Facelifting i facestyling

Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja koja ima za cilj odstranjivanje umornog izraza uklanjanjem viška kože i zatezanjem dublje vezivne konstrukcije lica. Posle liftinga, lice treba da izgleda harmonično i podmlađeno, a mimika lica i individualnost ne smeju da izgube svoj karakter. Rezultat treba da bude prirodan – lice ne sme da izgleda operisano već osveženo i oporavljeno. 

Face-neck lifting je zahvat koji se obavlja u analgo-sedaciji i traje 2-4 sata, a u zavisnosti od toga da li se vrši zatezanje celog lica i vrata ili samo njegovi segmenti. Šta to znači? Operativni zahvat može obuhvatati zatezanje celog lica i vrata, samo donje trećine lica, čela ili samo vrata. 

Takođe, važno je napomenuti, da se ova operacija vrlo često kombinuje sa operacijom zatezanja gornjih i donjih kapaka, liposukcijom podbratka, a neretko i sa lipofilingom celog lica vlastitim masnim tkivom, kako bismo postigli kompletnu harmonizaciju lica.

Lipofiling je procedura koja podrazumeva ekstrahovanje masnog tkiva metodom liposukcije, koje se zatim centrifugira, filtrira, i konačno implementira u određene regije lica pomoću specijalizovanih kanila. 

Sopstveno masno tkivo najčešće uzimamo sa unutrašnje strane butina, s obzirom da je ono upravo na tim mestima „najkvalitetnije“. Ovo se posebno odnosi na ženski pol, čije masno tkivo je u ovim predelima posebno obogaćeno nakupinom visokog nivoa ženskog polnog hormona-estrogena. Ova intervencija se obično izvodi u lokalnoj anesteziji i traje do 2 sata.

Trajanje operacije: Oko 2-4 sata
Anestezija: Analgosedacija/opšta anestezija
Povratak društvenim aktivnostima: Nakon 7 do 14 dana
1. kontrola:
2. kontrola:

Pogledajte galeriju

Pre operacije potrebno je uraditi internistički pregled kao i određene laboratorijske analize, a više detalja o prvim konsultacijama/pregledu, planiranju i pripremi za operaciju možete dobiti na: