Šta je Mommy Makeover?

 

Neosporno je da trudnoća ostavlja tragove na telu žene. Telo se tokom i nakon trudnoće menja, a te promene najčešće su vidljive na grudima (opuštene grudi bez jedrine) i stomaku (višak sala ili višak kože). Takođe, neretko dolazi i do gomilanja masnih naslaga na delovima tela koji pre trudnoće nisu bili problematični – na butinama, rukama, licu… Žena se može osetiti obeshrabreno i nezadovoljno ukoliko primeti da telo, uprkos vežbama i pravilnoj ishrani, „odbija“ da vrati pređašnji izgled i formu. Tada na scenu stupa estetska hirurgija.

Kada žena odluči da gore navedene promene reguliše u jednom danu, pristupamo sve popularnijem Mommy Makeoveru.

ŠTA JE MOMMY MAKEOVER?

Mommy makeover je naziv za set estetskih procedura koje rešavaju probleme koji nastaju nakon trudnoće žene. Svako telo je drugačije i drugačije reaguje na trudnoću, pa je i svaka Mommy Makeover procedura personalizovana i prilagođena konkretnoj pacijentkinji.

 

 

KOJE ESTETSKE PROCEDURE OBUHVATA MOMMY MAKEOVER?

U zavisnosti od konkretnog slučaja i potreba pacijentkinje, mommy makeover može obuhvatiti dve ili više dole navedenih procedura odjednom:

  • Povećanje grudi
  • Podizanje grudi
  • Podizanje i povećanje grudi
  • Liposukcija stomaka (uklanjanje viška masnih naslaga na stomaku)
  • Dermolipektomija (uklanjanje viška kože sa stomaka)
  • Abdominoplastika (zatezanje mišića stomaka i uklanjanje viška kože)
  • Liposukcija drugih delova tela (bokovi, noge, ruke, podbradak…)

Grudi su jedan od delova tela koji je najpodložniji promenama tokom i nakon trudnoće. Zato se veliki broj žena često odlučuje za kombinaciju procedura i istovremeno pristupa povećanju i podizanju grudi, čime se grudima vraća i punoća i željeni oblik.

 

Mišići i koža stomaka takođe su veoma podložni promenama usled trudnoće. Ukoliko pacijentkinja ima problem sa upornim nakupljanjem masnih naslaga na stomaku, pristupićemo liposukciji. Ako je problem višak kože koji je ostao nakon trudnoće, odlučićemo se za dermolipektomiju, odnosno uklanjanje viška kože.

Nije redak slučaj da tokom trudnoće prednji trbušni mišići ne mogu da zadrže svoj oblik, budući da stomak trpi veliki pritisak. Tada dolazi do razdvajanja mišića levog i desnog trbušnog zida, odnosno do stanja koje se naziva dijastaza. Ovo stanje može se uspešno rešiti abdominoplastikom koja će zategnuti mišiće stomaka.

Ukoliko su problem masne naslage na nogama, rukama, bokovima, pristupiće se liposukciji tih delova tela.

 

KADA JE VREME ZA MOMMY MAKEOVER?

Ovoj proceduri može se pristupiti najranije 3 meseca nakon trudnoće. Ukoliko žena doji, proceduru je moguće izvesti najranije 3 meseca od završetka dojenja.

 

KAKO SE IZVODI MOMMY MAKEOVER?

Izvodi se u opštoj anesteziji, a u zavisnosti od toga koje procedure i koliko procedura je u pitanju, proces traje od 3 do 4 sata. Nakon zahvata, pacijentkinja ostaje 24 sata u našoj klinici. Prva kontrola je nakon 7 dana, dok je druga kontrola, prilikom koje se skidaju konci, posle 14 dana od operacije.

Uobičajenim aktivnostima moguće je vratiti se posle 2 do 3 nedelje. Blaža sportska aktivnost moguća je nakon 2 meseca, dok je potpuni povratak uobičajenim sportskim aktivnostima moguć posle 3 meseca.

Ako i sami razmišljate o ovakvoj proceduri, ohrabrujemo vas da nas kontaktirate i zakažete besplatne konsultacije, tokom kojih ćete dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice:

 

☎️ +381 21 4727 000

📲 Whatsapp/Viber: +381 64 6454 314

📧 e-mail: olymp@clinicolymp.com

 

 

 

Zaprati nas