UVOD U HIJALURONSKE FILERE

Odgovori na najčešća pitanja

 

Želim da izgledam mlađe, ali ne neprirodno mlađe, nego svežije, odmornije, nežnije. Želim da izgledam kao da sam se vratila 10ak godina unazad.

Hoću da promenim izgled nosa, a čula sam da se to može i nehiruškim putem pa bi da isprobam pre nego se odlučim za operaciju.

S godinama kao da su obrazi počeli da mi se spuštaju i lice je počelo da gubi tonus. Preko noći su mi se pojavile bore između nosa i usana, a tu su i neke koje idu od krajeva usana pa dole do brade. Izgledam sebi nekako iscrpljeno i htela bih to da popravim.

Usne su mi dosta tanke, volela bih da to suptilno izmenim. Ali da ne bude previše upadljivo, već da budu kao prirodne.

Podočnjaci me muče već godinama. Hteo bih da ih se rešim, ali ne znam kako je to uopšte moguće?

 

Ako se pronalazite u ovakvim ili sličnim mislima, sigurni smo da su hijaluronski fileri pravi odgovor za vas.

Da krenemo jednostavno i od samog početka.

 

ŠTA JE HIJALURON?

Hijaluron je prirodna supstanca koja se nalazi u ljudskom telu i ima funkcije da hidrira kožu, održava tonus kože i neutrališe štetne slobodne radikale. No, sa protokom godina, dolazi do prirodne resorbcije hijaluronske kiseline, pa koža gubi elastičnost i tonus i počinju da se pojavljuju bore.

Da bi se licu vratili svežina i tonus, potrebno je dopuniti „zalihe“ hijalurona i tu na scenu stupaju hijaluronski fileri – prirodne supstance na bazi hijaluronske kiseline koje direktno vrše nadoknadu izgubljenog tkiva. Dakle, lice izgleda mlađe, jedrije i svežije, ali istovremeno i potpuno prirodno.

Tretmani hijaluronom se popularno nazivaju i “lunch break” tretmani, jer ih je doslovno moguće izvesti i tokom pauze za ručak.

 

KOJE REGIJE SE MOGU TRETIRATI HIJALURONOM?

Hijaluronom možete da uradite:

– Uklanjanje nazolabijalnih i pušačkih, perioralnih bora

– Podizanje obraza

– Konturisanje, povećanje i vraćenje volumena jagodica

– Nehiruršku korekciju nosa

– Isticanje i korekciju linije i ugla donje vilice (čime se nekad vizuelno i ublaži podbradak)

– Korekciju izgleda i oblika brade

– Pomlađivanje šaka

– Izravnavanje i “brisanje” ulegnutih ožiljaka (i onih od akni)

– Popunjavanje bora oko očiju

– Konturisanje i povećanje usana

– Korekciju podočnjaka

– Korekciju položaja obrva, podizanje obrva (cat-eye / persian eye)

 

 

KOLIKO TRAJE EFEKAT HIJALURONSKIH FILERA?

U zavisnosti od tretirane regije i aplicirane količine hijalurona, efekat tretmana traje od 6 do 18 meseci. Nakon toga, ako želite, možete ponoviti proces. Ponavljanje tretmana može da se radi dok god vi to želite, a važno je reći da se hijaluron povlači ravnomerno, postepeno i bez neravnina, pa ako se odlučite na prestanak, nama nikakvih štetnih posledica.

 

KADA JE PRAVI TRENUTAK ZA HIJALURONSKE FILERE?

Onda kada vi to osetite. Ako želite da podmladite lice, možete početi čim primetite prve znakove starenja koji vam smetaju. Ako želite da uvećate volumen usta ili istaknete jagodice, možete početi i ranije. Naravno, neophodno je da budete punoletni.

 

DA LI JE APLICIRANJE HIJALURONSKIH FILERA BOLNO?

Ne. Pre apliciranja hijaluronskog filera, na kožu se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, koji omogućuje da sve što osetite bude samo blago bockanje iglice, koje je sasvim bezbolno.

 

KADA MOGU DA SE VRATIM NORMALNIM AKTIVNOSTIMA?

Odmah. Ništa vas ne sprečava i poseban oporavak nije potreban. Svakako treba reći da su mogući blagi i minimalni otoci u tačkama aplikacije, ali oni brzo nestaju. Alergijske reakcije su veoma, veoma retke, ali, ako se i dese, i za njih postoji rešenje.

 

DA LI JE VAŽNO KOJI HIJALURONSKI FILERI SE KORISTE?

Veoma je važno. Zato, u Clinic Olymp, koristimo Juvederm i Luminera filere, koje odlikuje bezbednost i dugotrajnost, a koji poseduju USA FDA odobrenje (The United States Food and Drug Administration). Takođe, važno je da postupak prepustite istinskom stručnjaku. Zato, u klinici Olymp, tretmane hijaluronskim filerima rade isključivo vrhunski znalci, plastični hirurzi koji razumeju proporcije lica i koji će vašem licu zaista pristupiti kao jedinstvenom, pruživši mu baš ono što mu treba da zablista posebnim sjajem i jedrinom.

 

 

Toliko u ovom kratkom uvodu u tretmane hijaluronom. U narednim tekstovima pisaćemo detaljnije i opširnije na ovu temu.

 

NESTRPLJIVI STE I IMATE JOŠ PITANJA ILI ŽELITE DA ZAKAŽETE TERMIN TRETMANA?

Zakažite besplatne konsultacije pozivom broja +381 21 4727000. Ako više volite whatsupp ili Viber, pozovite nas ili nam pišite na +381 64 6454 314

 

Tu smo. Da oslobodimo vašu lepotu.

 

Zaprati nas