Clinic Olymp - privatna klinika za estetsku i plastičnu hirurgiju A. Cesarca 18/VIII, 21000 Novi Sad, Serbia Tel: +381 21 4727000 - E-mail:panfilov@clinicolymp.com
  HOME | KLINIKA | PLASTIČNI HIRURG | OPERACIJE | FILMOVI | MEDIJI | IMPRESSUM | KONTAKT  
 
PLASTIČNI HIRURG
KNJIGE
DIPLOMARIUM
KONGRESI
ČLANSTVA
OPERATER
SUSRUTINA MEDALJA
PUBLIKACIJE
EST. HIRURGIJA MOZAIKA LICA
TAJNE ESTETSKE HIRURGIJE
SIMPOZIJUMI
FACE LIFT GIANTS
IAAPS - GESAPS
PANFILOV SA KOLEGAMA
AKTIVNOSTI
FORUMI
VIII UMETNOST
BIOGRAFIJA
PORTRET
 

PORTRET DR PANFILOVA

Iz galerije portreta DGÄPC-članova
Deutsche Gesellschaft für Ästhetisch-Plastische Chirurgie
(Nemačko udruženje estetskih plastičnih hirurga od 1972.)

Dr. Panfilov sa najvećim priznanjem u estetskoj hirurgiji, Susrutinom plaketom i medaljjom

Dr. Dimitrije E. Panfilov vidi sebe kao posrednika između lekara i pacijenta, između medicine i umetnosti, između nauke i javnosti, kako u svojoj renomiranoj privatnoj klinici za estetsko-plastičnu hirurgiju "Nofreteti" u Bonu, tako i u mnogobrojnim nacionalnim i internacionalnim stručnim udruženjima, u koja je primljen kao jedan od retkih nemačkih članova. Izgradio je sve to iz ničega, kada je pre 14 godina zbog rata morao napustiti svoj zavičaj. Nakon samo 7 godina osnovao je svoju privatnu kliniku "Nofretetu". Neka vrsta američkog sna se ostvarila.

Raznovrsno obrazovanje global plejera

Vrhunac svog obrazovanja - za Specijalistu za opštu i plastičnu hirurgiju - dostigao je na Geteovoj univerzitetskoj klinici u Fankfurtu na Majni. Taj period "učenja" kod čuvenog plastičnog hirurga Prof. Lemperlea posebno mu puno znači. Kod njega nije izučio samo operativnu tehniku, nego i da se kritično ophodi sa medicinskim dogmama. Još dan danas neguje prijateljski odnos sa svojim ondašnjim učiteljem. Često je pozvan da kao koautor piše priloge u njegovim udžbenicima. A i "Maestro", koji trenutno živi u San Diegu, vrlo rado piše priloge za knjige svog nekadašnjeg učenika. Na mnogobrojnim internacionalnim kongresima i kursevima je Dr. Panfilov kao stručnjak još više produbio svoje stručno znanje. Hospitirao je kod korifeja svoje struke u Parizu, Madridu, Kembridžu, Glazgovu, Njujorku, Meksiko Sitiju, San Francisku, Sao Paolu itd.

Preciznost - harmonija - iskustvo - empatija

U međuvremenu je Dr. Panfilov već uveliko šef svoje vlastite klinike: "Nofretete" privatne klinike za estetsko-plastičnu hirurgiju u Bonu. U klinici nazvanoj po čuvenoj egipatskoj kraljici Dr. Panfilov sprovodi između ostalog i od njega lično razvijenu, posebno neagresivnu, metodu Fejsliftinga - MIDI-Face-Lift.

Dr. Panfilov u Nemačkoj važi za jednog od najpoznatijih specijalista za plastičnu hirurgiju. Njegovu najnoviju knjigu "Moderna kozmetska hirurgija" kako kolege, tako i pacijenti smatraju u međuvremenu već klasikom na tom području i uskoro treba da osvoji i tržište engleskog govornog područja. U oktobarskom izdanju "Štiftung Varentest" (jednom nezavisnom listu za ispitivanje kvaliteta tržišta u Nemačkoj) je bilo ispitano 30 klinika na kvalitetu savetovanja za liposukciju. Privatna klinika Nofreteta je od svih ispitanih dobila ubedljivo najbolju ocenu. Njujorški TIME-magazin je 1.1.1999. u svojoj priči sa naslovne strane objavio: "Nofretete - Bonn's chic private clinic." Za medije Dr. Panfilov predstavlja cenjenog stručnjaka, jer otvoreno govori o svemu. Tako i pacijentima rado i otvoreno pomaže i savetuje ih na šta treba da obrate pažnju, šta da provere i šta treba da pitaju hirurga pre nego što se odluče na operaciju. 2007. dr. Panfilov je osnovao "Clinic Olymp" u Novom Sadu gde naručito rado primenjuje novu, neagresivnu metodu Face - Styling-a.

Knjiga “Tajne estetske hirurgije”
Dr. Panfilova je velika savetodavna
pomoć za pacijente.

 

Nacionalni i internacionalni angažman

I na internacionalnom parketu je Dr. Panfilov na domaćem terenu. Držao je predavanja po kongresima na svim kontinentima, osnovao je „Global Expert Service Aesthetic Plastic Surgery“ i izdaje kao glavni i odgovorni urednik nemačko-engleski časopis „Aesthetic News“. 30 korifeja iz plastične hirurgije iz 22 zemlje učestvuju na njegovim projektima. On je ujedno i jedini plastični hirurg iz Nemačke koji je kao ne-amerikanac uspeo postati član najstarijeg, najvećeg i najrenomiranijeg stručnog udruženja American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS). Član je obrazovnog komiteta (Public Educational Committee) Svetskog udruženja estetske i plastične hirurgije (International Society of Aesthetic Plastic Surgery - ISAPS), koji prima samo državno nostrificirane specijaliste za plastičnu hirurgiju.


Žurnalisti Nippon-TV-a
su doputovali čak iz dalekog
Japana da intervjuišu
Dr. Panfilova.Dodatno se angažuje u drugim brojnim internacionalnim i nacionalnim stručnim udruženjima, tako i u Nemačkom udruženju za estetsku i plastičnu hirurgiju (Deutsche Gesellschaft für Ästhetisch-Plastische Chirurgie - DGÄPC). Godine 2000. je dobio zvanje vanrednog Profesora na Univerzitetu u Vilniusu u Litvaniji. Nacionalna i internacionalna razmena je Dr. Panfilovu veoma važna. Sam je održao 8 internacionalnih simpozijuma, delom sa operativnim kursevima i redovno je pozivan da drži predavanja na mnogobrojnim internacionalnim kongresima. Izdao je do sada osam knjiga i preko 100 stručnih priloga.


Da li u krugu stručnjaka ili
kod kuće za klavirom: svuda su prepoznatljivi njegovi ritmoviProfesionalnost i humanost

 Dr. Panfilov je bio jedan od prvih koji se pozabavio sa psihološkom slikom pacijenata. Tako je ispitao motivacije za estetske plastične operacije, a i njihove posledice na psihu.

Humanitarno se angažuje i u akciji "Mirovnog sela" (Aktion Friedensdorf) i za nemački ogranak Interplasta, gde se bez novčane naknade operišu siromašni ljudi, a pre svega deca u nerazvijenom svetu. Tako je Dr. Panfilovu 1988. dodeljena zlatna medalja za humanitarne operacije Univerziteta Seula u Južnoj Koreji.


Odlikovan za humaitarnu
pomoć: Dr. Panfilov je
1988. dobio zlatnu medalju
Univerziteta u
Seulu (Južna Koreja)

 

Profesija i hobi

Međutim, Dr. Panfilov ne živi samo za posao. Voleo bi i on da ima više vremena za razonodu, sa familijom. Rado igra bilijar, voli da se kreće na svežem vazduhu kod golfa, strastan je skijaš, svira klavir i voli slikarstvo i vajarstvo. Još kao student je polagao ispit za kameru i u međuvremenu je snimio sedam autorskih televizijskih emisija.


I privatno je uvek u
pokretu. Ali i Dr. Panfilov
bi ponekad želeo da ima
malo više odmora.

 

U Nemačkoj je objavio tri videofilma iz oblasti estetske hirurgije. 2003. je "Discovery Channel" u Sjedinjenim Američkim Državama emitovao prilog od tri minuta o Dr. Panfilovu. U Septembru 2004. je to i japanska televizijska kuća Nippon-TV uradila.

 Ponekad poželi da malo mirnije živi, no on je plastični hirurg i po ubeđenju, ne samo po profesiji, pa ne ume da povuče jasnu granicu između rada i hobija. Veruje u svoju struku i svom snagom se bori za poboljšanje kvaliteta estetskih operacija. Sebe smatra u neku ruku posrednikom između lekara i pacijenta, između medicine i umetnosti, nauke i javnosti. On želi da sa angažovanim lekarima razgovaraju upućeni i dobro obavešteni pacijenti.

“Antropo-Dizajn” -
Estetska hirurgija postaje primenjena umetnost

Dr. Dimitrije E. Panfilov vidi estetskog hirurga u interakciji između nauke, psihologije, umetnosti i zanata. Tako je bio pozivan da drži predavanja i u muzejima, na fakultetima i umetničkim akademijama.

U Aprilu 2004. je u sklopu izložbe "Corporal Identity" (fizički identitet) u muzeju za umetnost i dizajn (Museum of Arts & Design) u Njujorku održao predavanje "Antropo-Dizajn" (dizajniranje čoveka), o čemu je američki CNN izveštavao na američkoj televiziji. U Julu 2003. je tako u sklopu izložbe "Body Language" (govor tela) u frankfurtskom Muzeju za primenjenu umetnost sa svojim izlaganjem aktivno učestvovao u podijumskoj diskusiji "körperKUNSTkörper" (teloUMETNOSTtelo). Izdao je jednu antologiju aforizama i pesama, sam ih piše i biva objavljivan i u drugim sabranim delima. Neke njegovih slika pacijenata pre/posle operacije su izašle u jednoj enciklopediji umetnosti pored radova Ticijana, Direra, Ingresa...


Dr. Panfilov je bio pozvan
u njujurški muzej
umetnosti i dizajna
(Museum of Arts and Design - MAD)
da govori o
čoveku - kao umetničkom delu.

Još intersantno u njegovoj privatnoj klinici "Olymp": galerija i biblioteka estetike; redovni forumi, saloni Novog Sada, internacionalni stručni simpoziji kao i operativni kursevi.

susrutina medalja Susrutina medalja


Prvi plastični hirurg u istoriji je Susruta koji je u drevnoj Indiji 600 god. p.n.e. prvi vršio takve operacije.Indijsko udruženje plastičnih hirurga dodeljuje najprestižnije priznanje za angažman na polju estetike i plastične hirurgije.Dr. Panfilovu je kao petom nosiocu ovo priznanje uručila današnja predsednica Indije Mrs. Pratibha Patil 2004 god.
Dr Panfilov je 2005 postao predsednik a 2006. "visiting professor " IAAPS (Internacional Academy for Aesthetic Plastic Surgery)
  HOME | KLINIKA | PLASTIČNI HIRURG | OPERACIJE | FILMOVI | MEDIJI | IMPRESSUM | KONTAKT  
Copyright © "Clinic Olymp" - Privatna klinika za estetsku i plastičnu hirurgiju
Važi za sve tekstove i slike.Slike pacijenata su uzete iz knjige "Moderne Schönheitschirurgie" od Dr. Panfilova i ne predstavljaju bolesna stanja.