativnom oporavku i neprimetnom ožiljku.

OPORAVAK I MERE OPREZA: MINIMALAN RIZIK I BRZ OPORAVAK

Lifiting čela spada u grupu neagresivnijih hiruških zahvata, a komplikacije nakon intervencije su minimalne. Po želji možete boraviti u Clinic Olymp dva do tri dana, a možete odabrati i ambulantno lečenje. Često smo svedoci blagog oticanja i podliva na licu, pre svega na predelu kapaka, ali uz ležanje, hlađenje i medikamente, komplikacije brzo nestaju. Šavovi mogu da se skinu već posle 10 do 14 dana. Uobičajenim društvenim aktivnostima se možete vratiti vrlo brzo.

PAKET: KOLIKO KOŠTA LIFTING ČELA?

U Clinic Olymp konsultacije pred intervenciju su besplatne, a u cenu operacije liftinga čela uključene su pripreme za operaciju, anestezija, sama intervencija, ambulantno lečenje, saveti za kvalitetan i uspešan oporavak, kao i svi potrebni pregledi i konsultacije u nedeljama i mesecima nakon operacije.

Uvek ste dobrodošli i uvek možete računati na nas!

Više o cenama operacija, popustima i mogućnostima plaćanja karticama i na rate, pogledajte na stranici Cenovnik ili nas pozovite na broj telefona 021/4727000, zatražite odgovore na pitanja ili zakažite vašu besplatnu konsultaciju. Stojimo vam na raspolaganju.

KRATKO O LIFTINGU ČELA

 • Trajanje operacije: oko 1 sat

 • Anestezija: lokalna anestezija kombinovana sa polunarkozom; po želji može i u opšta anestezija

 • Boravak u klinici: 2 do 3 dana ili ambulantno po želji

 • Saveti za oporavak: Odmor, stavljanje hladnih obloga, izbegavanje fizičkih napora i prejakog sunca

SLIKE PRE POSLE

RADNO VREME KLINIKE

PON – PET 9:00 – 18:00
SUB i NED Zatvoreno

BESPLATNE KONSULTACIJE

Nazovite nas ili pošaljite upit preko kontakt forme za besplatne konsultacije.

DOGOVORITE BESPLATNE KONSULTACIJE

  OSLOBODI SVOJU LEPOTU

  Naša vizija je osloboditi lepotu, a time i sreću i zadovoljstvo koje dolazi iznutra. Obratite nam se s poverenjem i dogovorite svoj termin za besplatne konsultacije.

  Potpisi dr Panfilov, dr Lizatović i dr Peković-Zrnić
  KONTAKTIRAJTE NAS